Woutertje Mes (intikker)
83'

Vrouwen, VR4, 4e klasse E

30 september 2017 10:00

Na een lange week rust mocht Odysseus dames 4 weer het veld bestormen. Dit maal voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander, CJVV VR1, was een bekende aangezien de vorige bekerwedstrijd ook tegen hen was. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel dus het was zaak om die uitslag te verbeteren.

Om 9:00 uur verzamelde de slaperige kopjes van dames 4 zich in de kantine en na de nodige kopjes koffie begaven zij zich naar de kleedkamer. Gelukkig werd hier het boxje meteen aangevlamd om iedereen even goed wakker te schudden. Genoeg foute hits kwamen voorbij en Lucca herinnerde iedereen er nog aan dat we echt allemaal even wat nummers aan de lijst moesten toevoegen. Nu de muzikale prioriteiten duidelijk waren was het tijd voor de wedstrijdbespreking. Het trainerstrio de 3 J’s nam de opstelling door en legde nog een keer uit hoe we vandaag druk moesten gaan zetten op CJVV.

Na een uitgebreide warming up was het eindelijk tijd voor de wedstrijd. Net als de vorige wedstrijd werd er goed druk gezet op de backs van CJVV. De eerste helft had Odysseus de overhand maar ondanks een aantal mooie aanvallen leidde dit nog niet tot een goal. Ook de dames van CJVV kregen een paar kansen maar ook deze veroorzaakten geen goals.

Na een goede eerste helft waren de dames van odysseus vastberaden om de voorsprong te pakken. Ook de tweede helft begon sterk. Zowel Odysseus en CJVV creëerde kansen echter wist geen van de beide teams te scoren. In de 69ste minuut kregen de dames van CJVV een vrije trap net buiten de 16 meter en krulde de bal met succes in de verre bovenhoek. Na de 0-1 moesten de dames van Odysseus weer even in hun spel komen maar gaven de wedstrijd zeker niet op. Odysseus zette door en ging op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig kwam deze gelijkmaker in de 83ste minuut door Woutertje na een strakke voorzet van Leonieke. In de laatste minuten werd er nog gestreden voor een doelpuntje maar beide ploegen wisten het achterin goed dicht te houden.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Odysseus dames 4 was tevreden met het resultaat tegen deze sterke ploeg maar zullen er voor zorgen dat bij de terugwedstrijd in Amersfoort de overwinning mee naar Utrecht zal worden genomen.