85'
Assist: Esmée Bone

Vrouwen, VR5, 4e klasse C

30 september 2017 12:30

Op een regenachtige dag moet er natuurlijk ook gespeeld worden. Afgelopen zaterdag had dames 5 een wedstrijd tegen een geduchte tegenstander. Ons was ter sprake gekomen dat ze met zeer hoge cijfers voorgaande wedstrijden hadden gewonnen. Door een zeer goede peptalk voor de wedstrijd door onze nieuwe coach Eva, kwamen we echt met opgeheven hoofd het veld op.

De eerste helft begonnen we zeer sterk, gelijk was er veel balbezit voor ons en ook een aantal kansen. De tegenstander uit het Gooi was ook sterk, maar wij waren in de vecht- en werkmodus.  Op het middenveld hadden we ook overheersing, door onder andere het harde werk van Micky. Halverwege de eerste helft viel de eerste goal nadat de tegenstander (oh nee sorry, Karina) een voorzet gaf op onze eigen oud-NVC’er Vero, die hem er mooi inlegde. 1-0 was de stand na de rust.

De tweede helft begonnen we weer allemaal vers uit de kleedkamers en wilden we echt winnen. Daarom was het ook heerlijk toen we na een geplaatst schot, 2-0 voor kwamen te staan. Even werd het weer zeer spannend aangezien NVC snel een tegendoelpunt maakte. De toeschouwers (die zelfs in de miezer en zonder bier kwamen aanmoedigen, dankjulliewel), hielden het niet meer.  Gelukkig viel er nog een wel verdiende goal aangezien Esmée een vrije trap perfect neerlegde voor Tinder, die haar tweede erin legde. De tegenstander probeerde hierna nog een laatste alles-of-niets tactiek, maar ze waren niet opgewassen tegen stofzuiger Alex en onze eigen dames 4+1 keepster Emma. De conclusie van de wedstrijd was dan ook helder: een eigen keeper werkt toch echt, waarom hebben we dit toch nooit eerder toegepast?!

Oftewel, deze spannende wedstrijd tegen een zeer geduchte tegenstander werd door Ody gewonnen met 3-1! De positieve feeststemming na de wedstrijd werd daarna moeiteloos doorgetrokken tot aan het openingsfeest, waar deze belangrijke overwinning tot in de late uurtjes gevierd is.