46'
Inge Bos (intikker)

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

25 november 2017 15:45

Het is weer zaterdag en op zaterdag, lieve fans, is het natuurlijk tijd voor een potje voetbal! Ditmaal hoefden jullie heldinnen van het zesde gelukkig niet om 8 uur uit hun bed om om 10 uur te spelen, maar was de KNVB ons goedgezind en mochten we een zaterdagje uitslapen. De wedstrijd tegen onze meest directe concurrent, Voorwaarts, staat om kwart voor 4 op het programma vandaag. Wij zijn natuurlijk elke week gebrand om te winnen, maar vandaag des te meer aangezien Voorwaarts met een ietwat beter doelsaldo de 2e plaats bezet.

Omdat zaterdag nou eenmaal voetbaldag is, besloten een aantal meiden, lichtelijk onder druk gezet door lieftallige trainer Bas Bos, heren 3 aan te moedigen op Olympos om half 1. Het bleef op een aantal spetters na gelukkig droog, wat het bekijken van een wedstrijd aanzienlijk leuker maakt. Na een 5-1 overwinning en een blije Bas die vertelt dat heren 3 nog nooit heeft verloren als Dames 6 komt kijken, kunnen wij daar andersom helaas niet over mee praten. Elke keer als Bas ons verblijdt met zijn aanwezigheid, laten we punten liggen, al dan niet onterecht.

Om kwart voor 3 staan de dames te wachten in de kantine van Voorwaarts. Q heeft even een onderonsje met de trainer van Voorwaarts en dirigeert ons dan met sleutel naar kleedkamer 4. Binnen vinden we direct een stopcontact en wordt de karaokeset aangesloten. Iedereen kleed zich om en binnen een kwartier kan Koen ons de opstelling komen vertellen. Hij neemt nog een ander bericht met zich mee, namelijk dat de wedstrijd wordt verlaat, omdat er maar 1 veld is en alle wedstrijden zijn uitgelopen vandaag. De opstelling wordt verteld en aangezien onze mooie voetbalveldposters op zijn, houden Q en Loes een oude omhoog en wat doen ze dat met flair en sexyness, zodat we toch snappen hoe we nou precies moeten staan. Nu we nog een kleine drie kwartier moeten wachten tot de wedstrijd begint, besluiten we in de kleedkamer nog maar een paar liedjes te zingen.

Na liedjes van de Backstreetboys, Mariah Carey en Tess (met Stupid) is het dan toch echt tijd om aan de fysieke voorbereiding van onze wedstrijd te beginnen. De warming-up verloopt soepel en dan is het veld toch echt leeg en mogen we laten zien wat we waard zijn. De eerste 5 minuten maken wij het spel en dit resulteert dan ook snel in een fraai doelpunt van onze linksback Merlijn! De bal gaat over de keeper heen en Dames 6 staat voor. De voetbalbingokaart kan er dan ook direct weer bijgepakt worden als we Voorwaarts: “En nu wij weer” horen schreeuwen. Dames 6 blijft sterk de eerste helft, maar krijgt helaas toch een tegendoelpunt te incasseren. Als Voorwaarts 1 minuut voor rust nogmaals weet te scoren, gaan we de rust in met een 2-1 achterstand. In de rust worden goede en minder goede dingen besproken, maar komt iedereen vrij snel tot de conclusie dat het een leuke wedstrijd is en dat het aardig gelijk opgaat. Dit resulteert ongeveer 1 minuut na de rust dan ook tot de gelijkmaker. Wat een doelpunt van onze Inge. Onderkantje lat en met nog 45 minuten te spelen biedt dit mogelijkheden. Helaas is Voorwaarts een minuut later de maker van een doelpunt en staan we weer achter. Dames 6 knokt, gooit zich voor ballen, maar is de tweede helft minder in het creeren van kansen. Na 90 minuten blaast Sinterklaas (echt waar, hij had een baard waar je U tegen zegt) op zijn fluit en verliest Dames 6 met 3-2. Een gelijkspelletje was verdiend geweest, maar we konden dit helaas niet waarmaken. De Sint verhuist naar de kantine voor een groot glas whiskey en dames 6 poseert, omdat het de dag van de toeschouwer is, met onze hooligan Dicky, die weer en wind trotseert en elke week weer langs de lijn te vinden is.

Daarna is het tijd voor een warme douche en voor de blotetietendiscoborrel. Daar hoort natuurlijk een kannetje bier bij en aangezien dit niet meer mag op Olympos, proberen we het zo veel mogelijk bij uit wedstrijden wel voor elkaar te krijgen. Als Q, Loes en ik in de kantine in onze voetbalkleding 2 kannetjes bier bestellen en die ook krijgen, lijkt het feest niet door te gaan als de barman hoort dat we deze in de kleedkamer willen nuttigen. Vriend, we staan nog in onze voetbaloutfit, op zich zou dat een teken moeten zijn dat we goudgele rakkers in de kleedkamer wilden nuttigen. Na een goed gesprek met voorzitter Frits, krijgt Q het voor elkaar om de blotetietendiscoborrel toch te laten plaatsvinden in de kleedkamer. Nadat de plannen concreet zijn voor het eten vooraf aan de snorrenborrel vanavond, wordt het nou pokebowl of pizza?, gaat ieder zijn eigen weg en drinken Q, Loes, Kim, Hooligan Dicky, Daan en ik nog een biertje in de kantine. Het onderonsje tussen Q en de trainer aan het begin van de wedstrijd blijkt toch nog voor iets goed te zijn, aangezien we bier van hem krijgen. Goed geregeld Q!

De voetbaldag is nog niet afgelopen voor Dames 6, aangezien ‘s avonds de enige echte snorrenborrel in de Rex zal plaatsvinden. Nu 2 van onze trainers, Bas en Koen, een maand lang met snor hebben rondgelopen, vindt dames 6 dat het tijd word deze even te scheren zodat we tijdens de bespreking voor de training en wedstrijden niet de hele tijd worden afgeleid door de, soort van, snor die boven hun lippen meebeweegt. Voor een luttel bedrag van 150 euro kopen de dames beide trainers en laten Merlijn en Sari zien dat ze heel behendig zijn in het scheren van snorren. How about a carrièreswitch ladies? Na een x aantal meters bier en een ontzettend leuke avond (in een veeeeeelste volle Rex) kunnen we concluderen dat we gelukkig toch nog hebben kunnen winnen vandaag, en wel in de derde helft!