6 - 3

Valleivogels 3

Mannen, 3, 3e klasse G

19 mei 2018 9:30

19 mei staat te boek als een belangrijke dag in de vaderlandse competitie. Op deze dag (in 1972) wist het Ajax onder leiding van Johan Cruijff, Piet Keizer en Sjaak Swart met maar liefst 12-1 te winnen van het nietige provincieclubje Vitesse. Tot op de dag van vandaag is dit de grootste overwinning ooit in de Eredivisie. 19 mei markeert eveneens de trouwdag van Prins Henry Charles Albert David, Hertog van Sussex (uit het huis Windsor) met zijn Meghan. Zij gaven elkaar het ja-woord in St. George’s Chapel. Ik wens het koppel al het goeds voor de toekomst en spreek de hoop uit dat dit huwelijk langer stand houdt dan het weinig liefdevolle verbond tussen Hendrik VIII en Anna Boleyn. Zij werd immers op 19 mei 1536 onthoofd in de Tower of London. Tot zover dit korte geschiedenislesje van uw reporter, want 19 mei stond bij de heren van Ody 3 voornamelijk in het teken van het binnenhalen van de periode.

De selectie verzamelde zich op het onchristelijke tijdstip van 8:30 op het eigen complex. De wedstrijd was met een half uur vervroegd vanwege het feit dat een groot aantal thuiswedstrijden werd afgewerkt. Met kleine oogjes begaven de heren zich richting de kleedkamer. Captain Bos had door dat een deel van de selectie nog niet helemaal wakker was en besloot een van zijn fameuze ochtendwindjes te laten. Deze verontrustende geur zorgde bij uw reporter ter plaatse voor enige walging, maar maakte wel dat iedereen in een klap klaarwakker was. In de tactische bespreking van de technische staf werd stilgestaan bij het belang van deze wedstrijd. Een overwinning op Valleivogels betekende immers periodewinst en een verlenging van het seizoen met minstens één en maximaal drie wedstrijden. Het was absoluut geen zekerheid dat wij tegen de gasten uit Scherpenzeel zouden winnen, want zij hadden de voorbije twee wedstrijden overtuigende resultaten neergezet. Er werd gewonnen tegen IJsselmeervogels en GVVV. Ody 3 trad met de volgende elf namen aan: Tom, Thomas, Daan, Koen, Bas, Jasper, Stef, Cas, Piet, Stephan en ten slotte Ruben. Wat betreft de formatie bestond bij het journaille enige onduidelijkheid. Een grote mok koffie was over het programmaboekje gevallen. Ik kan u bij deze dus niet vertellen of aangetreden werd in een 1-5-3-2, 1-4-3-3, 1-4-4-2, 1-3-5-2 of 1-3-4-3-formatie.

Wat betreft de eerste helft kan ik kort zijn. Er werd bij tijd en wijle bijzonder goed voetbal op de mat gelegd. De gasten wisten zich nauwelijks raad met de vloeiende combinaties van de thuisploeg. Reeds binnen het kwartier lag het eerste doelpunt in het netje. Een scherp afgemeten voorzet van de rechterkant werd door de uitstekend spelende Cas prachtig in de verre hoek gekopt. Niet veel later was het Stephan die de bal in twee instanties achter de doelman van Valleivogels wist te prikken. Dit doelpunt bleek de spreekwoordelijke klap voor de tegenstander, want hun veldspel ging van daaruit van kwaad tot erger. De 3-0, een snoeiharde kopbal van het loopwonder Piet, leek de wedstrijd definitief op slot te gooien. Inmiddels was de achterban van de Coot ook aangekomen op het sportcomplex. Zij waren in eerste instantie naar Scherpenzeel afgereisd, maar kwamen hier tot de realisatie dat de paarshemden in eigen huis aantraden. Zij waren net op tijd om de penalty van Ruben met eigen ogen te aanschouwen. Ruben had duidelijk geen lering getrokken uit de belabberde strafschop van Stef van een week eerder. De penalty werd in eerste instantie gestopt door de doelman, maar kon in de rebound alsnog ingetikt worden door onze topscorer. Met dit doelpunt werd de ruststand bepaald op een comfortabele 4-0.

In de rust heerste een hosannastemming. Jasper en Tamar stelden dat het van belang was de nul vast te houden. De Ody-defensie was de voorbije drie wedstrijden niet gepasseerd en hoopte ook in deze wedstrijd die lijn door te zetten. In de praktijk liep het anders. Na een kleine vijf minuten gespeeld te hebben in de tweede helft lag het balletje al in het netje, 4-1. Een te korte terugspeelbal werd hard binnengeschoten door de spits van de Vogels. De hoop op een goed resultaat werd definitief aan diggelen gekopt door Bas. Uit een corner van Cas wist hij frank en vrij binnen te koppen. In het vervolg van de tweede helft kreeg Ody meerdere kansen de score op te voeren, maar vielen de doelpunten juist aan de andere kant (tot ontzetting van de doelman). Met enige krachttermen probeerde die zijn ongenoegen over het verloop van de tweede helft duidelijk te maken. Het tweede tegendoelpunt zorgde ervoor dat het licht volledig uitging bij Tom. Over de totstandkoming van het zesde doelpunt van Ody weet hij op het moment van schrijven dan ook weinig zinnigs meer te vertellen. Na afloop van de wedstrijd heerste kortstondig een ietwat bedrukte stemming, maar die maakte snel plaats voor de realisatie dat de periode binnen was! Ody 3 strijdt nog volop mee voor een plekje in de tweede klasse.

Komende zaterdag treedt de equipe van Jasper en Tamar aan tegen de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging (CJVV). Bij winst tegen deze ploeg weten wij hen waarschijnlijk van het kampioenschap af te houden. Jonathan moet de komende twee wedstrijden dan wel winnen. Vrijwel tegelijkertijd speelt ons tweede elftal eveneens op Sportpark Vermeerkwartier. Bij winst zijn zij kampioen. Het zou toch fantastisch zijn het kampioensfeest van CJVV te verzieken en het feestje met het tweede mee te vieren.