2 - 0

IJsselmeervogels 4

Mannen, 3, 3e klasse G

7 april 2018 10:00

DOVO thuis, GVVV uit, Valleivogels thuis en CJVV uit. Elke speler van Heren 3 kan dit rijtje inmiddels dromen. Nog vier wedstrijden, dus nog twaalf punten te behalen. Drie is negen, is 39, plus één zespuntenwedstrijd is 45, minus drie punten want een wedstrijd extra is 42. Laat nu toevallig 42 een veelvoud van 21 zijn, en laat 21 nu toevallig vijf zijn en je bent er. Vijf, dat is ook de positie op de ranglijst die Ijsselmeervogels 4 bezet na afgelopen zaterdag. Of veif, zoals de mensen die op Facebook de club een warm hart toedragen dat zouden spellen.
Tot zover de cijfers op papier. Voetbal speel je echter niet op papier, maar op gras. Of kunstgras. Of het combiveld. Ody 3 mocht om 10:00 ’s ochtends aantreden op het combiveld, en deed dit in een bepaalde formatie. Het systeem was mij niet helemaal duidelijk, maar de namen wel: Ramaker, Breeman, Cohen, Löwenthal, Bos, van Vugt, Haarler, Doeve, Petiet, Vos en van Cooten. Een goed stel hoor.

Na een goede wedstrijdbespreking en een minstens zo goede warming-up floot de scheidsrechter, of scheits (zie Facebookpagina van Ijsselmeervogels 4), voor het begin van de wedstrijd. Heren 3 begon aardig, maar creëerde weinig grote kansen. De bal werd zo en nu dan veroverd op de helft van de tegenstander, maar daar kwam niet het gewenste gevaar uit. Wat wel voor gevaar zorgde was de bewijsdrang van de spits van Ijsselmeervogels. Niet zozeer in voetballend opzicht, maar wel op medisch gebied. Menig enkel, knie of kuit heeft zaterdagochtend een tikje gekregen, wat hem na een halfuur niet geheel onterecht op een gele kaart kwam te staan.

Een paar minuten voor de gele kaart kwam Ody op voorsprong. Een bal vanaf de zijkant kon door Stephan aangenomen worden, waarna hij ijzig koel bleef en met een prachtig geplaatst schot de verre hoek vond, 1-0. Een voorsprong die gezien het spel terecht was. Niet alleen de voorsprong, maar ook Pup was rond dit moment terecht. Ook hij had wat moeite met het tijdstip. Gelukkig was Pup net op tijd om het resterende deel van de eerste helft te vlaggen, wat hij uitstekend deed. Cas wist in ieder geval de spelregels beter dan zijn collega aan de andere kant. Bij een doeltrap kan een speler namelijk geen buitenspel staan (regel 11.3 van de spelregels voor veldvoetbal van de KNVB, versie van 1 juli 2017). Deze spelregels zijn online gewoon te vinden, dus hierbij een vriendelijk verzoek aan zowel de grensrechter als de scheidsrechter deze nog eens even rustig door te nemen. Helaas voor Heren 3 werd Ruben afgefloten vanwege buitenspel, waardoor hij zijn een-op-een als sneeuw voor de heerlijke ochtendzon zag verdwijnen.

In de rust werd aan de spelers meegegeven snel de 2-0 te maken, scherp te blijven op de helft van de tegenstander en rust te houden aan de bal. Met twee verse krachten begon Ody aan de tweede helft, waarin Tom al snel een doelpunt van Ijsselmeervogels dankzij een goede redding wist te voorkomen. Ody bleef soms een beetje slordig aan de bal, maar stond in ieder geval geconcentreerd te verdedigen waardoor Ijsselmeervogels niet veel verder kwam dan die ene kans. Na een goede 25 minuten in de tweede helft werd Ody verder in het zadel geholpen door die fantastische spits van de bezoekers. Door een smerige tackle op de enkel van Stef kreeg hij zijn tweede gele kaart. Je hoeft geen groot wiskundige als Aad de Mos te zijn om te weten dat twee keer geel bij voetbal rood is, dus ging Heren 3 verder tegen tien man. Niet veel later zelfs tegen negen, toen een speler van de Vogels geblesseerd raakte en er geen wissels meer beschikbaar waren. Inmiddels had Heren 3 zelf een aantal keer gewisseld, waardoor een fitte ploeg in de slotfase het klusje mocht klaren. Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd deed Koen dit door een goede corner keurig in te koppen bij de tweede paal, waardoor eindelijk de 2-0 op het scorebord kwam. Altijd handig, een lange speler dus. Volgens een trouwe volger van de Facebookpagina van Ijsselmeervogels 4 was Koen een speler waarvan hij achterover viel als hij hem wilde aankijken. Net als de scheits, maar dit terzijde. Na de tweede goal voetbalde Heren 3 de wedstrijd keurig uit, maar verzuimde het de score verder op te voeren. 2-0 werd de eindstand, waardoor er weer drie punten bijgeschreven konden worden. Ody krijgt komende weekend weer rust, waarna op 21 april thuis aangetreden wordt tegen DOVO. Hopelijk kan Heren 3 dan op net zoveel support rekenen. De selectie zal in ieder geval, dankzij uitstekende lessen van Aad de Mos, gewoon verder blijven rekenen de komende weken. 21 is ten slotte vijf!