35'

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

25 november 2017 9:30

Zaterdagochtend, de wekker gaat. Gisteravond was het niet veel te laat want, toegewijd dat we zijn,  iedereen leek vroeg in zijn bed te liggen. Half 9 verzamelen, in de vrieskou. Het was niet mis. Maar zin dat we er in hadden! Vandaag moeten we tegen onze mede-hekkensluiter in onze slechts negen teams tellende competitie. Vandaag voelde het anders dan de zaterdagen ervoor. Vandaag was de dag dat we eindelijk eens met drie punten naar huis konden.

Om half 10 werd er afgetrapt en begon de bal te stuiteren over het veld. Iedereen weet dat het rugbyveld misschien niet het meest optimaal is om op te spelen, maar wij gingen er dit keer wel heel slecht op. De bal vloog alle kanten op en onze tegenstander kon hier helaas net wat beter mee omgaan dan wij en binnen 5 minuten werd de 0-1 gemaakt.

Na 15 minuten kwamen we wat meer in ons spel. We kregen veel corners, allemaal prachtig genomen door Eliane. Helaas stond er niemand ver genoeg achter de tweede paal waardoor we deze mooie voorzetten niet konden benutten.

De keeper van de Zwaluwen was geen ster in het uitschieten, waar Romi scherp op zat. Ze veroverde een paar keer de bal, helaas zonder doelpunt als resultaat

Na 30 minuten werd er gewisseld en zouden Judith, Anneleen en Jamilla ervoor moeten zorgen dat de wedstrijd ook in cijfers wat meer naar onze hand werd gezet. Dat gebeurde: na een paar eerdere goede kansen schoot Jamilla de 1-0 prachtig erin, na een mooie voorzet van Woutertje, die de bal veroverde door een slechte doeltrap van de keeper.

Nog voor de 45e minuut kregen we door hands een vrije trap tegen, dicht bij onze goal. Maar Lucca stond er en voorkwam een tweede tegendoelpunt. Wat waren we lekker aan het spelen.

Dit gaf ons hoop en in de rust keken we positief aan tegen de tweede helft. Winnen zouden we!

De tweede helft begon aan de zijlijn wat rommelig want een zekere grensrechter was de vlag vergeten mee te nemen uit de kleedkamer (ik noem geen namen: SILKE HULMAN). Heel vindingrijk liet Romi zien dat een geel hesje ook prima dienst doet als vlag.

De eerste goede kans was voor Jamilla, die een diepe bal kreeg maar die vervolgens in het zijnet schoot. De tegenstander schakelde snel en liet een goede counter zien. Gelukkig voor ons was daar Anneleen, die sterk verdedigde en de aanval onschadelijk maakte.

Toen in de 70e minuut opnieuw gecounterd werd door Zwaluwen, waren we helaas wat minder scherp. Een prachtige steekpass werd gegeven en benut. 1-2. Erg teleurgesteld maar nog niet uit het veld geslagen gingen we verder. Anneleen gaf een mooie steekpass op Ans, die haar motortje aanzette en als een speer achter de bal aan ging. Jammer genoeg raakte ze de bal niet goed en bleven we op achterstand. Ondertussen was Woutertje ontzettend aan het shinen door steeds allemaal mannetjes uit te spelen en goed het overzicht te houden.

Hanna kon niet langer aanzien dat Eliane steeds in haar rug werd geduwd en na een toch vrij brave ‘scheids, handen in haar rug!’ werd dit zwaar bestraft en kregen we een vrije trap tegen op de plek waar Hanna stond. Helaas is Han laatste man (dat rijmt wel) en leek hier nog even iets gevaarlijks uit te ontstaan, maar gelukkig volgde hier niet nog een tegendoelpunt uit.

De laatste minuten gingen voorbij terwijl we knokten voor de gelijkmaker. De spanning langs de kant en in het veld steeg. We vochten voor elke bal. Maar het mocht niet baten: het bleef 1-2. De stilte in de kleedkamer was pijnlijk, iedereen baalde als een stekker.

Gelukkig kunnen we altijd rekenen op onze goeie ouwe 3 J’s. ’s Ochtends vroeg stonden ze er voor ons, ’s middags lieten ze zien hoe dat voetballen ook al weer moet en ook in de Rex gaven ze het goeie voorbeeld. Ook daar hebben we dit weekend helaas dik verloren. Een hoop ruimte voor verbetering en dat zullen we laten zien ook. Tot de volgende!