84'
Assist: Ilse Vasse

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

14 april 2018 12:30

Zaterdag stond een spannende wedstrijd op het programma. Wij moeten dringend punten pakken om nacompetitie te ontlopen en Klarenbeek was een mooie tegenstander om dat bij te doen. Vorige seizoen hebben we het kampioensfeestje om zeep geholpen bij Klarenbeek door 5-3 te winnen en DJ Stefaan kon zonder gedraaid te hebben weer naar huis.
De wil om te winnen laten we in de eerste helft niet echt zien. Klarenbeek begint veel feller aan de wedstrijd en zet hoog druk. In de '9e minuut scoort Klarenbeek al door een hoge bal over middenveld en verdediging van Odysseus heen, waarna de spits de bal over Jen heen schiet: 0-1. Dit gebeurt een paar minuten later opnieuw, maar de spits schiet nu op de lat. Jen staat goed te keepen en voorkomt erger door verschillende schoten op doel te blokkeren. Vanaf de 21e minuut begint Ody iets beter te voetballen, maar tot echte kansen leidt het nog niet voor de paarse helden. Timpie krijgt nog een plakje kaas, nadat zij overduidelijk een speelster neer haalt, maar voorkomt hiermee een doorbraak van Klarenbeek. Lotski krijgt het ook nog even op haar heupen door drie speelsters van Klarenbeek in de 16 het bos in te sturen, maar komt niet tot een schot op doel. Als laatste neemt Renske in de eerste helft nog een vrije trap, die over de keeper gaat, maar de lat zit in de weg.
In de rust krijgen we op onze kop dat we niet willen winnen. We kiezen ervoor om hoog druk te gaan zetten om meer pit in het spel te krijgen. De tweede helft is voor Odysseus. Er volgen mooie aanvallen over verschillende schijven. Jutka heeft bijvoorbeeld nog een kans, maar schiet op de keeper. Pils schiet nog een keer over. De familie langs de kant blijft nog redelijk rustig, ook zij geloven nog in de goal. Kannetje en Lisa worden als verse krachten het veld ingebracht. De coach van Klarenbeek laat zich weer van zijn beste kant zien door ballen weg te trappen. De goal hangt in de lucht en ook Nora en Renske schieten op goal, zonder succes. Dan volgt in de 84e minuut dan eindelijk de 1-1. Renske gaat op de brommer op de linkerkant en geeft een fantastische panna waar nog lang over nagesproken wordt. Rens speelt vervolgens de bal op Dani, die door passt naar Ilse en die legt de bal af op Lotte die helemaal vrij staat. Lotte neemt uitgebreid de tijd, maar schiet de bal mooi in het rechterhoekje. In de laatste minuut krijgen we nog een kans doordat kannetje voorgeeft op Lot die er net niet bij kan. Dani probeert nog te schieten, maar het schot beland tegen de keeper.
De eerste helft was voor Klarenbeek en de tweede helft voor Ody, een verdiend gelijkspel.
Opstelling: Nora, Gimbel, Bous, Timp ('66 Lisa S), Rens, Remi ('66 Kannnetje), Jutka, Lotte, Pils, Dani