Rijnvogels, fc VR1

Ilse Vasse (schot)

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

24 maart 2018 12:30

Na de enorme offday van vorige week en de midweekse oefenwedstrijd kwam Rijnvogels zaterdag op bezoek. Deze wedstrijd bleek geen eitje te zijn. Odysseus besluit wat in te zakken en Rijnvogels te laten komen. Het begin van de wedstrijd was rommelig; er was onnodig balverlies, maar daarentegen ook wat mooie combinaties. De keeper van Rijnvogels stond regelmatig ver voor haar goal waardoor menig diepe bal onschadelijk werd gemaakt.

In de 19e minuut doet er zich een rommelige situatie voor de goal van Rijnvogels voor waarbij Ilse er als een haas vandoor gaat met de bal en zo de 1-0 binnenschoof. Dit was ook de cue voor Pimmela om de trommel er weer bij te pakken en zo haar trommelkunsten te tonen.

Er kwam wat meer rust in het spel van Ody na de 1-0. De spits van Rijnvogel liep geregeld buitenspel en hier werd door de verdediging ook goed op gestapt. Plots besluit de scheidsrechter niet te fluiten terwijl de uitgebroken speelster van Rijnvogels ruim buitenspel staat. Ze omspeelt Jen en schiet de 1-1 binnen. Ody was van haar stuk gebracht en binnen de minuut brak Rijnvogels weer uit over rechts: 1-2.

In de rust wordt er nadrukkelijk gezegd dat Ody de koppen niet moet laten hangen. Dit resulteert meteen na rust in een kansje voor Ilse. Een paar minuten later is er een misverstand tussen Bous en Gimbel; beide dames willen de bal wegkoppen waardoor Rijnvogels er met 2 tegen 1 uit kan komen. Gelukkig is daar onze sta-in-de-weg Jen die erger voorkomt en er een corner van weet te maken.

Er worden speldenprikjes uitgedeeld door Ody maar het lukt niet echt om een vuist te maken. Het zit dan ook niet mee. De keepster van Rijnvogels pakt de bal na een duidelijke terugspeelbal waar de scheids niet voor fluit. Eindelijke daar is het moment dat Judith weer haar langverwachte opwachting mag maken! Ze heeft de hele tribune weten te vullen met haar fanclub.

Een kwartier voor tijd weten ze bij Rijnvogels nog een plakje kaas te bemachtigen door Bous onderuit te trappen. In de 79e minuut is daar plots nog een levensgrote kans voor Ody. Dani stoomt op over links en geeft de bal strak voor die helaas net niet ingetikt kan worden. Ody had mimimaal een punt verdiend in deze wedstrijd maar staat met lege handen. Volgende week hebben de dames vrij om zich tijdens de paasdagen op te laden voor Heerenveen uit.

Opstelling: Jen, Stigter (’69 Faja), Bous, Gimbel, Nora, Renske, Remi (’60 Timp), Jutka, Lotski (’66 Judith), Ilse, Dani