‘Gebrek aan karaoke voor de wedstrijd leidt tot een mindere prestatie’

Odysseus '91 VR6

80'

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

30 september 2017 16:00

Na de overwinning van vorige week tegen VVZ VR1, was Ody dames 6 ook dit weekend weer van plan om een overwinning binnen te slepen. Immers, als je kampioen wil worden moet je winnen en als je alles wint, word je vanzelf kampioen. Er was echter wel één probleem: de karaokeset (met discolichten) was deze wedstrijd helaas afwezig. En, zoals je in het vorige wedstrijdverslag hebt kunnen lezen, draagt de karaoke voor de wedstrijd bij aan betere prestaties op het veld. Maar ook zonder karaoke was dames 6 gebrand op de overwinning.

Voor de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Desalniettemin kon de wedstrijd doorgaan, omdat deze gespeeld werd op kunstgras. Behalve dat het weer niet meezat, bleek Sportpark Ter Eem ook een lastig te bereiken locatie. Er waren verschillende opties om er te komen. Een deel van de spelers besloot vanaf station Baarn een mooie wandeling van 20 minuten te maken door de stromende regen naar het sportcomplex. Een andere groep nam vanaf het station de buurtbus van Baarn; deze speelsters moesten eerst meehelpen wat buggy’s en rollators in de bus te tillen, maar werden daarna bij de sportvelden afgezet. De buschauffeur vertelde hen overigens dat ze gebracht kon worden waar ze wilden, ook als er geen bushalte was. Op de terugweg moesten ze gewoon zwaaien en dan zou hij stoppen.

Dan was er ook nog een groep die met de auto ging. Deze groep was grotendeels te laat door onder andere wegwerkzaamheden en een overvolle parkeerplaats bij de voetbalclub. Kennelijk parkeren alle Baarnaren in het weekend bij de sportvelden van TOV. De naam TOV staat trouwens voor ‘Tot Ons Vermaak’. Gezien de drukte misschien ook wel het enige vermaak in Baarn.

De wedstrijd die voor onze wedstrijd gespeeld werd liep behoorlijk uit, wat de concentratie binnen onze ploeg deed verzwakken. In de voorgaande wedstrijd raakte een man bewusteloos en besloten zijn teamgenoten dat dat wel een goed moment was om te gaan vechten met de tegenpartij. Na deze indrukwekkende gevechten was het dan eindelijk onze beurt om het veld te betreden.

In totaal 14 speelsters waren afgereisd naar Baarn. Verder was deze zaterdag, hoe kan het ook anders, onze supporter van de maand Dicky aanwezig. Ook mijn ouders waren afgereisd vanuit Groningen om ons hoogstaande spel te komen bewonderen. Daarnaast was ook Marloes aanwezig als toeschouwer; haar afwezigheid op het veld was helaas duidelijk merkbaar deze wedstrijd. De selectie bestond uit 12 speelsters van dames 6, oud-dames 6’er Sharon en Lucca, keeper van dames 4.

Tja, en dan de wedstrijd zelf. Daar viel eigenlijk niet veel goeds over te zeggen. Het niveau van de tegenstander was niet bepaald hoog te noemen en ons eigen niveau deze wedstrijd ook niet. Lucca keepte een goede wedstrijd, wat behoorlijk indrukwekkend was omdat ze al een wedstrijd gekeept en een wedstrijd gefloten had. Het spel in de eerste helft was verder niet het vermelden waard. Pas nadat TOV dames 2 laat in de tweede helft op een vrij ongelukkige manier tot scoren kwam,  ging Ody er opeens wel vol voor. Want, om Cruijff te quoten, “Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.” Bas besloot dat we in een 4-2-4 opstelling verder zouden spelen, waardoor er een hoop extra kansen kwamen. Even later maakte een speelster van TOV een overtreding waar de scheids verassend genoeg voor vloot. Afgezien van het fluitsignaal voor de rust had deze man nog niet laten merken dat hij in het bezit was van een fluit. Gelukkig voor Ody was de vrije trap op een goede afstand van de goal en gelukkig stond Q in het veld, die deze vrije trap er prachtig inschoot. De resterende minuten deed Ody er alles aan om te scoren, maar dit mocht helaas niet baten: het bleef 1-1.

Komende zaterdag spelen we thuis om 12:30 tegen Saestum VR4.  Kom vooral kijken om kans te maken om ‘supporter van de maand’ te worden. De karaokeset zal weer aanwezig zijn, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden.