81'
Ilse Vasse (intikker)

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

17 februari 2018 15:00

Na een lange winterstop met weinig succesvolle oefenwedstrijden stond zaterdag 17 februari jl. de eerste officiële competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Tegenstander was het in de provincie Zeeland – op een luttele twee uur afstand van Olympos – gelegen VV IJzendijke. Een concurrent in de strijd om handhaving in de hoofdklasse: bij winst zou OdyVR 1 goede zaken doen en maar liefst twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Bij verlies zou de terugreis, langs de tolweg (VIJF EURO?!) en onder de Westerschelde door, wel een erg lange rit worden..

Nadat VV IJzendijke heeft afgetrapt, begint Ody VR1 goed aan de wedstrijd. Al in het begin maakt Lotte een mooie actie op het middenveld en komt los door een welbekende trucage. Ze geeft de bal aan de tot rechtsbuiten gepromoveerde Gimbel, die de bal keurig terug kaatst op Lotte. Lotte krijgt helaas geen ruimte om te schieten. Even later stoomt Annetje op met een mooie loopactie vanuit LB naar linksvoor, maar dit resulteert niet in een concrete kans. We zijn fel en kunnen elkaar hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander goed vinden, maar de bal komt maar niet voor de goal. VV IJzendijke zet geen hoog druk, maar blijft rond de middellijn hangen. De uittrappen van de keepster zijn veelal een lange bal. Dit resulteert op enig moment in een counter van de tegenstander over links, waarna de bal gevaarlijk werd voorgegeven richting de vijf meter. Annetje is echter alert en weet de bal hard over de goal van Jen weg te werken. Even later slaat het noodlot echter toe. VV IJzendijke scoort de 1-0 na een onhoudbare kopbal uit een corner in de linkerhoek. Jutka probeert haar been nog te strekken, maar komt centimeters te kort.

We geven niet op en even later is het Renske(-wat-doe-ik-in-de-Beurs?-)Francken die mooi weg draait en de bal op Pils geeft in de zestien. De bal is echter net te hard. VV IJzendijke zet weinig druk en laat ons het spel maken, waardoor Boesma en Stigter enkele keren ver kunnen oplopen. Boesma geeft een diepe bal op links. Annetje trekt wederom een sprintje langs de lijn (het geheim achter de kracht van deze GS zit hem in de blikken kikkererwten die vóór het voetballen worden genuttigd) , maar de bal is net te hard. In de 16e minuut weet ze de bal wel kundig van links naar rechts op Gimbel te crossen. Gimbel loopt door op de keeper, die de bal niet klemvast heeft, maar een verdedigster van VV IJzendijke biedt net op tijd hulp. In de 17e minuut geeft Bous de bal op Pils rechtsvoor, die de bal op de vijf op Lot geeft. Lot kan er echter net niet bij komen. Er volgt weer een corner. Een korte corner, waarbij Pils erin slaagt vrij te komen, maar geen kans krijgt van de verdediger om te schieten. In de 18e minuut wordt Dani diep gestuurd. Deze Granny  krijgt de ruimte en geeft de bal voor, maar een verdediger komt er tussen. Er volgt weer een corner, die helaas niet noemenswaardig is (maar het staat er nu toch).

In de 21e minuut is het weer raak, nadat VV IJzendijke countert en de bal voorgeeft. Een speelster dribbelt naar binnen en past de bal naar een vrije speelster die hem links in de hoek schiet. Het is 2-0 en de hoogste tijd voor Ody VR1 om uit de winterstop te ontwaken. Hoewel we de betere partij zijn en veel op de helft van de tegenstander voetballen, lukt het ons lange tijd niet om de achterstand te verkleinen. Een voorzet van Renske in de 30e minuut belandt in de handen van de keepster. Een paar minuten later haalt deze in fluoriserend schoeisel gehulde vedette nogmaals uit, maar de keepster weet wederom te pareren. Op slag van rust is het echter wel raak: Renske loopt op en speelt haar tegenstander uit. Even lijkt het erop alsof de verdedigster de bal weet terug te pakken, maar Renske weet haar te omzeilen en schiet de bal rechts in de hoek. Het is 2-1 en dat is ook de ruststand. Er stond ons dus nog wat te doen in de tweede helft.

Na de rust gaat Ody VR1 op jacht naar de gelijkmaker. In de 55e minuut breekt Dani door naar het midden vanaf de zijkant. De bal werd onderschept, maar vervolgens wist Renske de bal terug te veroveren. Er ontstaat en kluts en meerdere schoten op het doel van VV IJzendijke, maar helaas lukt het niet om het net te vinden. In de 60e minuut wordt Pils gevloerd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter aarzelt niet en geeft een penalty. Het is Renske die aanlegt om de penalty te nemen… ze schiet hem zuiver in de goal (aangezien Renske ons heeft toevertrouwd maar op één manier een penalty te nemen, kan ik helaas niks loslaten over de hoek. Links? Rechts? Of toch een Panenkaatje? Mi nombre es liebre). Het staat 2-2 en dat scoren smaakt naar meer. In de 62e minuut wordt de bal mooi voorgezet vanaf rechts, maar Lotski weet haar hoofd net niet tegen de bal aan te zetten. In de 66e minuut vindt Bous het mooi geweest: twee helften met Kannetje en Pils zijn leuk, maar de derde helft moet er natuurlijk ook gewoon gehydrateerd worden. Ze besluit dus een tegenstander neer te halen en krijgt een plakje kaas. Welverdiend.

In de 73e minuut volgt nog een kans voor Ody VR1. Nora speelt de bal op Dani die doordraait naar de goal en doorbreekt. Het schot gaat helaas net naast. Kort daarop krijgt VV IJzendijke een vrij grote kans. Een speelster komt één op één met Jen, maar Jen zou Jen niet zijn als Jen (is je naam ooit zo vaak genoemd in het wedstrijdverslag?) de bal niet gewoon zou pakken. Ze staat er immers toch. In de 81e minuut wordt Pils vooruit gestuurd. Er ontstaat een kluts en Jutka wint, zoals zo vaak vandaag, het duel. Lotte tikt vervolgens de bal weg op Ilse, die handig om de keepster heen beweegt en... scoort! Het staat zowaar 2-3! Bous probeerde vervolgens nog de spanning terug in de wedstrijd te brengen door vlak voor tijd nog een plakje kaas en daarmee ook een plakje salami te pakken. Echt spannend werd het echter niet: ondanks het ondertal bleven we aanvallen en gaven we geen kansen meer weg. De 9e plek op de ranglijst is een feit!

Opstelling: Jen, Nora, Bous, Stigter, Anne (Remi), Jutka, Gimbel, Renske, Lotte (Irina), Ilse, Dani (Big John)