Een verloren wedstrijd, een gewonnen avond

1 - 4

VOP VR1

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

14 oktober 2017 10:00

Om 9 uur verzamelde Dames 4 zich op Olympos. Koffie en muziek uit de teamboxen (ja, er kwam koffie uit de muziekbox) maakte de slaperige koppies wakker en na het omkleden was iedereen vol energie klaar voor de dag. Deze zaterdag was niet alleen een wedstrijd, maar ook SuperSaturday met bijbehorende biercantus! Voor al dat bier moet natuurlijk gewerkt worden, dus Dames 4 begon vol goede moed aan de strijd.

Helaas viel binnen de eerste 10 minuten al een tegendoel. VOP VR1 bleek sterk en goed georganiseerd. Judith, Pauline en Silke, die alle drie op het middenveld stonden, werkten hard in hun driehoekformatie en de balans werd weer hersteld. Eliane, in de aanval, zorgde voor kans na kans. En eindelijk, in de 28e minuut, wist zij een bal in het net van de tegenstander te krijgen dankzij de assist van Woutertje. Helaas was deze gelijkstand van korte duur toen VOP binnen 5 minuten weer scoorden. Om het nog erger te maken kreeg Judith een bal tegen haar hand, waardoor ze uit het veld moest.

Hoewel we weliswaar achter stonden na de rust, zaten we vol moed. Wij hadden veel kansen gekregen en dachten er in ieder geval gelijkspel van te kunnen maken. De tweede helft begon met veel onrust. Het eerste kwartier werd vooral voor ons goal gevoetbald, waar dan ook een tegendoel uit volgde. Aangezien we een wissel minder hadden omdat Judith uitgeschakeld was, bood Anne S. aan om mee te spelen. Met nog zongebruinde huid van haar reisje naar Azië, zorgde zij voor frisse moed in het spel. Samen met de aanmoediging van geblesseerde coach Anne L., als vervanging voor de 3 J’s die allemaal zelf aan het voetballen waren, kregen we nieuwe kracht. Met Romy en Jolien op de flanken kregen we nog een paar kansen. Vlak voor het einde kregen we een penalty tegen, waar een doelpunt uit volgde. Hoewel we uiteindelijk met 1-4 verloren hebben, is deze eindstand niet representatief voor de wedstrijd.

Gelukkig waren er de rest van de dag nog leuke activiteiten, zoals de wedstrijd van 2 van de 3 J’s bekijken en de wedstrijdbingo. En niet te vergeten de biercantus, waar we met 10 vertegenwoordigers van Dames 4 het verlies hebben weggedronken en wél veel hebben gescoord! ^^