4 - 0

Patria VR1

Vrouwen Zaterdag DA6, 5e klasse C

10 oktober 2009 12:15

Ja hoor, ook de Dames 5 doen aan wedstrijd verslagen. Aan mij de eer om het tweede verslag te schrijven. Aangezien dit een van de eerste verslagen is en misschien niet iedereen op de hoogte is over de gang van zaken in het Dames 5 team, zal ik even een korte introductie geven. In het begin van het seizoen had Dames 5 wat opstartproblemen. Niet vanwege een gebrek aan conditie, nee, want de fanatieke dames zijn in de zomervakantie gewoon blijven werken aan hun conditie. De reden van de opstartproblemen was echter het grote tekort aan dames. Het was zelf zo erg dat de derde wedstrijd van het seizoen werd gespeeld met negen vrouw. Daar schrokken we toch wel van, dus werd er actie ondernomen. Met vijf nieuwe dames moesten we de volgende wedstrijd meteen tegen de koploper. Deze wedstrijd wisten we met 1-0 te winnen. Ik zal er niet bij zeggen dat we 80% van de wedstrijd op onze eigen helft aan het spelen waren. Dat betekent wel weer dat we ijzersterk verdedigd hadden en de tegenstander niet langs onze super keeper kwam.

Nu verder met het verslag van de wedstrijd van afgelopen weekend. Het was een mooie zaterdagochtend. Iedereen was fris en fruitig om 11:15 uur in het Olympus café. Peter wilde graag nog even een compliment geven voor de vorige wedstrijd en hij had zelfs een verrassing mee genomen. Een verrassing waar elke vrouw vrolijk van wordt, namelijk chocola. Dit gaf ons extra motivatie om te spelen en ook deze tegenstander, de dames van Patria, te laten zien wat we waard zijn! Vol goede moed zetten we de tegenstander meteen onder druk. Met succes, want het eerste doelpunt viel al in de eerste vijf minuten. Susanne was de maakster van dit doelpunt. Ze speelde de keeper de hoek in en de bal in het doel. Gedreven door de gedachte aan chocola bleven we druk zetten. Dit weer niet zonder succes, want het tweede doelpunt viel vijf minuten later. Dit keer maakte Marije een wereldgoal: vanaf 30 meter zo de kruising in. Met een brede glimlach waren we zeer tevreden. Helaas lieten we dit te veel blijken en zakte het spel helemaal in elkaar. Gelukkig heeft de tegenstander daar niet genoeg van geprofiteerd. Het werd tijd voor een rustpauze. Na een peptalk en een kopje thee met veel suiker gingen we er weer tegen aan. Aangezien we de hele wedstrijd goed waren in druk zetten begonnen we daar weer mee. En ja hoor weer met succes. Binnen een minuut, ja echt waar, was het tijd voor de 3-0, vond Maaike. De tegenstander begon in te zakken. En als goede voetballers moet je daar van profiteren. Aangezien we 3-0 niet genoeg vonden werd er nog een doelpunt gescoord door Anouk . Het spel hebben we uitgespeeld wel  met een zwakker eind maar met een mooie eindstand. Meiden volgende week staat er wat chocolade op ons te wachten!