AFC 8

Groep 1 19

21 oktober 2017 12:30

Opstelling

21 oktober 2017, de dag die zou moeten gelden als de ommekeer van de matige resultaten in de eerder gespeelde competitiewedstrijden. Een bekerpot tegen het altijd gevreesde AFC uit 020 stond op het programma. In eerste instantie zou het een sombere middag worden. Dit door het slechte weer in combinatie met de verandering van speeltijd naar half 1 in plaats van onze geliefde aanvangstijd om 10 uur. Blijkbaar was het voor de spelers uit 020 te lastig om de wekker op tijd te zetten.

Voor de wedstrijd werden er nog even prachtige portret en groeps fotos gemaakt van de gehele selectie. Zelfs de geblesseerde mannen hadden nog een paars shirt weten te bemachtigen waardoor ook zij in vol ornaat op de teamfoto konden. Naar aanleiding van eerder behaalde resultaten hadden trainer, trainster en de aanvoerders samen gezeten om het één en ander aan te passen aan de opstelling. De uitkomst was een 3-5-2 systeem. Deze wijziging schoof het lang gekoesterde 3-4-3 systeem de prullenbak in. Het nieuwe systeem, dat vorig jaar ook in de uitwedstrijd tegen Focus (in het altijd zonnige Culemborg) al was uitgetest, zou het bekersucces moeten voortzetten. De opstelling was als volgt: Ramaker (keeper), Bos + Rinus + Cohen (verdediging v.l.n.r), Streefland + Puppy + Piet (op 10) + Vermunt + Vugt (Middenveld v.l.n.r), Stephan +  Ruben (aanval).

Voor het eerst dit seizoenen had het Heren 3 van Odysseus91 een KNVB-scheidsrechter toegewezen gekregen. Er gingen binnen de KNVB namelijk geruchten dat de brakke heren uit 020 nog steeds aan het stampen waren van de gezellige dansavond ervoor.

Onder het genot van de doorgekomen nazomer zon kon de wedstrijd van start gaan. De vol gelopen tribunes stonden vanaf minuut één volledig achter de thuisploeg. Helaas mocht dit vertrouwen zich niet uitbetalen in een graag gewilde voorsprong. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg AFC een hoekschop die resulteerde in een 0-1 achterstand. Voor de zoveelste keer dit seizoen moesten de paarse helden een achterstand zien om te buigen naar een voorsprong. Gelukkig was daar de centrale tank Bas die vanuit een frommelige hoekschop de bal in het doel wist te werken.

De eerste helft werd gedomineerd door onrustig voetbal, slechte aannames en slordige passes. Dit was voor de trainers het moment om Ruben en Puppy naar de kant te halen. Hiervoor in de plaats kwamen Vincent en Thomas. Het gevolg van deze wissel was dat Bas op het centrale middenveld naast Paul kwam te staan.

Nadat de scheidsrechter in de rust een sjekkie of drie naar binnen had geharkt, konden we weer van start gaan. De tweede helft werd gedomineerd door beter en rustiger spel van Odysseus91. AFC werd tegen hun eigen 16-meter gebied gedrukt en wist er niet meer uit te komen. Lange tijd bleef het nog 1-1 totdat de heer Vermunt een fabeltastische voorzet gaf op Stephan. Wat niemand had verwacht, was dat Stephan er niet meer aan hoefde te komen en Vermunt zijn voorzet had omgevormd tot een stift over de keeper in de verre hoek. Ditmagistraal mooie doelpunt zorgde voor een drukvermindering op de schouders van de paarse brommers. Om het statement nog even duidelijk te maken dat Heren 3 niet gediend was van de verlating van de wedstrijd maakten ze er via, de naar doelpunten hunkerende, Stephan nog 3-1 van. De vraag is of het goede spel de tweede helft te wijten valt aan de nieuwe opstelling of dat de trainer van Heren 1 op de tribune aan het scouten was waardoor iedereen toch iets meer zijn best ging doen de tweede helft.

De klinkende bekeroverwinning zorgt ervoor dat Odysseus91 Heren 3 een stap dichterbij directe plaatsing voor de Europa League is.