Heerenveense Boys VR1

Assist: Ilse Vasse

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

21 april 2018 12:30

Op een zonovergoten zaterdag, waarbij een planga zeker niet kon ontbreken, maakten de dames van Heerenveense Boys de reis naar Utrecht voor een belangrijk wedstrijd in de onderste regionen van de hoofdklasse. Het was duidelijk te merken dat vandaag geen gewone zaterdag was, maar een Super Saturday, want er waren al supporters aanwezig toen onze paarse heldinnen het veld betraden voor de warming-up (eervolle vermelding voor Larry!!). Ody begon (misschien daardoor?) goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een grote kans waarbij Lot de bal op de lat wist te schieten, maar het lukte helaas niet om de bal er nog in te krijgen. Na dat eerste tien minuten zakten we wat in en kregen we het moeilijker. Het lukte niet meer om elkaar te vinden. Ondertussen kregen de Heerenveense Dames/Boys enkele kansjes en wist de spits zich een aantal keer weg te draaien. Gelukkig gooide Lisa zichzelf er goed voor en stond Jen haar mannetje! In de 35e minuut ging het helaas mis voor Ody. Er werd gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter floot niet en terwijl Ody de scheids stond aan te kijken, profiteerden de Heerenveense Boys hiervan door te scoren, 0-1. Niet lang daarna volgde helaas ook de 0-2. De Heerenveense dames wisten zich door de Ody verdediging heen te tikken waardoor de spits alleen op Jen af kon en scoorde. Hoog tijd voor rust. Na een peptalk met als boodschap dat er meer pit in moest en we op zoek moesten naar driehoekjes, vervolgden we de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in wat acties en in de 51e minuut stuurde Ils Dani weg die de 16 in stormde. Daar werd ze neergehaald door een Heerenveense dame maar de scheidsrechter leek dat niet goed te zien, want het spel mocht doorgaan. De ruimte bij Dani werd vaker gezocht en granny bleef op haar brommertje gaan, maar het kwam niet tot echte kansen. In de 62e minuut werden Faja en Anne naar de kant gehaald en mochten Bous en Timp het veld op. Dat veld was overigens door de zon behoorlijk warm geworden, de bank dacht dat het wel warmer was dan 20 graden. Enfin, ondanks de warmte moest Ody blijven strijden. In de 63e minuut was Lisa dichtbij een treffer, door een vrije trap met veel gevoel op de lat te leggen, maar dichtbij een treffer is geen treffer. De paarse heldinnen bleven doorgaan maar op de een of andere manier lukte het niet. Acties werden gemaakt en af en toe volgde een schot op doel, maar het werd niet gevaarlijk genoeg. In de 90e minuut was het dan toch nog raak en sleept Dani de bal nog over de doellijn van Heerenveense Boys waardoor de wedstrijd in 1-2 eindigde.

Jen, Faja ('62 Timp), Gimbel, Lisa, Nora, Jutka, Anne ('62 Bous), Renske, Dani, Lot ('82 Pim) en Pils