60'
Stef Haarler (schot)

2e klasse/3e klasse 4) Wedstrijd B 2D/3G+H

2 juni 2018 11:00

Zaterdag 2 juni 2018, een dag die voorafgaand aan het seizoen gezien werd als de eerste voetballoze zaterdag van het seizoen. Het begin van het zwarte gat dat de zomerstop heet. Heren 3 zag al maanden enorm tegen deze dag op, en besloot daarom de nacompetitie in te gaan. Na een enerverend potje voetbal vorige week tegen CJVV werd duidelijk dat het seizoen met minstens één wedstrijd verlengd zou worden: Renswoedoe uit.

Renswoude is een dorp waarbij de plaatselijke hoofdpiet op 30 april 2017 5136 inwoners telde. Vanuit Utrecht is Renswoude het makkelijkst te bereiken door de trein te nemen naar station Veenendaal-de Klomp en vervolgens met streekbus 80 uit te stappen bij bushalte Kerkstraat. Nog makkelijker is een Snappcar regelen, en het makkelijkst is helemaal niet gaan. Omdat Heren 3 graag wil promoveren is de laatste optie niet aan te raden, waardoor een grote groep gezellig met het OV mocht afreizen naar de kleinste gemeente van Utrecht.

In de kleedkamer werd benadrukt dat dit een pittig potje kon worden, en dat we in tegenstelling tot vorige week niet een feestje konden verpesten, maar er zelf eentje kunnen maken. Dit moest gebeuren met de volgende, in willekeurige volgorde genoemde, elf: Ramaker, van Cooten, Appels, Fox, Cohen, Löwenthal, Haarler, Pup, Bos, Petiet en Breeman.

Na een gespannen warming-up kwam dan om 11:00 eindelijk het langverwachte fluitsignaal, tijd om gewoon weer lekker te gaan voetballen. De eerste helft was van beide kanten een beetje afwachtend. Grote kansen waren er nauwelijks, niet in de laatste plaats door het keurig verdedigen van Ody. Aan de andere kant kwam Pup tot een goed schot uit een vrije trap, en werd Koen een aantal keer gevaarlijk uit standaardsituaties. De scheidsrechter vond Koen vooral gevaarlijk voor zijn tegenstanders wat een recordaantal vrije trappen in eigen zestien van Renswoedoe tot gevolg had. De tweede helft daarentegen had een ander beeld, langzaam maar zeker werden er meer kansen gecreëerd en een minuut 10 na rust leverde dat ook een doelpunt op. Een voorzet stuiterde een keer in de zestien van de paarshemden en viel, zonder aangeraakt te worden, ongelukkig binnen. 1-0. Gelukkig weten de mannen van Heren 3 hoe het is om met een achterstand om te gaan, en leidde deze tegentreffer tot weinig paniek. Een minuut of tien later namelijk was het Haarler (die overigens sowieso nooit in paniek raakt, ook niet bij Trackmania), die op randje zestien verwoestend uithaalde en de 1-1 op het scorebord zette. Keurig moment voor zijn eerste treffer van het seizoen. Ody werd alsmaar sterker en dit leidde tot de nodige kansen. Ergens rond minuut 75 wist Piet uit een voorzet knap voor te geven en kon Bos vrij inkoppen. Dit tot groot ongenoegen van Renswoedoe, die eerst Piet vakkundig uit de wedstrijd hielpen en vervolgens het doelpunt lieten afkeuren. Een spannende slotfase volgde, waarbij Cohen de sliding van het seizoen maakte om zo een tegentreffer te voorkomen.

90 minuten gespeeld, zij een keertje gescoord, wij een keertje gescoord. Ik zal u het rekenwerk besparen: verlengen. Ik wil hierbij een persoonlijk woordje van dank uitspreken aan de leidsman van vorige week, die een stap vooruit dacht en ons alvast 110 minuten liet spelen. Hij wist natuurlijk dat we dit niet gewend waren en heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Heren 3 fit genoeg was voor dat halfuurtje extra speeltijd. Dank. Ondanks de training van een week geleden leverde de verlenging weinig bijzonders op. De tank was aan beide kanten behoorlijk leeg waardoor een weinig grote kansen ontstonden. Absoluut hoogtepunt van de verlenging moet toch wel de gele kaart van De Bel zijn. Als Suarez, Robben of Diego Costa in hun beste dagen liet hij zich randje zestien sierlijk ter aarde storten, wat hem jammer genoeg geen penalty opleverde.

Heren 3 kreeg dus waar wekenlang op getraind is: strafschoppen. In deze serie bleek eens te meer waarom Ramaker magic is. Hij volgde zijn eigen liedje op, een redding met zijn linkerhand, eentje met zijn rechter. Aangezien Ody er minder miste, kon na een zenuwslopende serie eindelijk feest worden gevierd. Ondergetekende heeft daar ook aan deelgenomen, waardoor enkele feiten in dit verslag ontbreken. Vraag alstublieft niet naar details over de wedstrijd, dan zal ik u het antwoord schuldig moeten blijven. Wat ik wel weet is dat Heren 3 aanstaande zaterdag mag aantreden op het Ody-toernooi om ervoor te zorgen dat dit seizoen nogmaals met een week verlengd kan worden, want niemand heeft zin in zomerstop.