4 - 0

Odysseus '91 VR4

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

2 december 2017 15:45

In tegenstelling tot de vroege wedstrijd van vorige week, trappen we vandaag om 15.45 af in Baarn. Jesh en Joost zijn gelijk uit Benschop doorgecrosst en Juul willen we voor zijn verjaardag vandaag 3 punten cadeau doen. We moeten het opnemen tegen TOV dames 1 in oranje zwarte tenues. Vanaf het begin vol in elk duel gaan, laten zien wie we zijn, dat is het plan!

Al in de 3e minuut blijkt TOV een geduchte tegenstander als iemand op de zestien volledig vrij staat, de bal teruggelegd krijgt en die langs Lucca het doel in schiet. 1-0 achter, wat een kut begin!

We moeten echt even wennen aan het spel van TOV, die best aardig kunnen overtikken. Een paar hebben een kanonskogel van een schot en Luc haalt een aantal ballen mooi uit de goal. Ook Han is hard aan het werk en het blijft verbazingwekkend hoe ze ballen haalt die eigenlijk niet meer te halen zijn. Na een minuut of 10 krijgt An een mooie voorzet van Lau en op weg naar de goal wordt ze hard onderuit gehaald. Helaas kan Eliane de vrije trap niet in het net plaatsen.

Het was niet alleen een koude, maar ook een leerzame namiddag in Baarn als we na een miscommunicatie een indirecte vrije trap in de zestien tegen ons krijgen. Zowel wij, de scheids als de tegenstander weten niet precies hoe dit in zijn werk gaat. (moeten we eeecht trainen!!) Joost en Jesh schreeuwen dat iedereen in de goal moet staan! Gelukkig loopt de hele situatie met een sisser af als de bal zelfs over het achterhek achter de goal wordt geschoten, knap gewoon. Net voor de rust krijgen we helaas alsnog de 2-0 tegen.

Joost en Jesh besluiten de opstelling van 4-3-3 naar 4-4-2 te veranderen; nieuwe opstelling, nieuwe kansen! Terug op het veld is het inmiddels helemaal donker en in het licht van de schijnwerpers zijn de dampende ademwolkjes te zien.

Helaas krijgen we in de 50e minuut de 3-0 al tegen, zonde! We gaan meer druk zetten, feller de duels in en we komen veel beter in de wedstrijd. Door goed over te tikken creëren we al snel een aantal kansen. An scoort bijna in de 70e minuut en ook Hester (dames 3) komt aan de rechterkant gevaarlijk langs haar vrouw. Luca speelt fel op het middenveld en ook Wout en Benthe zitten goed in de wedstrijd.

Helaas wordt het werken niet beloond met een goal, maar krijgen we er net voor het eindsignaal nog wel een tegen. 4-0 als eindstand, geen verjaardagscadeau voor Juul, dan de winst van de 3e helft op SuSa ’s avonds maar waarmaken! Ohja, aan de scheids maak ik geen woorden vuil.