Vrouwen, VR1, Groep 1 05

16 september 2017 14:30

Opstelling Odysseus '91 VR1

Op 16 september mocht Dames 1 zich opmaken voor een verre uitwedstrijd, waarvan er aankomend jaar in de Hoofdklasse ongetwijfeld nog velen zullen volgen. De locatie waar we naartoe af mochten reizen was Dalfsen: de stad waar Erben Wennemars vandaan komt. Daarmee is ook alles wel gezegd. Kunstgras kennen ze overigens nog niet in Dalfsen. Op een druilerige dag als die van 16 september, was dat wel handig geweest.

We begonnen de wedstrijd op het hoofdveld van ASC en de tactiek van onze tegenstander werd vanaf minuut 1 duidelijk: de lange bal spelen. In de zesde minuut werd dit pijnlijk duidelijk. We kregen de bal door het drijfzand (aka het gras) niet goed weg, waardoor de bal bij een speelster van ASC terecht kwam. Het enige waar zij aan kon denken vanaf 25 meter was “de lange bal”, en dus besloot ze daartoe, met een lucky shot en een doelpunt als gevolg, 1-0. Om dit wedstrijdverslag nog positief te houden, is het het vermelden waard dat onze Jimmy Tan vandaag bij de wedstrijd aanwezig was om te vlaggen. Hulde voor Jim in zijn prachtige Patrick-pak! Na de 1-0 probeert Ody het spel weer op te pakken en wordt er geprobeerd zorgvuldig voetbal te spelen. Het resulteert in een paar kansjes voor SpITsie Lotski, maar de schoten worden geblokt of zeilen naast het doel. Vlak voor rust is de grootste kans voor Jonne vanaf rechts – een voorzet vanaf links stuitert door, maar het schot van Jonne mist kracht waardoor de keepster de 1-1 toch nog kan voorkomen. We gaan de rust in met het gevoel dat er in de 2e helft veel meer in zit.

In de rust blijft Loes (aka Senior) geblesseerd in de kleedkamer achter, ze durft zelf niet te spreken van ouderdomsklachten maar wij weten wel beter. Onder het mom van “instabiliteit in Loes haar gewrichten” mag Nora gelukkig haar plek weer innemen op de linksback-positie. Loren komt in het veld voor . Vol goede moed beginnen we aan de 2e helft, maar binnen een minuut ligt de bal alweer in het netje. Een snel genomen corner van ASC verrast ons en ook Faja kon de bal niet meer tegenhouden bij de eerste paal. Ondertussen zijn op de bank de wortels erbij gepakt, Sally eet gretig mee, Jerry laat deze aan hem voorbijgaan, hij is immers geen konijn”. In de 70e minuut wederom een corner van ASC die erin vliegt, op de bank wordt gesproken van een lesje effectiviteit en zo is het maar net: 3-0. Eindelijk lijken we wakker geschrokken te zijn. Een mooie aanval via Ilse en Dani komt uit bij Lotski die hem goed afmaakt (3-1)Met nog een kwartier te gaan wordt er wat extra gas bijgegeven. Verschillende kansen, maar nog geen goals. Bij ons achterin worden alle zeilen bijgezet om Ali van scoren te houden, waardoor Bous aan de noodrem moet trekken. Plakje kaas, geel, en een lekker kannetje bier in het vooruitzicht om de wedstrijd uit te spelen. Nog geen minuut later wordt Nora smerig van achteren neergehaald, maar de plakjes kaas waren helaas op. De scheids besluit dat het genoeg is en Ody verliest de wedstrijd met 3-1 in Dalfsen. Het knappe gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag en de winstpartij van vorige week, maken na deze verliespartij niet meer uit. We liggen uit de beker en kunnen ons volledig focussen op de competitie die volgende week begint. Een nieuwe kans om beter voor de dag te komen dan vandaag.

Opstelling: Elke, FajaBousGimbel, Loes (45’ Loren), Nora, Jutka, Dani, Jonne (53’ Ilse), Lotte, Rémi