6 - 2

Odysseus '91 VR2

Vrouwen, VR2, 3e klasse B

23 september 2017 14:45

Zaterdag 23 september was het zover, de eerste competitie wedstrijd voor Dames 2 en de eerste echte krachtmeting op ons eigen niveau. Met stalen rossen, de ‘metro’ volgens Carla en Roland arriveerde iedereen in het pittoreske Vreeswijk om te gaan strijden voor een overwinning. Helaas pakte dit anders uit dan verwacht. Hieronder een kleine impressie van deze slag om Vreeswijk.

Tijdens eerdere wedstrijden in de voorbereiding hebben we geleerd dat we scherp moeten starten om te voorkomen dat we al in de eerste minuten meteen een doelpunt (of twee) om onze oren krijgen. Een gewaarschuwd team telt voor 11 vrouw zou je dan ook denken, maar niets is echter minder waar. Al in de vierde minuut vliegt de bal in ons netje, een afstandsschot welke er met een gemene hobbel in gaat. Veel te snel moeten we nu al weer achter de feiten aanlopen. En dat blijkt ook maar weer wanneer er in de zevende minuut een corner keihard wordt ingekopt door een speler van Vreeswijk die zich helaas wist te onttrekken aan onze verdedigers. Zo word je dus als team hard met je neus op de feiten gedrukt en dit was absoluut niet de start die we voor ogen hadden.

Desalniettemin laten we onze koppies niet zakken, want we hebben nog meer dan genoeg tijd om de stand recht te trekken. We gaan al snel hoger staan om meer druk op Vreeswijk te zetten, want de slag is nog absoluut niet gestreden. We drukken door en verschijnen steeds meer voor het doel van Vreeswijk. Alhoewel dit fort ‘stevig’ bewaakt wordt, weten Dorien en Annabel zo af en toe er doorheen te sneaken, maar tot doelpunten leidt dit echter nog niet. Toch hebben we het gevoel dat er iets te halen valt in Vreeswijk, want als wij onze eigen spel spelen, tikken we Vreeswijk eruit. Na een paar voorzetten en corners lukt ons dan eindelijk het verzet van Vreeswijk te breken. Timpie maakt een actie vanaf links en schiet keihard vanaf de 20 in de linkerbovenhoek. Een prachtig doelpunt en het begin van onze wederopstanding.

Het staat nu 2-1 en iedereen gelooft er weer in dat we de wedstrijd kunnen ombuigen. We krijgen steeds meer grip op het spel en een paar schoten van Pim gaan maar net over. Maar net als we denken dat we Vreeswijk onder de duim hebben, kikt de realiteit ineens weer hard in. Ondergetekende verliest de bal rond de middenlijn en de tegenstander speelt het vervolgens netjes uit en schuift de bal naast Elke in het hoekje: 3-1 (veertigste minuut). Tijdens deze aanval van de tegenstander valt ook de eerste dappere strijder uit in deze slag: Marloes moet het (slag)veld verlaten met een enkelblessure. Een aderlating voor het team, maar we moeten door. Lieke vervangt Marloes en we staan weer met 11 vrouw op het veld. Gelukkig kunnen we als team als snel een tegenaanval inzetten. In de tweeënveertigste minuut maakt Puim een individuele actie en heeft vervolgens alle ruimte om de bal met buitenkant voet achter de keeper te schuiven. Wederom een mooi doelpunt en we gaan met een 3-2 stand de rust in.

Tijdens de rust worden de nodige wissels toegepast. Fleur komt erin voor Anne en Starlight voor Chris. In de zestigste minuut komt Carlijn erin voor Ayleen en Carla voor Timpie. Met dit frisse bloed in het team proberen we Vreeswijk onder druk te zetten, maar Vreeswijk staat hoger en compacter en we hebben moeite om hier doorheen te prikken. Vreeswijk krijgt dan ook meer ruimte van ons om te spelen en in de vijfenzestig minuut weten ze hun aanvaller via een lange bal te vinden, welke vervolgens kan uithalen: 4-2. Weer een tegenvaller, maar we willen ons nog niet gewonnen geven. Pim en Annabel krijgen allebei nog een paar kansen, maar de keeper weet ineens hoe ze moet keepen en houdt knap een paar ballen uit haar doel. De strijdt laait op en Vreeswijk zet nog meer dan eerst de beuk erin. In de tachtigste minuut volgt het volgende slachtoffer: Pim moet de strijd staken na de zoveelste beuk van een bepaalde Vreeswijk middenvelder. Alle wissels zijn echter al op, dus we moeten verder met tien strijders. We blijven dapper strijden, maar de 5-2 volgt al snel. Dan valt tot overmaat van ramp ook nog Starlight vijf minuten voor tijd uit en blijven we met negen vrouw over. We blijven ons best doen, maar kunnen de 6-2 niet voorkomen. We zijn dan ook blij als de scheids besluit dat het wel mooi genoeg is geweest na negentig minuten.

Het is duidelijk dat we de slag om Vreeswijk hebben verloren. Alhoewel de uitslag iets geflatteerd is, was het absoluut geen beste wedstrijd van onze kant en hebben we nog genoeg punten om aan te werken om ervoor te zorgen dat we toekomstige slagen wel gaan winnen.

Opstelling: Elke, Timpie (Carla), Judith, Linsey, Marloes (Lieke), Chris (Star), Ayleen (Carlijn), Pim, Annabel, Dorien, Anne (Fleur)