Vrouwen, VR2, 3e klasse B

10 maart 2018 15:00

Opstelling

Zaterdag 10 maart belooft een prachtige dag te worden. De thermoshirts en handschoentjes kunnen eindelijk weer de kast in en ook de dikke winterjas blijkt veel te heet te zijn voor deze heerlijk warme zaterdag. Daarnaast gaat onze dokter LoesBox eindelijk haar debuut van dit seizoen maken (wat hebben we die luid en duidelijke coaching gemist), staat er een schitterend avondprogramma op de planning en mogen we vandaag ook nog eens biertjes drinken met Maartje, één van onze rivalen van vandaag. Sport Kweekt Vriendschap Vrouwen 1 is namelijk de ploeg waar we vandaag tegen mogen aantreden. Uiteraard is een zaterdag lang niet zo mooi als de 3 punten niet in Utrecht blijven. Tegen de nummer tien van de ranglijst moet dat geen problemen opleveren zou je denken, maar niets is minder waar…

Van de uitwedstrijd weten we dat de SKV’ers fel zijn en met hoge druk aan de wedstrijd kunnen beginnen. Dat maakt het des te belangrijker dat iedereen vanaf minuut één gefocust is, dat we blijven voetballen en dat iedereen zich aan de afspraken houdt die er gemaakt zijn. Na een goede peptalk van onze captain Marloes, waar dit nog eens extra wordt benadrukt, beginnen de Odysseanen aan de wedstrijd, vandaag spelend in het (niet zo) maagdelijke wit. Al snel blijkt dat de de afspraken volledig in de wind worden geslagen. Tegen de afspraak in start Ody veel te hoog, waardoor er teveel ruimtes tussen de linies vallen. Ook mist er felheid en lijkt Ody met het hoofd al bij het avondprogramma te zijn. Toch worden er in de eerste tien minuten drie corners versierd, waarvan er één via het hoofd van Fleurtje goed richting de goal vliegt. Deze wordt helaas gered door de keeper van SKV. Ook Dorien is op dreef. Ze doet wat trucjes, pirouetjes en ze dribbelt goed langs de lijn. Dit mag helaas niet baten en het gebrek aan felheid resulteert in de 15de minuut in een tegendoelpunt. Na een matig weggewerkte terugspeelbal door ondergetekende, komt de bal bij SKV terecht waaraan teveel ruimte wordt gegeven. De linksbuiten van SKV krijgt de bal en weet de 0-1 binnen te schuiven.

Ook dit tegendoelpunt zorgt er niet voor dat de dames van Ody wakker worden geschud en de felheid blijft missen. Rappe Remi, die er al een halve wedstrijd op heeft zitten bij Dames 1, weet nog wel een knappe dribbel te maken in het centrum en passeert hierbij twee man, maar het gelijkspel komt van de hardwerkende Dorien. In de 20ste minuut wordt Do goed weggestuurd door Fleurtje ‘Fitgirl’ Bokma, is het geen buitenspel en legt Do de bal prachtig over de keeper heen. 1-1! Nu is het tijd om de voorsprong te pakken, maar dit wil voor de thee niet meer lukken. Bij een mooie voorzet van Remi loopt Do nu helaas wel buitenspel, Pim tikt met haar buitenkantje rechts de bal net naast, bij een diepe bal op Evy loopt de tegenstander haar op de hakken en weten we bij de vierde corner ook geen doelpunt te maken. Wel komen we er nog achter dat al het planken niet voor niets is, omdat onze centrale verdediger Judith haar gekweekte sixpack inzet om een bal weg te werken. Met de 1-1 stand wordt er door de scheidsrechter gefloten voor de rust.

In de kleedkamer staat ons een donderpreek te wachten van onze trainers. Hebben we eigenlijk wel zin om te voetballen?  We doen maar wat en we zijn net los zand. Individueel kunnen we wel wat, maar collectief lijkt het nergens op. Op dat punt na doen we zwaar onder voor onze tegenstander SKV. In de tweede helft moet het beter en we spreken af om hoger druk te zetten. Voor het begin van de tweede helft roept ook captain Marloes ons nog even bijeen en spreekt de wijze woorden: “ Dames, niet vergeten. Zaterdag is de mooiste dag van de week. Straal dit ook uit!”

De donderpreek en de wijze woorden van Marloes werpen in de tweede helft al meteen zijn vruchten af. Evy ontvangt op de flank een bal vanuit achterin en weet een fraaie voorzet te geven op Dorien die de bal via de keeper de goal in weet te werken. 2-1! Dorien viert de goal goed en stort als een stervende zwaan op de grond. Maar nog half in de feeststemming dreigt er meteen weer gevaar voor de Odysseanen. De spits van SKV weet een bal te onderscheppen, loopt door, maar schiet vanaf 25 meter al op de goal. Elke weet deze bal weg te werken, waarna er een corner volgt. Deze is gelukkig niet gevaarlijk en we zijn weer goed gewaarschuwd. Meteen hierna zijn er weer kansen aan onze kant. Marloes gaat diep en aangemoedigd door Dames 1 doet ze haar welbekende uitkaptrucjes en geeft de bal voor. Faja schiet hard, maar wel op de keeper die de bal weet te houden. Volgens degene die aantekeningen heeft gemaakt is er in minuut 52 al meer gebeurd dan in de hele eerste helft bij elkaar. Dan slaat het wedstrijdbeeld ineens weer om als de behendige en snelle nummer 15 van SKV diep weg wordt gestuurd. Ze kapt Judith uit, ontwijkt Linsey en geeft de bal op de spits die vrijstaat binnen de 16 meter. De spits schiet de bal goed raak in de hoek en maakt hiermee de 2-2. We willen deze wedstrijd echt niet uit handen geven en vanaf nu zijn de kansen ook bijna alleen maar aan de kant van de Odysseanen. Marloes kopt de bal vanuit een corner op het dak van de goal en ook een prachtige bal van Faja belandt er net niet in. In de 74ste minuut is het dan toch raak. LoesBox stoomt op door het midden, weet een pass te geven op Pim en schreeuwt daarbij de instructie “Pim, draaien en schieten!” Pim weet dit perfect uit te voeren en schiet de bal heerlijk in de goal. Eindelijk hebben we weer de voorsprong te pakken en dit moeten we behouden. Dit leidt tot een spannend slot van de wedstrijd, waarbij we kansen blijven creëren. Dames 1 zet nog een paar goede Ody-klassiekers in zoals “ Witte broek en paarse trui” en “ Ody, come on you purple girls”.

Uiteindelijk is 3-2 de eindstand en is de zaterdag gelukkig toch wel de mooiste dag van de week! Na een slechte eerste helft hebben we het in de tweede helft goed opgepakt en hebben we voor de winst gevochten. Invallers Woutertje, Lorelie, Remi en Faja heel erg bedankt voor jullie goede invalbeurten! Ook nog een eervolle vermelding voor Nicky die vandaag slechts drie minuutjes heeft gespeeld, maar de vlag resoluut heeft gehanteerd.