4 - 3

Odysseus '91 3

Mannen, 3, 3e klasse G

26 mei 2018 12:00

Terwijl menig Odysseaan zich opmaakt voor SuSa IV, maakt Heren 3 zich klaar voor een snikheet middagje CJVV. OV-fiets, papa’s auto en Snappcar zijn de verschillende vervoersmiddelen die de mannen van het derde naar Amersfoort brengen voor een onvergetelijke middag. Na vijf minuten op de tribune concludeert men dat het een loodzware middag gaat worden op het dampende kunstgrasveld. Heren 3 hanteert vandaag een iets andere voorbereiding dan anders. Een kleine tactiekbespreking, gevolgd door een warming-up, afsluitend met nog een ongekend motiverende speech van Trainert stoomt de mannen klaar voor hét huzarenstukje van de competitie. Winst CJVV betekent immers haar kampioenschap, elk ander resultaat brengt het kampioenschap naar Jonathan. De wedstrijd wordt dan ook via een live-verslag doorgegeven aan de mannen van Jonathan die later die middag om 14.30 uur in actie zouden komen. Dan over op de wedstrijd. Vele blessures, uitwisselingen en hulp van andere elftallen brengen de volgende namen op het bord: Ramaker op goal. Van rechts naar links: Breeman, Cohen, Löwenthal, Bos. Het middenveld bestaande uit: Haarler op zes, Pup en Appels op de vleugels en Pietje op 10. Doeve en Vos complementeren het elftal in de spitspositiesOp de bank nemen een geblesseerde timo, een semi-fitte LB en Jorn (H7) plaats.

Zoals verwacht klapte CJVV er gelijk hard op. De duels waren fel, maar fair. In de vijfde minuut belande de bal bij de rechtsachter, daar werd Ody geconfronteerd met de tactiek die CJVV het gehele seizoen heeft gehanteerd. Via een goede crosspass wordt de linksbuiten van CJVV bereikt, die geen moment twijfelt en via een goed zondagsschot de 1-0 binnen schiet. Ody liet zich niet van z’n stuk brengen en begon juist beter te voetballen. CJVV kroop steeds verder naar achter en nog voor de drinkpauze was een gele dubbeldekker duidelijk zichtbaar voor het zestienmeter gebied van de keeper. Bij een blessure moment van CJVV in de 25e minuut besloten beide elftallen dan ook dat het een geschikt moment was voor een drinkpauze. De scheids was het daar in eerste instantie niet mee eens, maar nadat 22 jongens zich richting beide dug-outs begaven, gaf hij toch maar toe. Een kleine voorbode voor wat zou gaan komen. Kort na de drinkpauze kreeg Doeve een terechte gele kaart nadat hij commentaar leverde op de scheidsrechter. Weer vijf minuten later scoort Stefan de terechte 1-1. Via een mooie steekpass van Stef wordt Steef gelanceerd, met een goede aanname legt Steef de bal klaar voor zijn linker en plaatst hij de bal in de linkerbenedenhoek.We gaan rusten met 1-1 en de mannen zijn tevreden met hoe het gaat.

Van het commentaar in de rust heeft uw reporter niks meegekregen. Ik verloor m’n lens en heb tevergeefs 15 minuten lopen zoeken naar een klein stukje glas in de kleedkamer. Maar ik schat in dat de algehele conclusie was dat het helemaal niet slecht ging. Belangrijks was alleen dat we scherp en gefocust door zouden gaan waar we de eerste helft mee zijn begonnen.

De tweede helft is nog geen twintig seconden van start als de 2-1 erin ligt. Balen. Wederom herpakt Ody zich en uw reporter komt erachter dat voetballen met een enkele lens niet te doen is. (https://www.youtube.com/watch?v=TnyWzi24C7Q) Bijgevoegde link is een uiterst accurate weergave van wat er gebeurde vlak voordat ik concludeerde niet meer door tekunnen voetballen. Semi-fitte, maar lang niet fit genoeg voor 40 minuten voetbal, LB werd ingebracht. Jorn mocht in de spits aansluiten en LB werd niet LB maar LM.

De wedstrijd duurde voort en de scheidsrechter blijft invloed uitoefenen op de wedstrijd. Steeds vaker en steeds dubieuzer worden de beslissingen. Een diepe bal op de spits van CJVV zorgt voor een sprintduel tussen de spitta en Thomas. De beste man struikelt in de zestien over z’n eigen benen en de scheids trekt een sprint vanuit de middencirkel om een penalty toe te kennen aan CJVV. Keepert wordt kansloos gelaten, 3-1. De onterechte beslissing komt hem niet in de koude kleren te zitten. Trainert besluit 1 op 1 te gaan spelen en met nog 10 minuten te spelen wordt Mount Löw de spits ingestuurd. Drie minuten later kapt de technisch begaafde Koen de centrale verdediger uit, is iets eerder bij de bal dan de keeper, voelt een grasspriet tegen z’n linkerknie komen en valt als een stervende zwaan. Penalty! Na wat onenigheid, eist Pup de bal op en schiet deze uitstekend in. 3-2. Met nog 5 minuten op de klok bevindt de staart van CJVV zich zover tussen de benen dat de diepste man halverwege de eigen helft staat. Lange ballen inbrengen is het devies. Onder luid gejuich van kersverse kampioen Heren 2 (en haar grote supportersschare) voelt iedereen dat hier iets te halen valt. Terwijl Heren 3 vecht tegen de scheidsrechter en de tegenstander belandt de bal in de hoek waar alle Paarse supporters zich bevinden. Een strakke voorzet valt voor de voeten van Stephan, die verwoestend uithaalt. 3-3, met nog 3 min te spelen! Uit pure blijdschap wordt het feestje gevierd met alles en iedereen die zich paars voelt. Trainert krijgt een trap na van nummer 23, die voor de zoveelste keer over de schreef gaat. Eerder in de wedstrijd is hij het immers, die keihard doorgaat op keepert Tom, in het vijfmetergebied. Het wordt niet waargenomen door de scheidsrechter. Die duidelijk niet van plan was Ody weg te laten glippen met een meer dan verdiend punt. In de 14 minuten durende blessure tijd wordt alles uit de kast gehaald om de overwinning toe te kennen aan CJVV. Plakjes kaas gaan over de toonbank alsof het niets is. Het voelde alsof Odyonderdeel was een sterk potje Stiften. Regels worden verzonnen, verbogen en ontkent door de scheidsrechter. Er wordt geel gegeven aan Bos die vraagt naar de naam van de scheidsrechter. Geel ontvangt Stephan die geen idee heeft dat hij geel heeft gekregen. Geel ontvangt Stef na de zoveelste ‘overtreding’ die waargenomen wordt door de scheidsrechter. Een bal die weg wordt getrapt wordt omgetoverd in een vrije trap voor CJVV, en zo wordt in de 107e minuut de bal in de zestien van Ody gebracht, iemand van CJVV schreeuwt en ligt op de grond. Penalty! Een woedend Ody stapt van het veld, met de koppen bij elkaar wordt besloten om door te gaan. Complete wanhoop heeft de overhand, machteloos voelen we ons nadat CJVV de 4-3 binnen schiet. Woedend stappen we van het veld. We houden de eer aan onszelf en feliciteren de ‘kampioen’ van onze competitie van dit jaar.

De teleurstelling is immens en contrast met Heren 2 des te groter. Nu meer dan drie dagen later is het nog steeds niet te bevatten dat iemand een wedstrijd (en dus competitie) op een dusdanige manier heeft beïnvloed. Zoals rechtenstudent Bos op de terugweg zei: “Je bent onschuldig tot het onrecht is bewezen”. Wijze woorden, we zullen immers nooit kunnen bewijzen hoeveel de beste man heeft verdiend aan de 120 minuten voetbal die plaats vond in Amersfoort op zaterdag 26 mei 2018. We zullen moeten accepteren wat er is gebeurt en doorgaan waar we de gehele tweede seizoenshelft al mee bezig zijn, namelijk goed voetbal.

Nu de emotie is weggetrokken en we rationeel kunnen nadenken, is de enige conclusie dat we trots moeten zijn op wat Ody Heren 3 heeft laten zien. Trots op het feit dat we de kampioen 70 minuten lang het voetbal hebben opgelegd. Trots op het feit dat we met z’n alle dit seizoen hebben gevochten tot het bittere eind. Trots op het feit dat we een periode titel hebben. Trots op het feit dat zelfs zo’n wedstrijd geen splitsing in een elftal teweeg brengt, maar juist een ongemeten saamhorigheid creëert. We hebben dit samen doorstaan en we zullen samen de nacompetitie ingaan. Komende zaterdag begint de nacompetitie tegen Renswoude. De eerste van drie krachtmetingen die gaat komen. We zullen alles geven.