0 - 3

Odysseus '91 3

Mannen, 3, 3e klasse G

12 mei 2018 14:00

7 mei stond wederom een wedstrijd tegen GVVV op het programma. Daar eerder dit seizoen met 3-3 gelijk werd gespeeld tegen het 3e en verloren van het in de hoofdklasse reserve uitkomende 2e lagen de sentimenten hoog. Het was bittere noodzaak om te winnen om de kans op promotie in eigen hand te houden. Met 7 punten uit 3 wedstrijden zouden de dapre strijders verzekerd zijn van nog eens 3 mooie zomervoetbalfinales in juni.

Bij aanvang in de kantine glom een paarse sjaal trots vanuit een hoekje bij het plafond in de kantine tussen de andere grote namen in de historie van de voetbalclubs. Plots wisten we weer waar we voor streden, voor Ody! Het plan was om een snelle voorsprong te komen en er voor de kortlontigehouthakkers uit het Brinkdorp geen ruimte te geven om op het gekke naïeve idee te komen dat er wat te halen viel tegen de paarse 11. Of dit plan tot stand kwam door druk te zetten of in te zakken, en in welke formatie dit gebeurde laat ondergetekende in het midden. Het belangrijkste was dat er 11 gemotiveerde spelers op het veld stonden waaronder een x-aantal op goal, een x-aantal in de verdediging, een x-aantal op het middenveld, en  een x-aantal in de aanval. De arbitrale uno, had er eveneens zin in. De leidsman was al ver voor de wedstrijd bezig aan de warming-up en maakte vooraf een scherpe indrukmaar bleek uiteindelijk een held op sokken die zichtbaar geïmponeerd was door de diameter van de Blauw-Witte-kaalkoppen. De nr.2 van de arbitrage, keek jaloers toe vanaf de zijlijn daar waar hij het zonder sokken moest doen, en best wat sokken had willen lenen.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd had Ody het beste van het spel. Het team, startend met grote namen als Ramaker, Bos, Löwenthal, Cohen, Breeman, Molenaars, Haarler, Kok, OltmansPetiet en Vos creëerde vele kansen, maar Vos had het geluk nog niet mee in de afronding. Luttele minuten later, merkte Bos op dat zijn familie was aangesloten om te genieten van de middagzon. Gesteund door deze aanwezigheid, zette Bos de knop om en besloot dat deze dag zijn dag moest worden. In de 25e minuut werd de bal na een afgeslagen corner opnieuw in de 16-meter gebracht door Oltmans, werd omhoog gekopt (door Vos naar ik meen), en belande zo voor de voeten van Bos die zich niet bedacht, de bal afschermde en met een omhaal het leder met een stuit via de binnenkant van de paal het doel in werkte: 0-1! Na deze 0-1 verslapte het spel enigszins en kwam er sporadisch zelfs een kans voor GVVV die met lange ballen en kale koppen de defensie probeerde open te breken. Toen dit niet lukte, had GVVV zich een nieuw doel gesteld: in een wedstrijdje wie kan het verste schieten, werden de ballen vanuit alle posities in het veld aan elke kant zo ver mogelijk over de zijlijn geschoten. Ten gevolge hiervan trok de leidsman in de eerste helft extra tijd bij, hetgeen Ody net genoeg tijd verschafte om in de blessure tijd de marge te vergroten. Via een goede combinatie vanaf links. Naar ik meen Stef-Cas-Tom-Vos, besloot het eindstation van deze aanval om de bal van randje zestien hard in de hoek te schieten en het net te laten bollen: 0-2!

De tweede helft werd gestart met twee nieuwe namen op het veld: De Bel en Brussée. Met deze nieuwe krachten werd getracht om de score verder uit te breiden. De scherpte voor de goal ontbrak echter, het tempo lag wat lager, en de grensrechter aan de andere kant had besloten om voor elke voorwaarts gerichte bal te vlaggen. Of de loopactie hierbij startte op de eigen of op vijandelijke helft maakte de grensrechter hierbij helemaal niks uit. De vrije doortocht werd hierdoor enkele malen aan de Bel, Piet en aan de later invallende Doeve ontzegd. Het weinig gevaar dat GVVV stichtte kwam uit een enkele corner. Een 3e goal lag in de verwachting, en werd dan ook gemaakt, jawel wederom door de heer Bos. Ditmaal belande de bal na een afgeslagen hoekschop bij Bel, die zich niet bedacht en de bal hard en laag uithaalde. Recht in de voeten van Bos, die de bal aannam en wederom laag in de linkerhoek schoot. Een zwak buitenspelprotest volgde, maar werd (terecht) weggewoven door de leidsman. Na de 0-3 vergat Ody de rust te bewaren en verloren de bal steeds vaker. 0-3 leek een degelijke score, de wedstrijd was doodgemaakt zo zou je kunnen stellen. In de laatste minuten leek er zelfs een 0-4 te kunnen komen toen Brussée de bal op de paal kopte, waarna deze voor de voeten van Vos belandde. Stephan was rustig, en kapte een verward ogende Veenendaler uit, waarna deze ietwat onhandig onderuit ging en al liggend voorkwam dat de bal in het net zou rollen. Onrechtmatig oordeelde de scheids, want de bal kwam tegen de hand. Penalty! Plots kwam er luid gejoel van de armetierige tribune. Een 8-tal Duitsers was speciaal naar deze wedstrijd gekomen om Haarler  penaltyspecialist pur sang - aan het werk te zien. De middenvelder eiste de penal op, telde de stappen uit en schoot in. De bal mistte echter vaart, en de keeper koos de goede hoek en deed de Duitse unterstützerzwijgen. 0-3. Einde wedstrijd.

De jongens mogen zich gaan voorbereiden op nog minimaal 2 en hopelijk nog 5 mooie wedstrijden, waarin er weer genoeg kansen zijn om revanche te nemen voor gemiste pingels. Om door te gaan voor promotie-degradatie dienen:

3 punten behaald te worden tegen Valleivogels,
of:
1punt tegen Valleivogels en 3 tegen CJVV

maar bij voorkeur:

-Alles ziek winnen en geen concentratie verslappen!!!

Ik ben zo vrij geweest om vast naar mogelijke tegenstanders te kijken, maar wil daarbij benadrukken dat de komende wedstrijden zeer belangrijk zijn en zeker niet onderschat mogen worden!:

DHSC 3 22 (1941

Periode 2 (onzeker) | beste nummer 2(onzeker)

13|11e (zeker van nacompetitie)

KAMPONG vs. DE MEERN wordt gespeeld 26 mei om 17:15 uurWij spelen om 12:00 uur. Misschien leuk om te kijken?