Heren 3 bekert door na gelijkspel bij Jonathan

3 - 3

Odysseus '91 3

Mannen, 3, Groep 2 10

16 september 2017 14:30

Na de overtuigende zege van vorige week tegen DHSC mocht Heren 3 om 14:30 aantreden tegen het altijd lastige Jonathan uit Zeist. Uit grondig onderzoek bleek dat een gelijkspel genoeg zou zijn om de poulefase van de beker te overleven. Omdat Jonathan een geduchte tegenstander is, had het trainersduo van Ody besloten zich te mengen op de interne transfermarkt.  Buitenkansjes kun je niet laten liggen, en zo werden vlak voor het verstrijken van de deadline nog een aantal spelers gecontracteerd voor Heren 3. Door deze versterkingen zag de basisopstelling er als volgt uit: van der Heijden; Cohen, Greuters, Bos; Vermunt, Molenaars, van Deelen, Streefland; Petiet, Vos, Doeve.

Na een tamelijk intimiderende warming-up, waarbij contact met de tegenstander niet geschuwd werd, kon de wedstrijd beginnen. Waar Ody de voorgaande wedstrijden de tegenstander in de openingsfase behoorlijk kon overrompelen, waren de eerste twintig minuten nu vrij matig. Hoewel er niet veel weggegeven werd, konden de paarshemden weinig creëren. Heren 3 kwam zelfs voor het eerst dit seizoen op achterstand, doordat een voorzet van de rechtsbuiten bij de eerste paal ingetikt werd. Het tweede gedeelte van de eerste helft, ook wel het tweede kwart van de wedstrijd genoemd, begon Heren 3 iets beter te voetballen. Niet lang na de 1-0 verzorgde Stef op aangeven van Stephan de 1-1, en kort daarop volgde ook de 1-2. Lars heeft mij meerdere malen gevraagd niet te vergeten zijn betrokkenheid bij de tweede goal te vermelden, dus dat zal ik dan maar doen: door een uitstekend opgezette counter kwam Lars aan de linkerkant vrij te staan. De Keniaan uit Krimpen kapte vervolgens naar binnen om een puntgave voorzet af te leveren bij Stephan, die op zijn beurt de bal keurig tegen de touwen wist te koppen.

In de rust werd benadrukt dat er meer rust in het spel moest komen en waar mogelijk Stephan ook in de voeten aangespeeld mocht worden. Hoewel de instructies vrij helder waren, wist Heren 3 geen vuist te maken in de tweede helft. Op ongelukkige wijze kwam Ody zelfs 3-2 achter, waardoor het bekeravontuur een beetje in gevaar leek. Voetballend lukte het niet meer zo goed, dus werd veel de lange bal gehanteerd en weinig opgebouwd. Het spel liet een beetje te wensen over, maar uiteindelijk kopte Vincent uit een vrije trap van Bart de 3-3 binnen. Even later voelde Bart, zoals een aanvoerder betaamt, dat het eindsignaal snel moest komen. Hierop besloot hij te gaan liggen en een brancard te vragen, waardoor de scheidsrechter besloot de wedstrijd tot een einde te brengen.

Rest mij alleen nog de meegereisde fans en de medische staf van Jonathan (voor de behandeling van Bart) te bedanken. Bedankt.
Volgend weekend (23 september, red.) speelt de selectie van Heren 3 voor het eerst in de competitie. Om 10:00 wordt thuis afgetrapt tegen Roda, komt allen!