Vrouwen, VR2, 3e klasse B

2 december 2017 15:00

Het was zaterdagmiddag. We waren benoemd tot Match of the Day, want het zou een kraker worden. DTS heeft vorige week ruim verlies geleden, en wij pakten 3 punten. De nummer 2 tegen de nummer 4. En winnen zullen we! Maar deze middag liep helaas iets anders dan gepland.

We begonnen de voorbereiding met een leuke verrassing. Oud trainer Hugo stond namelijk in onze kleedkamer. Hij, samen met de zaterdagdienst, zorgde voor een banaantje en één dextro per persoon. Niet veel later begonnen we - bijna allemaal - gefocust aan de warming-up. Christa maakte zich nog druk om een ieniemienie minpuntje van haar trainingsbroek. Ik citeer: ‘Ik wil mijn trainingsbroek niet uit, maar ik hou niet zo van pijpen’. Chris, we snappen je struggle. Het was ook koud!

Voordat de wedstrijd van start ging mocht onze pup Anne als pupil van de week over de helft van de tegenstander soleren, om dit vervolgens in een doelpunt om te zetten – onwetend waren we, dat dit ons enige doelpunt zou zijn. In de eerste 5 minuten breekt Ody tot twee keer toe uit. De eerste keer via rechtsbuiten Dorien, de tweede keer via linksbuiten Annabelle. Deze tweede kans werd nog echt gevaarlijk ook nadat Annabelle de lat raakte in de rebound. Ook DTS laat zien dat ze hier gekomen zijn om te winnen en lossen een waarschuwingsschot. Nét naast. Het is onduidelijk of deze misser voor frustraties zorgde maar in de 10e minuut was Emma doelwit van een onbesuisde tackel op het middenveld. Een plakje kaas voor DTS en Emma moest het met een gekneusde enkel bekopen. Evy mocht het spitsenstokje overnemen.

In de rest van de eerste helft probeerde Ody het spel voetballend te maken. Dit ging soms erg lastig doordat de scheids er een aantal rare taferelen op nahield. Zo kreeg Loesbert een bal in haar gezicht, waarna de scheids wuifde naar de dug-out dat een verzorger het veld op mocht komen. Echter, hij wuifde naar de dug-out van de tegenstander. Toen vanuit díe dug-out niemand kwam (logisch, onze eigen KittyKoning was al onderweg) riep hij er nog maar eens achteraan dat de verzorger echt mocht komen!

Toch probeerden we voetballend scherp te blijven en te laten zien waar we de afgelopen maanden juist zoveel sterker in zijn geworden. Enkele kansen werden over en weer gecreëerd, maar echt gevaarlijk werden beide partijen niet.

De bank werd in de tussentijd scherp gehouden door de bingo, die speciaal voor de match of the day voor ons is gemaakt. Er werd rijkelijk gestreept, en voor rust werd er zelfs bijna bingo gemaakt. Linsey moest alleen nog een verdedigende sliding maken. Of die bingo er ooit nog is gekomen, kan ik helaas niet vertellen.

Dan de tweede helft. En we beginnen gelijk scherp. Al snel maken we een actie naar voren waaruit een corner ontstaat. In de 16 wordt wat geprutteld en na ‘wat aanraakjes’ komt de bal bij Annabelle terecht die hem jammer genoeg naast het doel plaatst. Dat gepruttel voor de goal van de tegenstander nemen we mee naar het middenveld. Want na slordig balverlies kan DTS counteren, en zetten zo de stand op 0-1. We moeten een tandje erbij doen nu, het wordt tijd dat wij onze kansen gaan afmaken.

Ayleen komt erin voor Christa. Pim gaat meerdere keren aan de wandel met de bal en mag keer op keer ver komen. Helaas met als enige resultaat een corner. Even later dient een volgende corner zich aan, en dit keer is het aan Fleur om geen doelpunt te maken. Ze kopt in de handen van de keeper. We gaan hoger druk zetten en zo creëren we meer kansen en meer corners, maar geen doelpunten. Na 70 minuten is Annabelle moe gestreden en maakt plaats voor Lieke. Wellicht is het Lieke, die ons een doelpunt schenkt.

Alle tekenen lijken onze kant op te staan; bij DTS raakt iemand geblesseerd, maar hun wissels zijn op. Ze moeten met 10 man verder. Hans telt 9 man.

In de 75e minuut lijkt het erop dat ons doelpunt dan toch gaat vallen. De zoveelste corner treedt aan maar zelfs de teen van Lieke kan niet voor verlichting zorgen. Dorien en Judith worden gewisseld voor Star en Dagmar in de 83e minuut.

Blijkbaar heeft DTS een lichte coulanceregeling getroffen met de scheids want na 10 foute ingoois (of is het ingooien – niet het werkwoord, maar het meervoud) blijven ze onbestraft.

We gooien er nog een slotoffensief uit, waarbij ik de lijst van niet-scorende dames deze wedstrijd weer kan uitbreiden. Pim schiet er een vrije trap niet in. En ook Marloes sluit zich in dit rijtje aan door in de handen van de keeper te schieten. Hans spreekt uit wat we allemaal denken: ‘KUTZOOI’. Een onverdiend en jammerlijk verlies. Maar treuren zullen we niet. Volgende week maken we weer dubbel en dwars kans om de overwinning te pakken.