Assist: Anne Lanting
Benthe Bogers (kopbal)

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

17 februari 2018 15:15

Zaterdag 17 februari was de dag dat wij onze ongeslagen thuisreeks voort zouden gaan zetten. Voor de verandering konden we uitslapen en na in de lentezon de ruime overwinning van heren 2 te hebben gezien, waren we vastbesloten dat wij ook de winst zouden gaan pakken.

Gelijk doorgerend uit hun eigen wedstrijd bespraken Joost en Jesh nog even de tactiek; goed mee kantelen, de tegenstander een beetje op laten komen en heel fel alle duels in. Met zestien man, inclusief onze invalkeepster Hannah (held!), betraden we vol goede moed het combiveld. De vraag rees nog even waarom het eigenlijk ‘combiveld’ heet en we kwamen erop uit dat dat de combi van modder met een beetje gras wel zal zijn.

Na de warming-up werden alle thermoshirts nog even uit gedaan en toen klonk het startsignaal. We waren tegen elkaar opgewassen en zowel wij als de Valleivogels hadden gevaarlijke aanvallen. De 1-0 viel door mooi voorwerk van Anne en Romi maakte het af door in de tweede of derde rebound de bal in het net te plaatsen. Helaas viel niet lang daarna de 1-1 al, maar gelukkig bleef iedereen positief en hard werken. Luca maakte nog een mooie move door de bal met haar kont aan te nemen.

In de rust konden we heerlijk op het veld in de lentezon blijven. We bespraken hoe mooi het was om de frustratie van de tegenstanders te zien en dat we deze wedstrijd echt niet uit handen gingen geven. Met vijf frisse spelers begonnen we de tweede helft fel. Op het middenveld kantelde Judith goed mee met het spel en ook Luca wist steeds weer voor haar man te komen. Silke en Hanna hadden achterin het overzicht en stuurden iedereen goed aan. Eigenlijk was iedereen gewoon keihard aan het werk.

Halverwege de tweede helft kregen we weer een corner en tegenwoordig zijn dit heel kansrijke situaties. Het was dan ook niet toevallig dat Jesh het filmde en zo vastlegde hoe Benthe met een lief knikje de bal het doel in kopte, 2-1!! Vanaf dat moment was het een kwestie van handhaven, de tegenstander geen kansen meer geven en de 90 minuten vol maken. Het was echt spannend en een corner van de Valleivogels suisde nog voor ons doel langs. Eindelijk klonk het verlossende eindsignaal: we hadden gewonnen! En terecht!

“We are the champions” schalde door de kleedkamer en iedereen was zo blij. Dit moeten we vaker doen, was de conclusie. Natuurlijk moest daar op gedronken worden. We hadden niet eerder zo van de derde helft genoten als na deze welverdiende overwinning. De Rex is dan ook lachend uitgespeeld.