85'

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

2 december 2017 10:00

Op een koude zaterdagochtend traden wij aan tegen het tweede dameselftal van Althius. We waren allemaal superfit. Immers, we waren met teveel mensen en als er iemand een feestje had de avond daarvoor, zou die niet mee kunnen doen. Maar blijkbaar had niemand iets leuks op vrijdagavond behalve Ed, want iedereen wilde meedoen.

Dik aangekleed begonnen we aan de warming-up. Gelukkig was er voor de warming-up een hartverwarmende lijst samengesteld door Sjaan, met opzwepende hits als het Duitse volkslied en Melken doe je zo. Loes verzorgde half stikkend ook een zeer motiverende peptalk. Aangemoedigd door het bestuur vanuit de blokhut en de trainers begonnen we aan de wedstrijd, die helaas iets minder hartverwarmend was.

De eerste helft van de eerste helft was het spel rommelig, met veel hoge ballen en weinig goede passes. Het enige lichtpuntje was Loes die als een beest stond te keepen, net niet helemaal afgeleid door het commentaar uit de blokhut. Toen kregen we een corner en deed Sari wat ze al het hele seizoen probeerde maar wat nu eindelijk lukte: goalen maken door te KOPPEN. Dit was meteen ook het enige hoogtepunt van de eerste helft en we mochten rust gaan houden in een lekkere warme kleedkamer kantine tussen de hockeymoeders.

In de tweede helft ging het beter, we begonnen beter te tikken en Althius kwam eigenlijk niet aan het spel te pas. Na een mooie combinatie met Sari scoorde Loes, die naast keepen ook bleek te kunnen voetballen. Helaas ging het daarna wat minder. De bal glipte twee keer door de verdediging heen en de spits van de tegenstander was twee keer best wel rap en behendig met de bal: 2-2. Er waren nog maar een paar minuten te spelen en de wedstrijd zag er opeens heel anders uit! Het was, om de woorden van een speelster van Althius op de bank te gebruiken “best wel gênant”.

De trainers waren eindelijk ontdooid en begonnen allemaal verschillende aanwijzingen te geven hoe we toch nog konden winnen. Uiteindelijk werd, met een extra verdedigende opstelling maar aanvallend spel, een corner afgedwongen die er prachtig door Q werd genomen. De verdediger van Althius frommelde deze bal op onnavolgbare wijze achter haar eigen keeper: 3-2!

De laatste paar minuten nog even de boel dicht gooien en de overwinning was binnen! Zoals trainer Bas zei, was het niet de mooiste overwinning maar deze telt natuurlijk ook. (dit zegt hij trouwens elke week) Omdat er niet echt een uitblinker was, hadden we helaas geen Man of the Match, maar een Team of the Match, wat wel betekent dat iedereen lekker gewerkt heeft. Ik wil op deze plek nog wel een eervolle vermelding voor Loes en Esther, die bij gebrek aan een keeper allebei een helft gekeept hebben, waarbij Esther het voor elkaar heeft gekregen om de hele helft de bal niet met de handen aan te raken. Ook trainers Bas, Koen en Matthijs en Supporter van de Maand Mama Kim verdienen natuurlijk een applausje voor het trotseren van de kou!

Na de wedstrijd was het natuurlijk tijd voor karaoke onder de niet zo warme douche! Helaas niet met bier maar wel met chocolaatjes omdat Sonja jarig was (28 alweer!) en dat was ook heel lekker. Na onze eigen wedstrijd hebben we nog genoten van de spannende wedstrijd van onze trainers Koen en Matthijs bij Heren 7, maar daarvoor verwijs ik u graag door naar hun eigen wedstrijdverslag. Ondertussen maken wij ons alweer klaar voor de volgende wedstrijd en natuurlijk het teamweekend, dat volgend weekend is. Dat wordt vast ook een mooi verslag! Tot volgende week!