Bunnik '73 2

Mannen, 3, 3e klasse G

17 maart 2018 10:00

Opstelling

Zo rond de klok van 9 verzamelden de mannen van Odysseus Heren 3 zich gradueel op de gronden van Olympos. Doordat velen arriveerden op de fiets, werd het al snel duidelijk dat het een koude ochtend zou worden. De tegenstander was Bunnik en ook al was de voorgaande ontmoeting in een 5-0 overwinning voor Odysseus geëindigd, trainer Jasper Keijzer benadrukte toch nog maar eens deze ploeg niet te onderschatten. Om 10 uur, op het hoofdveld met een praktisch bevroren scheidsrechter, begonnen de mannen van Heren 3 als volgt; de achterhoede stond sterk met

Ramaker, Cohen, Löwenthal en Heren 2 gastspeler Kok. Het middenveld werd bezet door Molenaars, Brussee, Bos en van Vugt en de aanval door Piet, van Cooten en Vos.

Odysseus begon sterk met degelijk verzorgd spel waarin vrijwel alle duels werden gewonnen. Een ook al waaide de striemende wind genadeloos, iedereen knokte zich er doorheen.

De eerste grote kansen waren voor Odysseus in de eerste helft. Met een sterke actie van Piet die tot driemaal toe de bal breed wilde leggen kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van aanvoerder Bas Bos, maar helaas wist hij de bal niet in het net te leggen. Een korte tijd later bracht rechtermiddenvelder Cas Molenaars met een mooie boogbal de bal in het zestienmetergebied waarna Vos helaas net iets te hoog mikte met zijn kopbal waardoor de bal boven de lat beëindigden.

Ook al had Odysseus het betere van het spel, het was Bunnik die door een aanval vanaf de rechterflank doorbrak en de bal achter Tom Ramaker plaatste.

In de rust, terwijl iedereen genoot van de korte warmtebron in de kleedkamer, probeerde Jasper Keijzer de schouders en koppies weer omhoog te halen en de tweede helft weer vol goeie moed te beginnen. Dit gebeurden initieel, maar helaas begon Bunnik ook sterker aan de tweede helft waardoor de felheid van de wedstrijd toenam. De eerste grote kans van de tweede kans werd helaas niet benut door Mount Löw die na een geweldig aangesneden corner van Yannic Doeve de bal naast kopte.

Vlak voor het einde overigens werd Odysseus gezegend toen de bal terecht op de stip gelegd werd door de scheidsrechter. Zoals altijd werd deze onberispelijk en koelbloedig ingeschoten door spits Ruben van Cooten. Het pijnlijkste moment niettemin moest nog komen. Dit gebeurde toen in de aller laatste minuut een lange bal verkeerd werd ingeschat door Odysseus en de Bunnik-spits praktisch één op één kwam met de keeper. Deze kans werd vaardig afgerond door nummer 16 van Bunnik waardoor hij de zege voor zijn team in kon lijsten.

Ongetwijfeld was dit een enorme klap voor Heren 3; maar zoals altijd beginnen zij aankomende week weer vol goede moed aan een nieuwe week trainen waarin er gefocust word uitgekeken op de volgende wedstrijd tegen Achterberg.