2 - 0

Odysseus '91 VR2

Vrouwen, VR2, 3e klasse B

18 november 2017 14:30

Afgelopen zaterdag reisden wij af richting het Apeldoornse ZVV. De weersomstandigheden waren niet optimaal (lees: ijskoud, hagel, wind van 9 op de schaal van Richter, etc.), noch was het veld in beste staat. Na een inspirerende peptalk van onze capitano Lulle, met haar prachtige regenbooggekleurde aanvoerdersband om haar bovenarm, ging om 14:35 het fluitje van de scheidsrechter (die overigens te laat was).

Zowel de dames van Odysseus als de dames van ZVV hadden het moeilijk om rechtop te blijven
staan op dit gladde grasveld. Zo vloog onze voorstopper Judith, ondanks de noppen onder haar
voetbalschoenen, verscheidene keren in verschillende richtingen over het veld. Ook laatste man Linsey, rechtsback Ayleen en middenvelder Star hebben het er moeilijk mee. In hun enthousiasme en wil om te winnen, glijden ze soms iets verder en harder door in een poging de bal van onze tegenstander weg te halen, wat resulteert in enkele vrije trappen voor ZVV. Omdat onze vaste keeper Elke nog steeds met een blessure zit, stond Emma vandaag weer voor ons op de goal. Hoewel zij niet vaak keept, houdt ze ons doel schoon. Hier vergeet zij soms dat ze de bal in haar handen mag pakken, maar lost dit creatief op met haar voetballende kracht.

In de 35e minuut komt er een doorbraak van ZVV. Ze tikken snel door over het veld en waarbij
een van de tegenstanders in een buitenspel positie komt te staan. Hoewel Dorien hard met de vlag loopt te zwaaien, laat de scheidsrechter het spel toch doorgaan. ZVV weet deze kans af te maken en het resulteert in een 1-0. Wij laten ons echter niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Nog voor het einde van de eerste helft passt linksback Marloes de bal diep op rechtsbuitenpositie van Jonne. Snelle speer dat deze meid is, racet ze zo langs alle verdedigers en komt gevaarlijk dichtbij het doel van de tegenstander. Toch weet er eentje haar bij te houden, en in een laatste poging Jonne te stoppen, glijdt ze binnen het zestienmetergebied onze Jonne onderuit. Wat een penalty zou moeten zijn, wordt door de scheidsrechter gezien als een corner. Kort hierna klinkt het fluitsignaal.

In de tweede helft zijn we toch iets kouder en vermoeider, en wordt ons voetbal iets minder
mooi om aan te zien. We zijn vooral druk met uitverdedigen, echte kansen van onze kant komen er bijna niet meer van. Na twintig minuten wordt Christa gewisseld door Dorien, vijf minuten laten Star voor Pim, en nog vijf minuten later Annabelle voor Dagmar. We herkennen Linsey bijna niet meer terug op het veld. Wat ooit een wit met paars tenue was geweest, was inmiddels volledig zwartbruin van de modder.

Wat ook niet helpt is nogmaals een vrije trap voor ZVV, die net buiten het zestienmetergebied wordt
genomen. De tegenstander schiet hem in de kruising en het staat 2-0 voor ZVV. Hoewel ZVV nu dus voor staat, vinden enkele mannelijke supporters van ZVV die aan de achterlijn staan te kijken het nodig om het ons nog wat ingewikkelder te maken. Zo schieten zij de bal voor keeper Emma nog net wat meters de verkeerde kant op, en roepen ze tegen onze verdedigers dat  er een man in hun rug zit (terwijl dit niet het geval is). Op een gegeven moment zijn Linsey en Judith het zat en stappen hiervoor naar de scheidsrechter. Deze stuurt deze volwassen(?) mannen gelukkig na enige tijd van het veld. Het zou je vader maar zijn. Helaas lukt het ons niet meer om nog voor het einde te scoren en blijft 2-0 de eindstand.

Hoewel balend van het verlies, weten we dat de wedstijd thuis een stuk gemakkelijker voor ons
zal worden. Dit is ook het laatste wat er gezegd wordt als wij ons mogen omkleden voor ons
legendarische teamweekend. Het was een weekend vol safari-outfits, dolfynen aanbidden, fanatieke
quizzen, alcohol drinken, boetes vergaren, uitbrakken, tandem-fietsen, en knakworsten eten.

Opstelling: Emma (K), Ayleen, Judith, Linsey, Marloes, Loren, Christa (65 Dorien), Star (70 Pim), Jonne, Lieke, Annabelle (75 Dagmar)