VVA Achterberg 2

Mannen, 3, 3e klasse G

25 november 2017 12:30

Opstelling

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen VV Achterberg op het programma. Na drie keer achterelkaar gelijk gespeeld te hebben, en een teleurstellende achtste plaatst te bezetten, was het noodzakelijk om hier 3 punten te pakken. Toen we hoorde dat ze 9-10 hadden gespeeld in de beker, wisten we niet zo goed wat we moesten verwachtten. Achteraf bleek in die 9- 10 ook de penalty’s meegerekend te zijn.

Dat er verandering moest komen was duidelijk. We hadden de eerste periode op een teleurstellende achtste plaats afgesloten en dit moest echt beter. Op maandag hadden we het hier met het hele team over gehad, we zouden vanaf nu meer als een team spelen en vooral meer in elkaar vertrouwen. Het is goed om de juiste instelling te hebben, maar dat alleen gaat ons nog geen wedstrijden winnen. Donderdag werd er dan ook overlegd met de defensie wat en vooral hoe het beter kon. Dat er veel moest veranderen bleek wel weer, want de drie kwartier die er van tevoren ingepland was, bleek niet genoeg. De bespreking werd dan ook na de training hervat in de kleedkamer.

Na een goede trainingsweek achter de rug te hebben was het tijd voor de wedstrijd. Na goed overleg heeft het trainersduo voor de volgende opstelling gekozen: Tom-Bas-Koen-Daan-Dennis-Cas-Jeroen-Paul-Stef-Ruben-Stephan. Dat er veranderingen hebben plaatsgevonden was meteen te zien. Toen de scheidsrechter om half een de wedstrijd liet beginnen was iedereen van Ody scherp. We wonnen elk duel en lieten ook goed veld spel zien. Dit resulteerde dan meteen in een redelijk vroege goal. Door een verdedigende fout van VV Achterberg kon Dennis opstomen naar de keeper. Dennis was in een erg gulle bui die dag, want in plaats van de bal zelf in het goal te schieten, legde hij hem af aan Ruben en die kon hem vervolgens kinderlijk eenvoudig in het goal schieten. Na een erg dominante 20 minuten, werden we daarna wat minder dominant. VV Achterberg scoorde zelfs de gelijkmaker in de eerste helft. Na een wat dom weggegeven corner, werd er slecht uitverdedigd en de bal kwam bij een middenvelder terecht die hem erin schoot.

Dat we wat minder dominant werden zou kunnen liggen aan een incident wat in de eerste helft gebeurd was. Onze Captain, Bas, en koen waren wel heel fanatiek en wilden met een corner er alles aan doen om die bal in het goal te koppen. Ze zagen elkaar echter niet en knalde dan ook vol op elkaar met de hoofden. De twee verdedigers speelden, na behandeld te zijn, gewoon weer verder. Koen moest echter 10 minuten na de kopstoot het veld verlaten. Hij had toch te veel last. Hij was na de wedstrijd langs het ziekenhuis gegaan, en toen bleek dat zijn jukbeenderen gebroken waren! We zullen hem de komende wedstrijden dan ook jammer genoeg moeten missen.

Toen de tweede helft begon was iedereen meteen weer scherp. We waren weer net zo dominant als aan het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook weer in een goal, dit keer vanuit een corner. Ruben kopte deze corner mooi binnen, nadat hij zich had vrij gelopen van de verdediging. De mooiste goal van deze wedstrijd werd, naar mijn mening, gemaakt door Stephan. Het was ongeveer de 60ste minuut en hij zou gewisseld worden. Jasper had zelfs al tegen de scheids gezegd dat hij wilde wisselen en Yannick stond al klaar om in het veld te komen. We hadden echter een vrije bal halverwege hun helft gekregen en Stephan wist gewoon dat dit zijn moment ging wordenHij zei tegen de trainer dat hij nog niet gewisseld wilde worden. Jasper gaf hem gelijk en dit bleek achteraf de juiste beslissing. De bal werd voorgegeven en belande op het hoofd van Stephan, die op de rand van de zestien stond. Hij kon er genoeg kracht en precisie aan geven zodat deze mooi in de haak van het doel belande.

Na deze goal was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. De tegenstanders geloofden er niet meer in en we speelden de wedstrijd dan ook vrij gemakkelijk uit. VV Achterberg had nog wel een memorabel moment. Een van hun middenvelders werd ingespeeld en hij draaide op een mooie manier weg. LB werd hierbij toch verrast en de bal verdween tussen zijn poortje. LB wist dat de panna niet voltooid mocht worden en hij deed er dan ook alles aan om te zorgen dat dit niet gebeurde. Hij pakte de middenvelder van VV Achterberg vast met beide armen en liet niet los totdat hij op de grond viel. Geheel terecht gaf de scheids hier dan ook een gele kaart voor.  Yannick heeft hierna nog twee keer kunnen scoren. Bij zijn eerste goal had hij de bal van de verdediger veroverd en kon toen doorlopen op de keeper, waarna hij hem er makkelijk inschoof. De andere goal werd gecreëerd door Dennis. Die voor de zoveelste keer weer mee op kwam stomen en hem weer aflegde, dit keer op Yannick.

Al met al hebben we een goede pot voetbal neergezet. We hebben een goed begin gemaakt van de tweede periode. Laten we hopen dat we deze koers kunnen aanhouden en weer naar boven kunnen gaan kijken in de competitie!