Meer De sv. VR1

Vrouwen, VR2, Groep 1 01 (za)

9 september 2017 15:15

Nielen, B.

Zaterdag 9 september was het alweer tijd voor de tweede bekerwedstrijd van Dames 2. Ditmaal trof Dames 2 een oude bekende van vorig jaar: De Meer Dames 1. Dit sterke team troffen wij vorig jaar ook al tweemaal in de 2e klasse. Een zware en uitdagende opgave dus.

Na een wat langere voorbespreking dan normaal, in verband met de orkaan die zich buiten leek te ontwaken, moest Dames 2 toch echt de regen trotseren en naar het veld gaan voor de warming-up. Daar aangekomen begon het inlopen in veel verschillende outfits. Mijn persoonlijke favoriet was toch wel echt de poncho van Ayleen (Zie foto). Na een compleet doorweekte warming-up klonk het fluit signaal om 15:15. Vol goede moet begon Dames 2 aan de wedstrijd, maar na iets meer dan 5 minuten was het al raak voor De Meer: 0-1. Een mooi afstandsschot van de linkerzijde was onhoudbaar voor Elke. Hierna bleef Ody onder grote druk van De Meer. Nog tweemaal kwamen er gevaarlijke voorzetten van de zijkant, maar Elke wist beide keren de bal in haar handen te vangen.

Na 15 minuten trok het wolkendek open en begon het zonnetje weer te schijnen op de bolletjes van de Paarse godinnen. Dit deed hen duidelijk goed, want Ody wist beter onder de druk van De Meer vandaan te komen. Er werd sneller van links naar rechts gespeeld, waardoor er gaten ontstonden bij De Meer, echter blijft een goede eindpass uit. Er ontstond wel nog 1 grote kans van Ody: aan de linkerkant wordt de Meer weggespeeld met een mooi driehoekje, waarna de bal vervolgens naar Lieke wordt gespeeld, die hem opent op Fleur. Fleur geeft vervolgens een schitterende diepe pass op Evy, die met haar snelheid haar tegenstander voorbij loopt en schiet op doel. De keeper weet haar poging echter te pareren. Helaas is het vervolgens de Meer die een doelpunt maakt: 0-2. Een corner van rechts gaat over Elke heen en wordt eenvoudig ingekopt bij de tweede paal.

Ody heeft het lastig na deze klap, maar aan de hoeveelheid support kan het niet liggen. Niet alleen bijna heel Dames 1 staat langs de lijn, maar ook opvallend is de hoeveelheid aan vriendjes/vriendinnetjes die hun geliefdes komen aanmoedigen!

Na de rust valt al heel snel de 0-3. Een lullig balletje valt met een beetje pech over Elke heen. Tot overmaat van ramp, begint het ook weer te regenen. Maar Ody laat zich niet kennen en vecht terug. Toch is het begin van de tweede helft slordig en valt ook de 0-4, weer uit een corner. De Meer is dan ook een team met alleen maar lange dames. Een groot contrast vormt hierbij een oude teamgenootje van mij, Liora, waarschijnlijk de kleinste speler in het veld, die op het middenveld speelt bij De Meer.

Na de 0-4 laat Ody knap genoeg zijn kop niet hangen. De ene Sterre (aka Star) wordt ondertussen gewisseld voor de andere Sterre (aka Pim). Er ontstaan nu twee hele grote kansen binnen 1 minuut. Eerst een counter van Evy, die hem vervolgens afspeelt op Ayleen, waarna het helaas niet uitloopt tot een doelpunt. En nog geen 30 seconde later komt Dorien voor de keeper te staan en weet hem binnen de doelpalen te krijgen! 1-4.

Evy valt iets later geblesseerd uit, waarna Judith erin komt als linksback en Marloes doorschuift als spits. Ody blijft druk zetten en er lijken steeds meer gaten te vallen bij de Meer. Nu is het Pim, die na een mooie counter een doelpunt scoort: 2-4! Het enthousiasme en geloof bij Dames 2 neemt toe. En hierna zijn er nog twee grote kansen voor Dagmar en Marloes, maar beide schoten eindigen helaas niet in doelpunten. Later staat Pim 1 op 1 met de keeper, maar de keeper van De Meer weet met de topjes van haar vingers de bal langs het doel te werken.

Helaas vallen er bij Ody ondertussen ook gaten, waarna niet Ody, maar De Meer een doelpunt weet te maken: 2-5. Vervolgens wordt Marloes gewisseld en komt Annabelle erin voor haar op de spitspositie. Ody blijft kansen hebben, maar de Meer ook. Na een mooie aanval van de Meer, weten ze de bal in het net te schieten: 6-2.

Het was een knotsgekke wedstrijd met veel doelpunten en echt jantje-lacht-jantje-huilt-weer. Ody heeft een zeer sterke tweede helft geleverd en dat is zeker iets om trots op te zijn. Nu deze spirit meenemen naar volgende week, wanneer we tegen Wartburgia Dames 3 moeten knallen!