0 - 0

Odysseus '91 VR4

Vrouwen, VR4, Groep 1 04

2 september 2017 14:30

Nadat de oefenwedstrijd tegen Ody dames 5 van afgelopen zaterdag helaas niet doorging vanwege het Hollandse weer, was het maandagavond 18 september dan eindelijk zover. Dames 4 mocht aantreden voor het tweede duel van dit seizoen en dat was zeker geen onbelangrijke wedstrijd. Een gelijkspel tegen de dames van CJVV zou genoeg zijn om door te gaan naar de knock-out-fase van de beker.

’s Avonds om kwart over acht werd er afgetrapt op het combiveld. Van de trainers kreeg Odysseus de opdracht om de Amersfoortse dames gelijk goed onder druk te zetten. Zodra de CJVV-backs waren ingespeeld, werden zij dan ook gelijk door de Odysseus-aanvallers in een hoek vastgezet. Hoewel er door beide teams veel strijd werd geleverd, won Odysseus in de eerste helft de meeste duels. Hierdoor kreeg CJVV weinig grote kansen, waarbij een aantal goede reddingen van Lucca een treffer voorkwamen. Enkele mooie aanvallen van de Odysseanen leidden helaas ook niet tot een voorsprong. Kort voor rust leek er even een doorbraak aan te komen. Eliane schoot de bal, na een mooi uitgespeelde aanval, net naast het doel. Het scheelde heel weinig, maar het bleef 0-0.

Na rust was het vooral zaak om de 0 vast te houden. CJVV is namelijk een sterk team dat vorig seizoen hoog is geëindigd in de 5e klasse. Dat bleek ook uit hun spel; de dames waren goed op elkaar ingespeeld en hun razendsnelle centrale verdediger kwam vaak mee op. Dit zorgde voor enkele gevaarlijke situaties, maar de goed opgestelde verdediging van Odysseus was moeilijk te passeren. Aan de andere kant had CJVV ook een sterke verdediging, hierdoor was het voor onze aanvallers ook moeilijk om bij het doel van de uitploeg te komen. Desondanks zorgden mooie combinaties en acties voor enkele kansen aan de kant van Odysseus. Halverwege de tweede helft werd er dan toch gescoord, helaas echter in het verkeerde doel. Gelukkig werd de goal afgekeurd wegens buitenspel, wat lichte onrust veroorzaakte aan de kant van CJVV.

Deze spannende wedstrijd resulteerde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel. Dit betekent dat Odysseus dames 4, mede door de 11-1 overwinning tegen CSW, op doelsaldo als poulewinnaar doorgaat in de beker. Maar voor het zover is, zal CJVV waarschijnlijk volgende week revanche willen nemen. De eerste competitiewedstrijd zal namelijk ook tegen hen gespeeld gaan worden.