Anne Wermers (schot)
85'

Vrouwen, VR5, 4e klasse C

4 november 2017 12:30

Aangezien de dames van het vijfde nog een zeer goede kans hebben om herbstmeister te worden dit seizoen, zat er veel druk op de wedstrijd tegen Almere. Op papier was Odysseus sterker, maar in 4e klasse C, zijn alle zaken niet zeker.  Op de grimmige sfeer na, was het een geslaagde wedstrijd, en liep dames 4+1 met een solide 9-1 overwinning van het veld af en vierde dit verder met een paar biertjes in Olympos en nog een paar biertjes in de stad (helaas, de kerk was besloten).

Na lange tijd aanwezig te zijn geweest, kwamen Tout, Wout en Tim onze coach Eva weer versterken. Deze aanwezigheid werd opgemerkt, aangezien het hele team tot uiterste scherptegebracht door dit fraaie duo. Het woord van de dag was anticiperen (prociperen, anticiappels). Deze scherpte was zeker nodig omdat onze directe tegenstander en koploper van competitie met zeer acceptabele cijfers (24-0) van Almere had gewonnen. Het was een zonnige dag en vol goede moed en concentratie liepen de dames dan ook het rugbyveld op. Na de tegenstander te hebben uitgelegd ze de rode lijnen moesten gebruiken en op hun enkels moesten letten, snapten zij ook het veld en kon de wedstrijd beginnen!

Al snel werd duidelijk dat dames 4+1 overheersend was in het spel, tikken en (aardig) communiceren. In de 6e minuut van de wedstrijd werd het eerste schot op goal uitgevoerd door Tinder, waaruit Veronique de rebound erin tikte. Iedereen was natuurlijk in jubelstemming. Tinder zou vandaag nog vaak aandeel hebben in andere goals, zoals toen ze in de 11e minuut een corner nam. Chris, vandaag de nummer 10, liep weg van de keeper en haar man, en maakte de 2-0. Na een mooi schot van Tinder, stonden de dames na een kwartier speeltijd al 3-0 voor. Er werd vanuit de tegenstander steeds meer gezeken op de scheids.

In minuut 26 draaide de machine weer op volle toeren. Een mooie steekbal van Chris op Tinder leidde tot een voorzet op Veronique, die de scoorgrage spits mooi in een hoekje mikte. Het gemopper van de tegenstander begint toch een beetje door te dringen tot de dames van het vijfde en er word helaas een kluts-tegengoal gescoord. De tegenstander die de goal scoorde, blesseerde zichzelf hierbij, wat natuurlijk niet aan te raden is. Stand voor rust: 4-1.

De tweede helft begon het weer wat grimmiger te worden, net als de sfeer van de wedstrijd. Almere was het met geen enkele beslissing van de scheidsrechter eens en liet dat volmondig horen ook. De coach (die zelf blijkbaar heel goed kan fluiten) nam hierin het voortouw. Odysseus liet zich echter niet hierdoor klein krijgen: Er waren een aantal kansen die net gemist worden, maar het team stond sterk opgesteld. De stofzuigers Alex en Esmée hielden de achterlinie dicht. Bij de opbouw waren vaak mooie combinaties te zien waar o.a. middenvelder Swinda en zelfs keeper Emma bij betrokken werden. Na een prachtgoal van topscoorder Veronique na een voorzet van Alex, had Ody weer alle touwtjes in handen. Chris maakte de 6-1 doordat ze de een slechte terugspeelbal onderschept en de keepster uitspeelt. De sfeer vanaf de zijkant zat er goed in (bij Odysseus). Dames 4+1 aan kop werd nog ingezet en oud-trainer Daniël moedigde hard aan. Tinder scoorde dicht opeenvolgend nog 2 goals en maakte de stand hierdoor 8-1 in de 75ste en 79ste minuut. In de 85ste minuut werd de laatste en onverwachtste goal van de hele wedstrijd gemaakt. Anne waagde een schot op goal, die helaas recht op de keepster ging. De keepster trapte alleen over de goal heen en dit was stiekem een beetje grappig. De scheids liet hierom ook een glimlach zien en dit was de laatste druppel voor (de coach van) Almere. De coach liet iedereen het veld af komen, wat sommige graag genoeg deden (anderen niet). Na nog wat bedreigingen (van de coach), ging Almere naar de kleedkamers en lieten ze Odysseus verbaasd achter. De laatste 5 minuten van de wedstrijd zullen nooit meer gespeeld worden…

Moraal van het verhaal: de Odysseus 4+1 dames hadden hard gestreden voor de 9-1 overwinning en waren wijselijk niet in gegaan op de uitlokkings-tactieken van Almere. De scheids stond stevig in zijn schoenen om zo veel kritiek aan te kunnen en daarvoor bedanken we hem (Scheidsrechters bedankt!). En als laatste tip voor iedereen: neem nooit een KNVB-scheidsrechter als coach!