De mannen van Heren 9 hadden al enige tijd uitgekeken naar de eerste competitiewedstrijd
tegen De Bilt 9. Er moesten hier en daar nog enige spelers vandaan getrokken worden maar
uiteindelijk stond Heren 9 met een volledige selectie op het veld klaar om De Bilt op
de pijnbank te leggen.

Het fluitsignaal begon en de thuisploeg kende een moeizame start. De opbouw verliep stroef
daardoor hadden ze moeite om de aanvallers in kansrijke posities te brengen. Na een foute
terugspeelbal was het dan ook al snel 0-1. Binnen een kleine vijf minuten mocht de doelman
na een verkeerde ingooi ook de 0-2 uit het net vissen.

Toch gingen de mannen van Heren 9 er niet bij de pakken neerzitten. Na wat flitsende combinaties
en veel pressie kwamen er toch kansjes. In de 40e min maakte Odysseus wat vermeende overtredingen maar de scheidsrechter kneep een oogje dicht. Daaruit volgde meteen de inworp en Berend Driessen die met buitenkantschoen de bal verlengt waarna Emiel De Heer de bal ineens op lepe wijze de bal over de doelman lobt. 1-2.

Op slag van rust - juist wanneer het pijn doet -  kwam de uitploeg eruit met een aanval. De spits van De Bilt zag de doeltman een paar meter uit zijn doel staan en schiet van ver met een mooie boog de 1-3 in de touwen.

Na de ranja kwam de thuisploeg stukke beter uit de kleedkamer dan de eerste helft. Alhoewel er na twee verkeerde uittrappen van de interim-keeper alweer de 1-4 en 1-5 had geïncasseerd bleef het goed voetballen. Toen brak het laatste kwartiertje aan op Sportpark Olympos. Daar waar Heren 9 bekend om staat om nog één keer een slotoffensief de strijd in te gooien. Na meerdere aanvallen was het dan in de 78e min toch raak. Na een langverwachte rentree van Korijn Schepers die in zijn voorgaande jaren nooit het net wist te vinden, vond hij het vandaag wel en liet de doelman kansloos met een streep linksonder. 2-5. Een paar luttele minuten later was het weer raak. Na een scrimmage in de 16 wist Berend Driessen als eerste bij de bal te zijn en twijfelde geen moment. Sportpark Olympos stond op dat moment op zijn grondveste te trillen. 3-5. Supporters van alle kanten kwamen terug om het spektakelstuk dan toch eens van dichtbij te beschouwen.

Was een houdini-act dan toch mogelijk? Nee. Want nadat de verdediging van Odysseus even mistastte wist de tegenpartij de 3-6 in te tikken en was het klaar.

Was het dan een terechte nederlaag? "Nee, het was een nederlaag met potentie. We hebben verloren op individuele fouten. Een paar domme beslissingen minder en we stappen hier met 3 punten van het veld. We hebben gevochten als leeuwen" aldus coach Jelle Ros na afloop van de wedstrijd toen hij de pers te woord stond. En hoe nu verder? "Nu aan het bier"