Vrouwen, VR1, Groep 1 05

9 september 2017 12:30

Sukkel, H.

Opstelling

Op zaterdagmiddag 9 september staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander is AZSV VR1. Een ploeg uit het Oosten dat meteen bij binnenkomst al indruk probeert te maken. Een enorme spelersbus van De Graafschap met de slogan ‘Wi-j komen altied weer terug’ rijdt ons terrein op. Dit belooft een mooie pot te worden.
In de kleedkamer blijkt deze intimidatie ons gelukkig niet te bereiken. Ondanks de ontbrekende hitjes kunnen we niet wachten om op het veld onze intrede te maken en is het vertrouwen aanwezig. De woorden van Lotski scheppen grote verwachtingen. ‘In tegenstelling tot vorige week zijn wij vandaag altijd sneller en beter!’ Ietwat spottend voegt ze eraan toe: ‘Individueel tenminste, als team moet natuurlijk nog blijken.’
Of het heeft gelegen aan de woorden van Lotski, de ontbrekende hitjes of toch de imponerende spelersbus, we begonnen de wedstrijd niet naar behoren. Het fluitsignaal klonk en het leek alsof we de vooraf gemaakte afspraken plots vergeten waren. Er ontstond veel ruimte tussen de linies en van hoog druk zetten als team was geen sprake. Ook de focus lijkt nog te ontbreken. Een mooie scherp voorgegeven corner aan onze kant wordt net naast geprikt door Lotski en ook aan de andere kant moet Hannah een paar keer in actie komen. Gelukkig is ook de tegenstander nog niet helemaal wakker. Hun buitenspeler breekt door op de linkerflank, maar wordt door een eigen speler tot halt geroepen omdat er bij hen achterin iemand op de grond ligt. Bal eruit! Prima hoor, geen probleem.
Dit geeft ons meteen de mogelijkheid kort bij elkaar te komen. We worden toegesproken vanaf de kant: ‘Houd het nu eens simpel, ga je eigen spelletje spelen, tik het balletje rond en dan sta je zo voor de goal.’ We hervatten de wedstrijd en de wijze woorden van Sally lijken hun vruchten af te werpen. Na ongeveer twintig minuten spelen wordt er een diepe bal op Dani gegeven. Ze stapt op de brommer en heeft plots nog maar één tegenstander voor zich. Helaas neemt ze de afslag net iets te ruim waardoor ze zichzelf van de goal weg drijft. Maar dit smaakt naar meer. Ook op de bank is dit voelbaar. De lolly’s worden uit de bus van Jeroen gehaald en de spanning neemt toe. Dan, een prachtige aanname van Lotski, een pass op Dani mislukt, maar per toeval komt de bal terug bij Lotski. Ze twijfelt geen moment, stuurt haar tegenstander de verkeerde kant op en plaatst de bal keurig in de linkerhoek. 1-0! Een goal die wij wel konden gebruiken. We zijn wakker en pakken ons spelletje weer op. Niet meer dan 5 minuten later krijgen wij een corner. Gimbel staat klaar voor de afvallende bal. Ze hoeft dan ook niet lang na te denken wanneer de bal voor haar voeten valt. Met een enorme poeier verdwijnt de bal in het net. 2-0.
Er volgen meer kansen en er wordt bij vlagen goed getikt. Anne wordt een aantal keer diep gestuurd, maar helaas nog zonder resultaat. Er komen ook wat variaties in het spel. Zo gebruikt ballerina Anne haar voorvoetjes en zweeft ze met wat rare danspasjes over het veld wat voor goed vermaak op de bank zorgt. Ook de instructies vanaf de kant zijn vernieuwend. ‘Houd ‘m nou eens hoog’, horen wij Jerry roepen. Wat, de bal? Ook op de bank wordt er goed meegedaan. Elke (3e keeper) bewijst zich en redt vanaf de bank. Klemvast. De resterende minuten van de eerste helft zakt het wat in en volgen er aan beide kanten wat kansen. Jonne breekt nog een keer goed door aan de rechterkant en weet ‘m voor te geven aan Lotski, waardoor ze zo voor de goal komt. Wellicht probeerde Lotski Anne haar pasjes na te bootsen, maar dan zal ze toch wat beter moeten oefenen. Wonderbaarlijk beland de bal naast de goal.
In de rust worden er nog geen wijzigingen doorgevoerd. Wel moet het beter, feller, strakker, en compacter. We starten de tweede helft rommelig. Er is veel balverlies over en weer en we vinden nog geen rust in ons spel. Er volgen wel wat kansen. Zo krijgt Anne een bal in de loop mee en weet ze goed door te lopen, maar stuit ze net op de keeper. Dani probeert zich letterlijk in de wedstrijd terug te worstelen en krijgt een vrije trap mee. Dat is nog niet zo vanzelfsprekend, aangezien de scheids niet zo van contact houdt. Vervolgens een diepe bal van Anne op Dani, die Lotski weet te bereiken. Een hard schot beland helaas net in de kruising van het zij net. In de 58e minuut maken Gimbel en Jonne plaats voor Remi en Ciska. Het blijft wat rommelig, zo ook voor onze goal. De bal blijft hangen en we krijgen ‘m maar niet weg. Helaas is de tegenstander net doortastender en beland de bal ineens in het net. Komen ze dan toch terug?
Niet als het aan ons ligt. We pakken het op en zetten goed druk. Een terugspeelbal van de tegenstander resulteert in een indirecte vrije trap. In tegenstelling tot vorige week weet Lotski de bal wel voor de voeten van onze capitano te leggen waardoor de vrije trap genomen kan worden. Ze ziet een gaatje en plaatst de bal zonder aarzeling in de goal! 3-1. Vanaf de bank is ook Gimbel het hiermee eens. Een no-nonsense bal, noemen we dat. In de 70e minuut maakt Bert een actie langs de lijn en bereikt Ciska, die de bal helaas net over schiet.
Dan plots wordt het iets grimmiger op het veld. Zowel de lucht als de uitdrukkingen op onze gezichten betrekken op ‘sukkelige wijze’. De lucht wordt donker en het onweer barst los, net als Remi, bijna doeltreffend. Het spel is wat hakkelig. Loren valt om, Lotte wordt het bos in gestuurd en Bous naar de oude wijven.
Ons spel is over de hele wedstrijd gezien matig. Desalniettemin blijven wij als team overeind, slepen wij de overwinning binnen en komen Zi-j toch niet altied terug.

CW

Opstelling: Hannah, Faja, Bous, Inge (Ciska ‘58), Nora, Loren, Jonne (Remi ‘58), Loes, Lotski, Dani, Anne
Wissels: Ciska, Remi, Jutka