Winst na achterstand (mede) dankzij Carla haar overstapje

75'
80'

Vrouwen, VR2, 3e klasse B

7 oktober 2017 10:00

Zaterdag 7 oktober stond alweer de derde competitiewedstrijd voor dames 2 op het programma. Na één gewonnen en één verloren wedstrijd wilden we hoe dan ook deze wedstrijd tegen FC Driebergen winnen. Voor deze vroege topper (10.00 uur) waren de omstandigheden ‘perfect’.  De wekkers gingen om 7.00 uur, (desalniettemin was het halve team te laat), het weer was grijs en miezerig en het scorebord was kapot. Bovendien stond ons voor aanvang van de wedstrijd nog een fotoshoot voor de Ody-website te wachten.

Na deze ietwat chaotische start van de dag, begint de wedstrijd evengoed chaotisch. Ondanks de wekelijks terugkerende coaching van Guust en Kate, waarin ons op het hart wordt gedrukt om vanaf minuut 1 scherp te beginnen, heeft Driebergen in het eerste kwartier veel meer balbezit en dreiging richting de goal. Nadat Lisa een bal van de lijn weet te halen, wordt er een minuut later toch gescoord. Gelukkig herpakken we ons na een minuut of 20 en wordt het onrustige spel met veel balverlies langzaam omgezet in beter georganiseerd voetbal. Nadat Pim een bal met haar neus aanneemt en Fleur wordt neer gejudood volgt er een goede combinatie.  Annabelle weet AnnetjeKannetje te bereiken, die de bal vervolgens diep op Pim geeft. Pim komt 1 op 1 op de keeper te staan maar helaas komt de keeper goed uit.

In het resterende deel van de eerste helft wordt Carla meerdere keren diep gestuurd, en ook Pim krijgt nog een aantal kansen (waarvan er een hard op de lat gaat). Nadat Kate een trucje doet (ze kopt de bal terug) is het tijd om thee te drinken. Zowel op weg van het veld naar de kleedkamer als op de terugweg hield Carla een monoloog tegen elk teamgenootje afzonderlijk. Maar dat terzijde …

De tweede helft startten we wel scherp en de dreiging richting het doel van Driebergen begint toe te nemen. Na een aantal mooie combinaties via onze middenvelders, Lulle en Ayleen, worden onze snelle buitenspeelsters, Annabelle en Jonne, meerdere keren weggestuurd. Helaas weet de bal het net nog niet te raken. Maar dan raakt Carla op stoom!! Via een corner komt de bal bij Jonne die legt hem terug op Ay waarna Carla de bal erin schiet. 1-1 !

Ody begint het spel nu te maken. Pim is nu ook wakker en creëert een aantal mooie kansen. In de 75e minuut is het zo ver: Annabelle geeft een voorzet vanaf links, Carla doet een verbazingwekkend overstapje en Pim schiet de bal heerlijk in de verre hoek. 2-1 !

Lulle zet vanaf de zijlijn een liedje in: “Carla overstapjeee” en de kansen voor Ody stapelen zich op. Pim wordt neergehaald waarna de scheids een plakje kaas tevoorschijn tovert en Carla (die nu echt on fire is) schiet de bal helaas net over. Maar dan zet Pim nog eenmaal een rush in en wederom schiet ze de bal heerlijk in de verre hoek. 3-1 !

In de laatste minuten scoort Driebergen helaas nog een keer van afstand. Elke zag de bal op haar afkomen maar werd afgeleid door de scheids van dames 1 die zich aan het warmlopen was in onze goal (?!). Gelukkig had deze vreemde actie van de scheids verder geen gevolgen want wij tellen 3-2 winst! En nadat Carla de notities voor het wedstrijdverslag nog even heeft gecheckt genieten wij van onze tweede overwinning op rij!