75'

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

7 oktober 2017 12:30

5-1

We mochten weer! Zaterdag om 11.30 arriveerden we in de kantine van Olympos. Tegenstander van deze week was Seastum D4. Ze stonden op gelijke hoogte met ons en vorige jaar in de beker verloren we van ze, dus we gingen ervanuit dat we volle bak aan de slag moesten. Kim (oud-speelster van Seastum, red.) had wat inside informatie voor ons en wist waar we op moesten letten.

Nadat de trainerts onder aanvoering van ‘Eye of the Tiger’ de opstelling bekend hadden gemaakt en we vervolgens Champions League waardig de kleedkamer verlieten, waren we helemaal ready om te vlammen!

De wedstrijd begon rustig en van beide kansen werden er weinig grote kansen gecreëerd. Na ongeveer 20 minuten spelen, raakte een Seastum speelster de bal met de hand binnen het 16-meter gebied. Penalty! Q, nam hem en naar eigen zeggen schoot ze hem rechts in de hoek. 1-0 voor Ody, een goede start! Niet veel later schoot Sjaan vanaf eigen helft een bal naar voren, waar Sari achteraan sprintte, de keeper omspeelde en netjes afmaakte. Zo gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong.

Onder genot van een thee bespraken de trainers dat we bij vlagen goed tikten en dat we dit nog meer moesten doen. Als we snel de 3-0 zouden maken, dan zou de wedstrijd wel gespeeld zijn. Ondertussen begon het ook steeds harder te regenen, maar toch gingen we vol enthousiasme door.

We starten goed met de tweede helft, maar toch kreeg Seastum een kans waaruit ze scoorden, en toen werd het weer spannend. Niet veel later kregen we een vrije trap net buiten de 16 meter, en wie anders dan Q zou die nemen. Met een mooi schot over de muur, was het raak. 3-1 en we hadden weer een veilige marge. Hierna volgden nog vele kansen, waaronder 2 vrijwel identieke schoten die net over het gingen. Gelukkig was het even later toch raak. Perpe maakte een solo rush vanaf rechts en schoot vervolgens in de linkerhoek waardoor het 4-1 werd. Niet veel later werd het zelfs nog 5-1 door Q, die al vallend de bal door de benen van de keep schoot.

De overwinning was binnen, waardoor we nu gedeeld eerste staan! Elke bedankt dat voor het keepen!