LB maakt schaar tijdens gelijkspel Heren 3

Jonathan 2

Mannen, 3, 3e klasse G

4 november 2017 10:00

Opstelling

Na de ruime overwinning van vorige week op Bunnik werd deze zaterdag om exact negen uur verzameld. Ruben haalde dit jammer genoeg niet omdat zijn fiets gestolen was. Daarom de volgende oproep: heeft u toevallig de fiets van Ruben gezien/gestolen/gekocht voor vijf euro? Meld het ons dan even. U kunt de fiets herkennen aan de zwarte kleur.

Vandaag stond een lastige wedstrijd tegen Jonathan uit Zeist op het programma. Eerder nog dit seizoen werd in Zeist dankzij een 3-3 gelijkspel de volgende ronde van de beker gehaald. Vandaag was een overwinning belangrijk om aansluiting met de bovenste plaatsen te houden. Om dit voor elkaar te krijgen stuude het trainersduo voor de volgende namen de wei inKeepert; Bos, Voorzitter, GreutersStriffoe, Pup, Minnema, van Vugt, Tom; Fox, Piet.

Tijdens de warming-up werd duidelijk dat Fox Sports,vanwege tegenvallende kijkcijfers, had besloten onze wedstrijd integraal uit te zenden. Zodra Sieds de cameraploeg zag staan regelde hij gelijk dat zijn huisgenoten de recorder aan zouden zetten, waardoor we nu op ons gemak de hele wedstrijd nog eens terug kunnen kijken.

Dan de wedstrijd: het eerste kwartier was Ody de betere ploeg, er werden een aantal kansen gecreëerd en de bezoekers konden weinig bewerkstelligen. Het lukte de paarshemden helaas niet te scoren. Het tweede gedeelte van de eerste helft ging het tempo omhoog waardoor het voetbal wat slordiger werd aan beide kanten. Na een goed halfuur werd er voor het eerst gewisseld: Fox werd naar de kant gehaald en de Cootmocht zijn entree maken. Na een enigszins chaotische eerste 45 minuten stuurde de arbiter van dienst iedereen de rust in bij een stand van 0-0.

Tijdens de rust werd benadrukt dat de verdediging sneller moest kantelen, het middenveld meer rust in het spel moest krijgen en de voorhoede wat vaker aangespeeld mocht worden. Lars ‘’Striffoe’’ Streefland nam een bekertje thee met ongeveer zes suikerklontjes om topfit aan de tweede helft te beginnen. Dit straffe bakkie had hem waarschijnlijk goed gedaan, want na een minuut of tien in de tweede helft maakte hij zijn mooiste actie van dit seizoen. De Blanke Kongolowerd weggestuurd aan de linkerkant en haalde bijna de achterlijn. In plaats van de bal voor te geven besloot hij naar binnen te kruipen en met finesse de bal in de verre kruising te plaatsen. 1-0 voor OdyOdy werd gevaarlijker de tweede helft en verscheen via Dennis ‘’blij dat ik glij’’ van Vugt en Ruben ‘’29 ‘’ van Cooten een aantal keer voor het doel van Jonathan. De Coot kon na een minuut of zestig zijn finesse bewijzen door met buitenkant links zelfSieds ‘’Snakie’’ Minnema voor de keeper te zetten. De 2-0 bleef helaas uit. Gedurende de tweede helft maakte de trainers gebruik van een aantal verse krachten. Paul, Yannic, Thomas en LB mochten hun opwachting maken, laatstgenoemde maakte zelfs een onvervalste schaar. Iets wat ik zeker niet onvermeld wilde laten.
Ondanks deze frisse inbreng kreeg Ody de gelijkmaker om de oren. Na slordig uitverdedigen van Ody kon te makkelijk voorgegeven worden vanaf de linkerkant waarna de spits van Jonathan de 1-1 wist te maken.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd waren, vooral door het hoge tempo, vrij slordig. Hierdoor kregen beide teams grote kansen. Gelukkig voor Ody wist Keepert meerdere reddingen te verrichten en kon Koen ‘’alles is beter boven 2 meter’’ Löwenthal de lange ballen van Jonathan grotendeels onschadelijk maken. Na 90 minuten en een beetje stond er nog steeds 1-1 op het niet-werkende scorebord en konden de spelers gaan douchen. Gelukkig had LB wel een schaar gemaakt vandaag.

Heren 3 schiet weinig op met dit gelijkspel en moet komende zaterdag weer eens een onvervalste driepunter scoren om bij te blijven. Dat moet dan gebeuren om tien uur, thuis tegen GVVV. Daar stond een tijdje John de Wolf aan het roer, dus dat kan een verhit potje worden. Als LB ook tijdens die wedstrijd weer een schaar weet te maken, moet het goedkomen!