11 - 1

CSW VR3

Vrouwen, VR4, Groep 1 04

9 september 2017 11:30

Nadat een afgekeurd veld wegens de vele regen was uitgesloten, werd er een uur voor de wedstrijd verzameld op Olympos voor de wedstrijd tegen CSW VR3. Veronique, Chris en Karina waren vanuit Dames 5 meegenomen om mee te doen. Aangezien Dames 4 nog niet helemaal op topconditie zit, waren wat extra wissels wel gewenst. Er werd gedurende de wedstrijd dan ook veelvuldig gewisseld.

Met een 4-3-3 opstelling werd om 11.30u het startsein gefloten. In de beginfase was het nog wat onwennig aan de kant van Odysseus. Het weer hielp daarbij ook niet mee, het was regenachtig en het waaide flink. Toch werd er in de 8e minuut al gescoord door Benthe. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander geen partij zou gaan zijn voor Dames 4. Op die manier kon er veelvuldig worden gecombineerd van achteruit om zo weer een van de snelle buitenspelers weg te sturen.

Zoals het regende uit de lucht, regende het in de eerste helft ook doelpunten. In de 15e minuut was het Veronique die de marge op 2-0 bracht. Waarna Chris zowel in de 25e als in de 30e minuut wist te scoren. Het laatste doelpunt van de eerste helft werd in de 38e minuut gemaakt door Ans, die meer dan eens de rechtsback van CSW te snel af was.

In de rust werd er door de trainer aangedrongen tot het maken van 10 doelpunten. Dit lieten de dames van Ody zich geen twee keer zeggen. In de 53e minuut werd het door Ans 6-0. Waarna ze in de 62e minuut de score op 7-0 zette. Dames 4 ging hierna door met aanvallen, zodat in de 64e, 68e, 71e en 80e minuut de 8-0, 9-0, 10-0 en 11-0 konden worden gemaakt. Toch had Dames 4 het in de tweede helft iets moeilijker. Dit kwam met name door de vermoeidheid en door de snelle spits van CSW, die in de tweede helft was ingebracht. Zij kon zodoende in de 81e minuut nog de troostgoal voor CSW maken.

Al met al was dit een sterk begin van Dames 4. Het laat zien dat de dames goed kunnen voetballen en ook genoeg scorend vermogen hebben. Aanstaande zaterdag staat een oefenduel met Dames 5 op het programma. We zullen zien of ze deze lijn kunnen doorzetten.