3 - 0

DOVO 4

Mannen, 3, 3e klasse G

21 april 2018 10:00

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen DOVO op het programma. DOVO staat laatste in de competitie en Ody, die nog volop in de strijd zit om een periode te pakken, wist dat er hier gewonnen moest worden. De uitwedstrijd tegen DOVO eindigde echter in een teleurstellend gelijkspel. We waren dus gewaarschuwd voor DOVO.

Ody begon zoals gewoonlijk mooi op tijd met de warming up, iedereen wist wat er op het spel stond en iedereen was gefocust. De heren van DOVO hadden een wat andere mentaliteit en kwamen iets voor de wedstrijd het veld op om de warming up te doen. Het leek dan ook een erg gemakkelijke wedstrijd te gaan worden voor Ody. Toen de wedstrijd begon, was DOVO echter verrassend fel en scherp, iets wat je niet zou verwachten als je hun warming up had gezien. Ze zetten hoog druk en Ody wist niet wat hun overkwam. Het gevolg hiervan was dat Ody de eerste paar minuten het even kwijt was. Naar mate de wedstrijd vorderden kwam Ody beter in zijn spel. Dit resulteerde dan ook met een aantal kansen aan de kant van Ody

Na de 20ste minuut was het dan zover. De trainers hadden besloten in de weken er voor te oefenen op corners, aangezien onze luchtmacht nogal groot was. Dit betaalde zich dan ook uit met een doelpunt uit de corner. Stephan kopte hem fenomenaal binnen. Hij kopte hem zelfs zo hard dat de man bij de eerste paal hem er ook niet kon uithalen, terwijl de bal daar wel kwam.

Daarna bleef Ody erg dominant en creëerde tal van kansen. Het enige jammeren was dat wel alle kansen gemist werden. Zo kon Cas vrij uithalen in de zestien, maar schoot tegen de keeper aan en de rebound schoot Dennis over. Cas revancheerde zich later wel door de 2-0 in het netje te schieten. Dit keer werd hij goed vrijgespeeld door Tom en wist hij de bal nu wel achter de keeper te plaatsen.

DOVO werd steeds meer gefrustreerd, mede door de beslissingen van de scheidsrechter, maar toch ook vooral van het goede spel van Ody. Vooral Dennis stond een erg sterke wedstrijd te spelen en hij was ongrijpbaar voor de spelers van DOVO. Zijn directe tegenstander was hier helemaal klaar mee tegen het einde van de eerste helft en besloot Dennis toen door midden te zagen. Deze sliding, die totaal niet bedoelt was om de bal te spelen, wist Dennis helaas niet te ontwijken. Dennis kwam er gelukkig zonder blessure van af. Na een opstootje kon het spel weer hervat worden, en iedere speler op het veld keek dan ook naar de scheids. Welke kaart zou hij gaan pakken? Een gele of een rode kaart? Het antwoord hierop was: geen kaart. Niemand begreep deze beslissing en de spelers van DOVO zeiden zelfs dat het wel een rode kaart had mogen zijn. Er werd zelfs gedacht dat de scheids zijn kaarten niet mee zou hebben na deze beslissing. De toon was hiermee dus welgezet, en blijkbaar was alles toegestaan volgens de scheids. De minuten die hierop volgde waren dan ook feller en er werden steeds meer overtredingen gemaakt. Toen Thomas een harde overtreding op de linksback van DOVO had gemaakt, die eigenlijk bestraft had moeten worden met geel, vond Jasper dit genoeg geweest. Hij zei tegen de mannen in het paars dat we de wedstrijd niet moesten ‘dood trappen’. Dit werd gelukkig ook gedaan en zo gingen de mannen nog enigszins rustig de kleedkamer in.

De tweede helft verliep zonder problemen. Ody was, net als in de eerste helft, erg dominant en er werden weer tal van kansen gecreëerd. De spelers van DOVO waren nog steeds gefrustreerd, maar dit keer maakten ze niet hele erge overtredingen. Alleen vond de scheidsrechter wel dat er teveel commentaar geleverd werd op hem, dus dit bestrafte hij door een gele kaart uit te delen aan DOVO. Hij had dus wel zijn kaarten mee. Ruben kon in de tweede helft ook de 3-0 binnenschieten. Ody bleef sterk en had vele mogelijkheden op de 4-0. Deze werden echter niet benut. Dennis kwam er ook nog een keer doorheen, maar werd toen door de verdediger van DOVO naar beneden getrokken in het strafschop gebied. De scheids had dit echter niet zo beoordeeld en de penalty werd dan ook niet gegeven. De wedstrijd was nu eigenlijk wel gespeeld en het eindigde dan ook in 3-0.

Door deze overwinning, komt de periodetitel steeds dichterbij. We moeten nog 3 wedstrijden en staan nu eerste in de periode met 1 punt meer dan de nummer 2. We hebben het dus geheel nog in eigen hand en zullen er alles aan doen om de volgende wedstrijden te winnen!