Nieuw team, nieuw seizoen, nieuwe trainerts, nieuwe ronde, nieuwe kansen! (en winst)

Odysseus '91 VR6

4 - 1

VVZ '49 Vr1

Vrouwen, VR6, Groep 1 06

2 september 2017 11:30

Eindelijk!! De eerste wedstrijd. Nieuw team, nieuw seizoen, nieuwe trainerts, nieuwe ronde nieuwe kansen! ZIN IN.

Omdat t allemaal even wennen was, we zijn nu toch dames 6 in plaats van dames 5, hebben we woensdag voor de eerste training eerst alles even op een rijtje gezet. Bij het voorstelrondje bleek dat we een team vol met backs hebben en dan hebben Sjaan en Dorret zich nog niet eens gemeld. De voorhoede zal dus wellicht met minder wissels een wedstrijd moeten doorkomen, gelukkig heeft Q een topconditie, vandaar dat ze de halve warming-up kan overslaan ongeacht of ze wissel is of niet. Iemand moet toch de keeper inschieten ;). Verder zal ik de bespreking nog even kort samenvatten:

• - Roos is 26 jaar en wordt ook wel Sonja genoemd.
  • - Er mag geen bier meer gedronken worden in de kleedkamers.
  • - De doelstelling dit jaar is top drie, met optie tot kampioenschap.
  • - En het belangrijkste er zal een nieuwe wisselbokaal aankomen!

Over naar de wedstrijd… Marjolein is bekroond tot aanvoerder buiten het veld, en Marloes bepaalde zelf dat zij aanvoerder binnen ’t veld werd zaterdag. De wedstrijd was geweldig, we speelden om 11.30 tegen VVZ We trapten af met (een) NIEUWEEEE YELL (letterlijk) en de sfeer zat er meteen goed in, ook bij onze 6 supporters. We speelden volgens onze vertrouwde tactiek. De eerste helft van de eerste helft ging wat moeizaam, maar daarna maakten we mooie combinaties en maakte Inge de eerste GOAL. Even later kregen we een penalty door een hands bal van de tegenstander. Marloes besloot zelf deze zelf te nemen en maakte de 2-0! Ook Perpe had een prachtige kans maar schoot recht op de keeper, toch voorspel ik een tweede topscoorder in ons team (mark my words). Voor de trouwe lezer moet ook Marjolein nog even voorgesteld worden, laatste man en een oase van rust in het veld. En Eline een kleine, snelle aanvulling ook een back natuurlijk. Daarnaast is ze nog kleiner dan ik, en zit ze vol met feitjes over cola bijvoorbeeld. Met een stand van 2-0 gingen we de rust in.

In de tweede helft liep Roos(26)  a.k.a. Sonja oftewel Messi lekker op en scoorde het derde doelpuntje. Helemaal volgens de tactiek van de opkomende back (of is dit misschien iemand die eigenlijk niet achterin thuishoort?). Ergens in de wedstrijd maakte Loes een panna, en Q wel drie (ik tel ze nooit). Daarna kregen we een tegendoelpuntje die ik mezelf wel een beetje kwalijk neem (maar waar ik dan weer niet echt van wakker lig). Ten slotte maakte Kim de verlossende 4-1 en klonk het fluitsignaal. Zoals vorig jaar kregen we tijdens de wedstrijd 100 kansen (om en nabij) en gingen er maar 4 in, maar dat was voor deze zaterdagmiddag genoeg.

Datgene wat ik over de tegenpartij te zeggen heb volgt nu... Naast dat de grensrechter niet wist hoe hij moest vlaggen wisten de speelsters niet wat ze moesten zeggen toen ze een handje gaven. De eerste speelster zei niks toen ik haar succes verder wenste. En de ander zei: “Goed gespeeld’’. PARDON? DOE NORMAAL!! Goed gespeeld kun je zeggen wanneer je gelijk speelt of wint. Wanneer je verliest hoor je de ander gewoon te feliciteren. Hopelijk leest VVZ dit, dan weten ze de volgende keer wat ze moeten doen als ze een handje geven.

Nog een paar dingetjes:

• - Loes werd Man of the match waarschijnlijk door helemaal zelf op haarzelf te stemmen.
  • - Pluspunten voor de aanmoedigingen van Roelli (joejoejoe, odyodyody) de moeder van Sonja(26).
  • - Minpunten voor de broer van Sonja(26) die geen getuige was van haar goal, terwijl dat de enige reden was waarvoor ze scoorde (zielig wel).
  • - Wist je dat sommige meiden cola daarbeneden gebruiken? (ik noem geen namen)
  • - Naast tuurluk en steek ‘m moeten we ook ZIJ NIET erin houden.
  • - De trainerts Matthijs, Bas en Koen, zijn omgedoopt tot Bos, Bats en Co.
  • - Ten slotte nu een beetje uit het oog maar never nooit uit het hart, ze blijft toch altijd een van ons. - - - Sharon Rakiman heeft in haar debuut bij dames 3 ook winst behaald en zelf een goaltje er in geprikt.

Komende zaterdag spelen we tegen Altius, dan zijn Dorret en Sjaan er weer. Ook kunnen we dan lekker door onze karaoke set blèren. Verder voorspel ik volgende week winst voor Ody.

Wil je meer weten over dit schitterende team en onze spelers op de voet volgen naar het kampioenschap? Like ons dan op Facebook! Op onze pagina kom je alles over de spelers te weten, mis je nooit een verjaardag en blijf je op de hoogte van onze wedstrijden. Natuurlijk is daar ook dit verslag nog eens na te lezen (uitprinten en boven je bed hangen mag ook).