Ter Leede VR2

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

28 oktober 2017 12:30

Odysseus VR1 – Ter Leede VR2

Voor we de wei weer in mochten op zaterdagmorgen moesten we eerst nog even op de foto, nadat we de fotograaf bij dames 6 weggeplukt hadden kon het feest beginnen.  Toen iedereen, zelfs Nora en Lotte, met open ogen op de foto stonden begonnen we met veel meiden en een slechte focus aan de warming-up. We begonnen slordig aan de wedstrijd en het spel gaat op en neer. Jen redt een aantal keer goed en Dani schiet in de handen van de keeper. Ondertussen heeft Nora de 1e panna van de wedstrijd uitgedeeld en zit de bank te genieten. Even laten is Ter Leede gevaarlijk in onze 16 en zit Cis er goed op en raakt de bal, maar neemt daarbij ook de speelster mee. De scheids vindt het gelukkig niets en we gaan door. We komen meer in de wedstrijd en staan hard te werken met zijn allen. Na een mooie aanval via Jut, Dani en Lot gaan we met 0-0 de rust in. In de rust laten we ons vertellen dat we het helemaal niet zo slecht doen als we dachten en dat we veel meer balbezit hebben dan Ter Leede.
De 2e helft beginnen we fel en met Timpie en Jonne als nieuwe krachten. Dani stapt weer voor de zoveelste keer op de brommer, maar er komt geen kans uit. Ook zij beginnen hoger druk te zetten en we hebben moeite om eronder uit te komen, desondanks zetten we wel een paar mooie aanvallen op, maar krijgen we de bal niet in het doel. Ondertussen werkt de scheids ook niet mee door een handsbal in hun 16 over het hoofd te zien, ons paarse protest haalt niets uit en weg aan door. Nog een mooie voorzet van Dani op timp, maar het is geen inkoppertje. De wissels zijn nu op en de angst voor krampjes begint te komen, maar ody gaat stug door.
Even laten valt Ter Leede weer aan en wordt Kannetje naar de grond gewerkt en verliest Jen het na twee reddingen toch van de twee aanvallers van Ter Leede: 0-1.
Kannetje krijgt het wel te verduren, want nog geen 2 minuten later wordt ze met een karatetrap doormidden gezaagd, een verdiend plakje kaas voor Ter Leede. In de laatste minuten vallen we nog veel aan hebben we een aantal grote kansen, maar we krijgen de bal niet tussen de palen. Dan komt het fluitje en eindigt de wedstrijd in een 0-1. Een gelijkspel hadden we wel verdiend. Dus met twee ballen in de sloot en een zure nasmaak gaan we naar de kleedkamer om ons voor te bereiden op de 3e helft. Deze hebben we wel ruimschoots gewonnen en zo sluiten we deze zaterdag toch nog mooi af.

Opstelling: Jenny, Nora, Bous, Gimbel, Anne, Ciska (75. Loes), Rémi (45. Jonne), Jutka, Lotte, Renske (45. Timpie), Dani.