Inge Bos (solo)

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

11 november 2017 13:25

Zaterdag 11 november:

Het was weer een mooie dag om te voetballen, Sonja had de avond ervoor een heftig afstudeerborrel gehad, maar ja, dat gebeurt ook maar een keer in je leven. En toch verscheen ze dapper in de kantine van Hercules. Brakke tak nummer 2, Fred, die de avond ervoor een datediner had gehad bevond zich ook op tijd in de kantine, maar dan in de verkeerde. Ja mensen, Hercules is oprecht een groot doolhof terrein. Maar dankzij Loes is alles weer goed gekomen en troffen de verdwaalde Nikki, Kim en Fred de rest van het team in de kleedkamer (na een kwartier rond te lopen op de verkeerde verdieping). En inderdaad, nu denk je misschien, lees ik dit wel goed, Nikki? JA NIKKI! Nikki was deze zaterdag back in the game. En hoe?! Ze heeft weer fantastisch gespeeld. Het is nog onduidelijk wanneer ze opnieuw meedoet, maar deze wedstrijd was een kadootje, misschien wel omdat Pepke jarig was. De rest van het team zag er min of meer redelijk fris en fruitig uit ondanks de vrijdag avondse taferelen. Dus daar gingen ze weer, Dames 6, tegen Hercules. De basis werd opgesteld door de coaches, die afgelopen zaterdag alle drie aanwezig waren! Bas die wat later aansloot.

Tot zover de voorbeschouwing.

De eerste twee minuten verliepen fantastisch. De opbouw was goed, iedereen was scherp ennnnnnnnnnnn jaa, nu komt het: PEPKE (DE JARIGE JOP) SCOORT IN DE EERSTE 2 MINUTEN!!!!!!!!! Ondanks de brakheid van de verjaardagsviering om 12 uur, ging die er gewoon in 1 keer in! Prachtig! Het team merkte gelijk al dat Pepke een nieuw jaar had ingeluid, ze was niet te stoppen! Maar dit gold ook voor de rest van het team, Dames 6 was ondanks de vrijdagavondse taferelen echt sharp! Om even wat duidelijker aan te tonen hoe ’sharp’ wij waren, scoorde Esther 3 minuten later (met een afstandsschot) ook een mooie goal! Het leek alsof we niet meer te stoppen waren. Helaas konden we de 0 van hercules niet vast houden. Opeens kwam Hercules met een hoge schot op het doel die niet meer te stoppen viel en ineens stond het 2-1.

Gelukkig kwam schari met d’r snelle pasjes aangerend om in de 20ste minuut ook een mooie afstandsgoal te maken! Het leek bijna alsof het een wedstrijd zou worden waarbij het hele team een doelpunt zou maken. De achterliggende reden hiervoor is omdat we tijdens de training hard hebben geoefend op GOALEN maken, dus even ter verduidelijking, de quote van deze wedstrijd was GOALEN MAKEN!!!!!!!! Het einde van de eerste helft verliep wat rommeliger, Dames 6 was minder scherp en zette zich minder fel in. Mijn herinnering op het precieze verloop is niet meer 100% helder, aangezien het alweer een paar dagen geleden is, maar volgens mij gingen we de pauze in met 3-2. En dank zij een paar prachtige ‘saves’ van Nikki hebben we het daarop kunnen houden. De spanning lag dus hoog.

Gelukkig hielp het motiverende praatje van de coaches en van Loes onze aanvoerder, waardoor iedereen er in de tweede helft weer vol tegenin ging.

*Side-note tussendoor: De warming-up heeft Sonja-boy helaas niet gehaald, de eerste helft ook niet, maar de tweede helft….there she was!!!!! Gewoon op het veld te vinden! Scheelt misschien ook wel dat de optie van ‘in de dug-out in slaap vallen’ niet mogelijk was, sinds er geen dug-outs aanwezig waren. Maar los daarvan, Sonja stond op het veld!!

De tweede helft werd goed ingeluid met een solo goal van Inge!!! Helaas kwam er daarna al snel weer een tegengoal en stond het 4-3. De spanning op het veld lag nog hoog, we moesten ervoor zorgen dat er geen meer tegengoalen kwamen, alleen nog maar Dames 6 goalen!!! En ja hoor, de spanning van 4-3 zorgde ervoor dat Dames 6 weer opdreef was. Kimmie die dribbelde de partij er weer uit en kwam met een goal die wij eigenlijk als de 5-3 tellen, maar helaas werd het doelpunt afgefloten door off-side. Toch hebben we de 5-3 nog waar kunnen maken door de laatste goal van Marielle!!!!!!!! Dames 6 werd de laatste minuten nog even getest, door regen, weer, wind en storm, MAAR de focus was niet weg te slaan, en de 5-3 hebben we zo kunnen houden!!! Al met al een geslaagd resultaat!

Ter afsluiting is het natuurlijk belangrijk om de karaoke-set nog even naar voren te halen. Ondanks dat de karaoke-set onaangeraakt voor de wedstrijd in de kleedkamer zat te chillen, was de wedstrijd op een bijzondere wijze goed verlopen! Maar een wedstrijd zonder de karaoke-set is tegenwoordig niet meer een echte Dames 6 wedstrijd, dus gelukkig nam Sonja boy het initiatief om na de wedstrijd de karaoke set maar weer eens wakker te maken…en het feest ging weer door!! Tot volgende week!!!