V.V. Heerenveen VR1

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

30 september 2017 12:30

Opstelling

Zaterdag 30 september stond de competitiewedstrijd tegen jong Heerenveen op het programma. Na vorige week een aardige partij op de mat gelegd te hebben werden er mogelijkheden gezien en begonnen we met opgeheven hoofd aan de wedstrijd. Zo geschiedde het dat Ody bij de warming-up al mentaal voor stond; Heerenveen dacht wel even warm te kunnen lopen op onze helft. Niet dus.

En met deze vastberadenheid werd er aan de wedstrijd begonnen. Voordat überhaupt de tijd op het scorebord al liep, was ook de eerste kans voor Ils een feit. Ody begon brutaal en dat resulteerde in wat goede intercepties (en de nodige panna’s) door het hoogdruk zetten. Hier kwamen een aantal kansjes uit voort. Aan de andere kant was het af en toe billenknijpen maar de verdediging en Jen stonden paraat. Daarnaast werd er door Heerenveen niet met scherp geschoten. Je zou in de hoofdklasse wel verwachten dat ze er met hun hoofd wel bij zouden zijn... Daarover gesproken was er bij Heerenveen een dame die vooral haar energie verspeelde aan negatieve dingen roepen over Jen; onze goalie en sta in de weg voor de aanvallers van Heerenveen.

Helaas werd het vlak voor rust 0-1 door een, onderweg aangeraakte, voorzet. In de rust werden er nog wat afspraken gemaakt en onduidelijkheden rechtgezet. Ody begon onrustig aan de tweede helft waardoor Heerenveen een aantal kansen kreeg. Desalniettemin kreeg Ody uit een goed genomen vrije trap van Gimbel vlak na rust ook een kans, maar Dani kon er net haar hoofd niet tegenaan krijgen (groeien!).

Er werd hard gewerkt door de dames van Ody, maar Heerenveen werd sterker. (Gelukkig) wisten ze zelfs een kans vanaf de 5 meter niet te verzilveren.

Ody kon er af en toe ook nog uitkomen en kansen te creëren. Zo kwam Nora mee op en gaf een goede voorzet op Ils die Dani vervolgens in stelling bracht: helaas wilde de bal er niet in.

Het was een aardig fysieke wedstrijd en in de loop van de tweede helft had Heerenveen een aantal overtredingen nodig. Bous schoot de bal terug op Jen en ondanks de bal al weg was vond een speelster van Heerenveen dat ze haar nog even naar de grond moest werken… De scheids zal vergeten zijn z’n boodschappen te doen waardoor hij geen plakjes kaas gaf. Bous zette haar boosheid om in energie waardoor ze een aantal keer belangrijk was en voorzetten vanaf de achterlijn onschadelijk wist te maken.

Met nog een kwartier te spelen wisselt Ody aanvallend wat resulteert in een goede kans voor Jonne. Helaas wilde hij er echt niet in. Ody blijft proberen en blijft zoeken naar dat doelpunt. Helaas valt hij dan aan de andere kant vanuit een vrije trap: 0-2.

Heerenveen pakt toch nog dat plakje kaas door voor Jen te gaan lopen als ze de bal uit haar hand schiet.

Al bij al is er gevochten voor een goed resultaat. Er zijn mooie dingen gezien en Ody stond er echt als team. Op naar volgende week en op naar de punten?!