Wedstrijdverslag Ody VR6 – VVZ ’49 ‘Karaoke voor de wedstrijd leidt tot betere prestaties’

Odysseus '91 VR6

2 - 1

VVZ '49 Vr1

Rosanne van Gestel (afstandschot)
60'

Vrouwen, VR6, 5e klasse D

23 september 2017 10:00

Mariëlle heeft jullie door middel van haar film- en monteerskills al een heuse indruk kunnen geven van de wedstrijd van 23 september, maar er was meer dan 2 mooie doelpunten, een karaoke optreden van Frieke (Fred) en Jeanne (Sjaan), een tegenspeelster die haar eigen teamgenoot fors tackelde en een ongelukkige koppoging. Wat voor een blunders er nog meer plaatsvonden, wie er nog meer zo mooi karaoke kan zingen, wie er heel goed is in nagels lakken en wie de ‘woman of the match’ was lees je hieronder.

Na twee bekerwedstrijden geoefend te kunnen hebben met elkaar, was het afgelopen zaterdag tijd voor het echte werk. De eerste competitiewedstrijd tegen VVZ’49 VR1 vond om 10:00 uur op Olympos plaats. Ondanks dat wij pas twee wedstrijden hebben gehad, zijn wij deze dames in het groen al eerder tegengekomen dit jaar. Onze eerste bekerwedstrijd hadden wij thuis gewonnen van ze met 4-1. “Dit wordt winnen” zeiden we van tevoren dan ook tegen elkaar, maar succes was natuurlijk nog niet gegarandeerd. Daarom zij de aanvoerder van die dag Quirine (Q) (die als Marloes er niet is ook heus zelf de aanvoerdersband opeist) verstandig: “We moeten onszelf niet onderschatten (ze bedoelde overschatten). Vergeet de vorige wedstrijd, die staat hier los van.”

Voordat ik begin met het verslag van na het eerste fluitsignaal, wil ik graag nog de voorbereiding in de kleedkamer met jullie delen. Dames 6 (5) heeft bij haar afscheid van de vorige trainers een karaoke set met discolichten en echo-functie cadeau gekregen. De eerste keer was de set vergeten, de tweede keer was er geen stopcontact, maar vandaag konden we eindelijk onze zangkunsten laten zien. In het filmpje was Fred te zien met haar optreden, maar Q beet het spits af met Africa van Toto. Helaas zijn daar geen opnames van. De sfeer zat er om 9:30 ’s ochtends alvast goed in!

Dan nu echt over naar de wedstrijd (ik ben nooit zo goed in het onthouden van wat er gebeurt binnen de wedstrijd, alles eromheen blijft mij beter bij). De basisopstelling was als volgt: Hannah (invaller van dames 3), Eline, Marjolein, Jeanne, Rosanne, Sari, Liset, Kim, Perpe, Esther en Quirine. We begonnen aanvallend, er werd mooi opgebouwd vanuit achterin, maar de actie afmaken lukte vervolgens niet. Perpe plaatste nog een paar mooie voorzetten, Q gaf een mooie corner maar de daaropvolgende kopbal van Esther vond helaas niet het doel. Één van de corners van de tegenstander in de eerste helft haalde middels een kopbal wel het doel. Het stond 0-1 in de rust. Dit ondanks dat onze verdediging een sterk blok vormde samen. Met name Sjaan hield bijna iedere bal tegen en onze invalkeepster Hannah was zowel goed in coachen als in het doel verdedigen.

In de rust werd de tactiek aangepast en werd er van posities gewisseld. Rosanne (Sonja) die eerst back stond, stond nu voorin en Q nu op nummer 10. Dit bleek een goede aanpassing te zijn. Niet heel lang na het eerste fluitsignaal punterde Sonja de bal prachtig in de goal. Samen met Marloes is zij nu topscoorder van het team. En ook Q schoot hem er niet veel later in. Het begon met een corner die werd geblokt door een speler van VVZ’49, maar ze schoot hem recht in de voeten van Q terug. Dat had ze niet moeten doen, Q dribbelde behendig langs de tegenstanders en schoot de bal net als Sonja in de linker hoek. Dames 6 was terug, het stond 2-1! Vergeefse koppogingen van de tegenstander (zie minuut 1:21 van het filmpje), tackles die op de verkeerde gemunt waren (zie minuut 0:43) en een 1-op-1 duel met onze keeper Hannah waren niet genoeg voor VVZ’49 om de stand te veranderen. De eindstand bleef 2-1 en daarmee hebben wij onze eerste drie punten in de pocket!

‘Woman of the match’ werd Sjaan die centraal achterin bijna alle ballen wist tegen te houden en ze terug naar voren in de voeten van een Odysseaan wist te schieten. De bokaal van de dag was een gesigneerde taktifol van onze trainers Koen, Matthijs en Bas. De rest van het team was maar al te jaloers op dit pronkstuk.

Onze trainers mochten na deze overwinning trots zijn op hun coaching-skills en hun team. Helaas konden wij dit laatste andersom niet over hun team zeggen nadat een groot deel van dames 6 om half 4 de wedstrijd van heren 7 had bekeken. Over deze wedstrijd werden weinig mooie worden losgelaten. Zelfs door Koen en Matthijs zelf niet. Sonja ging dan ook maar haar nagels lakken, daar is ze heel goed in (zie foto). Wij raden heren 7 aan ook een karaoke set aan te schaffen, maak het onderdeel van de warming-up en de prestaties zullen omhoog gaan.