47'
Romi de Bok (intikker)

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

28 oktober 2017 15:30

Zaterdag 28 oktober was het tijd voor de vierde competitiewedstrijd. Deze tegen VRC in Veenendaal. Met dank aan enkele ouders waren er genoeg auto’s verzameld om iedereen van een plekje te voorzien en vertrok het team om 14:00u vanuit de IBB en ghetto Lunetten, echter zonder trainers maar met supporters, richting Veenendaal. Na een snelle check op VOETBAL.NL kwamen we erachter dat VRC met hun vierde plek in de competitie een waardige tegenstander beloofde te worden. Opnieuw hadden de 3J’s al de nodige voorbereiding gedaan door ons vooraf te voorzien van een opstelling, wisselbeleid en een uitgebreide tactiekbespreking met wisselende scenario’s afhankelijk van het verloop van de wedstrijd.

Ondanks ziekte van twee teamgenoten ging Dames 4 vol goede moed met dertien vrouw sterk, onder leiding van vervangende coach/grensrechter Lanting, het veld op. Om 15:35u klonk het fluitsignaal en kon de wedstrijd op het hoofdveld van VRC beginnen. In het begin van de wedstrijd was Odysseus voornamelijk in balbezit en met enkele goed opgebouwde acties vanuit het middenveld werden er kansen gecreëerd voor de aanvallers. Ondanks een aantal mooie pogingen op goal van Eliane, Woutertje en Romi mocht er helaas in de beginfase nog geen doelpunt vallen. VRC was echter inmiddels wel wakker geschud en naarmate de wedstrijd vorderde lieten ook zij meer van zich merken. Met een paar snelle middenvelders en aanvallers zetten zij steeds meer druk op onze verdediging. De verdediging werkte echter hard en wisten enkele pogingen van VRC goed te blokkeren. Ook Lucca stond zoals gewoonlijk paraat om alle doorschieters te stoppen. Ondanks het harde werken viel er in 33e minuut helaas toch een goal voor de tegenstanders. Odysseus hield het hoofd daarna koel maar kansen kwamen er niet meer, waardoor we met een 1-0 achterstand de rust in gingen. In de kleedkamer kwamen we samen tot de conclusie de tegenstanders toch zeker niet beter waren dan wij en gingen we met een positieve mindset weer terug het veld op.

Deze positieve mentaliteit werd beloond want al in de tweede minuut van de tweede helft bereikte een goed gemikte pass van Woutertje vanuit het middenveld de rechtsbuiten, Romi, die de verdiende treffer voor Ody wist te maken (1-1). De sfeer zat er gelijk goed in want opnieuw had ons team in de beginfase van de tweede helft duidelijk de overhand: Er werd lekker overgetikt waardoor VRC niet meer wist waar ze het moesten zoeken en enkele gevaarlijke situaties voorin werden gecreëerd.  VRC wist echter uit een counter een vrij ongelukkige goal te maken in de 61e minuut waar het team flink van baalde (2-1). Opnieuw moesten we vanuit een achterstand zien terug te komen maar ondanks de inzet van het team leek dit niet meer goed te lukken. Toen in de 75e door VRC 3-1 werd gemaakt was de verslagenheid zo groot dat het voor velen moeilijk was om het laatste kwartier nog alles op alles te zetten. Ondanks de positieve bemoediging van Anneleen (‘Nog even alles geven!) en de louter fanatieke Hanna (‘Kopjes om hoog! Nu wij weer!’) die de bal zelfs vanuit haar centrale positie achterin tot helemaal voorin kwam afleveren, bleef de eindstand ongewijzigd.

Met een effectieve benutting van de drie warme douches keerde het team snel weer terug naar Utrecht om zo snel mogelijk het verdriet weg te drinken op de Paarse Piste. Zonder wedstrijd op de planning voor volgende week is er genoeg tijd om ons weer voor te bereiden op 11 november: 10:00 thuis tegen GVVV.