Vrouwen, VR1, Groep 1 05

2 september 2017 17:00

Hogendoorn, A.

Opstelling Odysseus '91 VR1

Na een tweetal oefenwedstrijden en een voorbereidingstoernooi, stond op zaterdag 2 september 2017 de eerste officiële wedstrijd op het programma: de bekerwedstrijd tegen Jong ADO. Dit talententeam komt uit in de topklasse en de verwachting was dan ook dat het een zware dobber voor ons zou worden. Of zoals Sally tijdens de wedstrijdbespreking zei: "ga er maar vanuit dat zij op alle vlakken beter zijn dan jullie".

Op weg naar het veld stond ons een aangename verrassing te wachten: Robin en Julian waren helemaal uit Utrecht naar het sportpark in Leidschendam gekomen om ons aan te moedigen. Bedankt voor de support mannen! Of dit Anne van Heerstwaarden, Iris Bouséma en Remina Timp op scherp zou zetten, zou moeten blijken.

Dan de wedstrijd. We begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de 7e minuut resulteerde dit zowaar in een mogelijkheid, toen Anne werd diep gestuurd. De keepster van Jong ADO kwam echter goed uit en voorkwam een paarse voorsprong. Even later werd Jong ADO een paar keer gevaarlijk, maar het net werd - mede door een goede redding van Jenny - niet gevonden. Speciale vermelding verdient dat Dani in de 26e minuut de bal op haar bierbuikje kreeg. Ondergetekende heeft dit moment gemist, maar de aantekeningen liegen niet. In de 32e minuut schoot diezelfde Dani met links op goal en stelde daarmee een plekje in de statistieken veilig. In het resterende gedeelte van de eerste helft bleven we als team goed positioneel staan.

We gingen met een 0-0 tussenstand de kleedkamer in. Na de rust één wijziging: Sterre kwam in het veld voor Ciska, die kampte met hamstringklachten.

In de tweede helft kregen we het wat moeilijker. Jong ADO besloot hoger druk te zetten en liet de backs hoger opkomen. Het lukte ons weliswaar om echt gevaarlijke kansen te voorkomen, maar het werd steeds lastiger om er zelf uit te komen. In de eerste 10 minuten van de tweede helft kreeg Jong ADO drie kansen en een veelheid aan corners. Steeds voorkwamen de verdediging en Jennifer echter een achterstand.

In de 67e minuut volgde een wissel aan onze zijde. Loren kwam in het veld voor Anne en maakte daarmee haar officiële debuut in het paars. En dat in de wedstrijd tegen haar - bij Jong ADO spelende - zusje, die ook nog eens haar directe tegenstander was. In de 75e minuut debuteerde ook Faja (Lisa, red.) in het paars. Heel goed gedaan allebei en op weg naar een mooie Ody-carrière!

Het laatste kwartier van de wedstrijd hield de druk op onze defensie onverkort aan. Jennifer bracht nog een keer goed redding. Tegen de verhoudingen in, kreeg aan de andere kant Dani - die op de brommer werd weggestuurd - nog een grote kans. Zij schoot echter over. In de blessuretijd werd Remi nog goed op pad gestuurd, maar de grensrechter vlagde (onterecht) voor buitenspel. Vlak voor tijd kreeg Jong ADO nog een grote kopkans uit een corner, maar deze werd naast gekopt. Het bleef 0-0. Klasse!

Jennifer, Irina (75' Faja), Iris, Inge, Nora, Loes, Dani, Ciska (45' Sterre), Lotte, Anne (67' Loren), Remi, Elke