Assist: Stephan Vos

Mannen, 3, 3e klasse G

10 februari 2018 15:00

Opstelling Odysseus '91 3

Zaterdag 10 februari 15:00 – Waar ongeveer de helft van Nederland de vaseline van Jacqueline, al polonaise lopend, aan het zoeken was, mocht ons aller Ody heren 3 aan de aftrap verschijnen in het altijd gezellige Woudenberg. Met de verliespartij van vorige week tegen de koploper nog in het achterhoofd, moesten de enige echte godenzonen zichzelf vandaag revancheren tegen een andere hoogvlieger in de 3e klasse G: V.V. Woudenberg 4.

Om iets over half 1 kon de mooiste dag van de week echt beginnen door gezamenlijk vanaf Utrecht centraal met de trein en streekbus naar de John F. Kennedylaan af te reizen. De trainer gebruikte deze luttele minuten nog even om de laatste puntjes op de I te kunnen zetten om weer met een goed plan aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Met een relatief fitte selectie en een mooie aanwezigheid van 15 man had het trainersduo weer genoeg opties om de drie punten binnen te slepen. Met de vertrouwde 5-3-2 formatie werd in de volgende opstelling van start gegaan: Tom – Paul, Daan, Marijn, Bas, Dennis – Stef, LB, Piet – Ruben, Vincent.

Dat er een aantal mensen waren die graag zo snel mogelijk met een biertje in hun in het zuiden van het land wilden staan bleek wel aan een aantal punten. Allereerst de scheidsrechter, de beste man liet vanaf het eerste moment blijken dat het er he-le-maal geen zin in had en hier ook alleen maar stond om de jaarlijkse ‘vrijwilligers’ taak uit te voeren. Lange tijd leek het erop dat hij niet het beste met Ody voor had, maar toen die in de tweede helft in een schitterend paars-gekleurd shirt het veld op stapte, bleek toch dat die stiekem een paars hart heeft. Ook de spits van Woudenberg wilde graag snel aan het bier, want die solliciteerde al vroeg in de wedstrijd naar een directe rode kaart door z’n voet smerig in de rug van LB te planten na een goed duel.

Ook de mannen van Ody leken de klus snel te willen klaren, want in de eerste helft werd onnodig vaak naar de beslissende pass gezocht. Waar vaak een balletje breed of een tikkie terug verstandiger was geweest, probeerden we zo snel mogelijk de spitsen te bereiken door een onmogelijke steekbal vanaf het middenveld of achterin. Ook voorzetten waren zeer lastig te benutten tegen de reuzen uit Woudenberg.

Toch moesten die drie punten mee naar huis en ‘zouden we niet van het veld stappen voor we een doelpunt hadden gemaakt’. Dit zouden we gaan doen door iets meer geduld in onze aanvallen te brengen, minder hoge voorzetten te geven van de zijkanten en op dezelfde solide manier door verdedigen als we in de eerste helft hadden gedaan. Op deze manier kwamen we dan ook meer tot grote kansen en werden we beloond rond de 80e minuut met een rake kopbal van Bas Bos. Na een afgeslagen corner die door hard werken werd veroverd door Yannick werd aan de zijkant ingeleverd bij Stefan. De laatstgenoemde kwam van de rechterflank naar binnen en krulde de bal met z’n linker voor de goal. De meegekomen luchtmacht stond daar nog kon de bal achter de keeper werken.

Met nog tien minuten te gaan moest er alles op alles gezet worden om deze voorsprong vast te houden. Met nog een aantal grote (kop)kansen voor Woudenberg was het nog flink billenknijpen, maar ook Ody verzuimde om de bevrijdende 0-2 te maken. Met onder meer kansen voor de ingevallen Puppy voor de geblesseerde LB kwamen we nog een aantal keer dichtbij, maar na 90 minuten liepen de teams met de heerlijke einduitslag van 0-1 van het veld.