0 - 2

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

14 oktober 2017 14:00

RVVH VR1 – Odysseus VR1

Op 14 oktober mochten we op pad richting Ridderkerk en zoals sommige van jullie misschien hebben kunnen lezen op onze Facebookpagina, waren we erop gebrand om met drie punten in onze zak weer terug te keren naar Olympos waar het bier rijkelijk zou gaan vloeien op de eerste SuSa. Bij aankomst op het sportpark werd duidelijk dat ze het bij RVVH erg serieus nemen; er lagen namelijk heuse programmaboekjes op de tafels in de kantine met diepgaande interviews met RVVH-speelsters. Terwijl de dames zich naar de kleedkamer begaven, probeerden blessa Judith en ondergetekende een drankje te scoren in de kantine, maar zo makkelijk ging dat helaas niet. Pinnen was niet mogelijk en ja, contant geld, wie heeft dat tegenwoordig nog op zak? Dus moest er op zoek gegaan worden naar een pinautomaat. Gelukkig zat er om de hoek een zwembad, waar het mogelijk was om een drankje te kopen én geld bij te pinnen. En zo waren we mooi op tijd terug om de warming-up te aanschouwen. De dames gingen nog even terug naar de kleedkamer, ofja ruimte waar je je tegenstander laat omkleden maar wat eigenlijk geen kleedkamer genoemd zou mogen worden. Er liep namelijk een leiding door de kleedkamer die lekte en wat bleek, het was de afvoer van de wc’s, super! Maar goed, in deze ruimte vond dus ook de passencontrole plaats en speelsters moesten niet alleen hun gezicht laten zien, maar ook hun rugnummer. De wifi deed het alleen niet zo goed in de kleedkamer, maar gelukkig kwam de scheidsrechter op het idee om de deur open te zetten en kon iedereen mooi gecontroleerd worden. Daarna was het dan toch echt tijd om te beginnen aan de wedstrijd.

RVVH begon meteen met vol druk zetten en liet zien dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden voor Ody, maar Ody begon scherp en gefocust aan de wedstrijd en kon al snel gevaarlijk worden. In de 8e minuut kon Jutka na een mooie aanval alleen op de keeper af, alleen de bal ging net naast het doel. Jammer, maar deze actie werd wel goed vastgelegd met de GoPro door Lisa A. Vervolgens krijgt RVVH een kansje, maar echt gevaarlijk worden ze niet. In de 18e minuut neemt Nora een vrije trap en ze plaatst de bal mooi in het strafschopgebied, iemand van RVVH kopt de bal door in de voeten van Lot en die twijfelt geen moment en de schiet de bal over de keeper IN het doel, 0-1!! In de 23e minuut krijgt RVVH een corner en die blijft gevaarlijk hangen in ons strafschopgebied, maar kan gelukkig uiteindelijk weggewerkt worden. Op de bank wordt ondertussen wat gepraat over de zin en onzin van een Quooker en wat een stuwadoor zou zijn? Op het veld blijven we kansen creëren en komen we verschillende keren gevaarlijk 1 op 1 te staan met de keeper, maar de bal wil er niet in. Net voor rust krijgen we nog een vrije trap op de rand van de 16 en Bous plaatst de bal mooi in de hoek, maar de keeper tikt hem naast. Deze corner wordt goed benut want Ils speelt Remi in en die schiet hem hard in het doel, 0-2! Dat is met een lekker gevoel de rust in gaan, maar Rens is er nog niet helemaal gerust op, het is hier ook wel eens 4-2 geworden. In de rust wordt er gewissel: Anne komt erin voor Lisa S en Renkse neemt de plaats van Remi in. RVVH begint weer fel aan de tweede helft, maar ze worden steeds niet echt gevaarlijk. Ody daarentegen wel, zo stuurt Ciska Ilse weg, Ilse trekt naar het doel en geeft hem voor maar Lot kan er net niet bij. In de 75e minuut komt Timpie erin voor Lot en we blijven op zoek naar meer goals, maar de bal wil er niet in. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Rens nog een plakje kaas voor een tackle, maar dat mocht de pret niet drukken, want de eerste drie punten in de hoofdklasse waren binnen en dat werd goed gevierd op de biercantus. Daarover kan ik kort zijn: er werd bier gedronken, er werd hard gezongen, er werd armpje gedrukt en er was een Vuvuzela!

Jennifer, Lisa S. (’45 Anne), Gimbel, Bous, Nora, Ciska, Jutka, Ilse, Dani, Lotski (’75 Timp), Remi (’45 Renske)