Renske Francken (vrije trap)

Vrouwen, VR1, Hoofdklasse A

23 september 2017 14:00

Opstelling Odysseus '91 VR1

Zaterdag 23 september, de eerste wedstrijd van de competitie stond op het programma: SC Klarenbeek - Odysseus'91. Een herhaling van de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen. Dat was de dag dat Klarenbeek kampioen kon worden, maar dat niet werd, de dag dat DJ Stefaan z'n spullen weer in kon pakken en samen met honderden Klarenbeekse fans op de platte kar weer op huus aan kon gaan. Want het kampioensfeestje ging niet door na een knappe 3-5 overwinning van Ody.

Met deze goede herinnering op zak en vol goede moed vetrok heel dames 1 met de auto richting Klarenbeek. Mooi op tijd kwamen we aan en gingen vervolgens alvast wat sfeer proeven door op de heerlijke groene weide de warming up te starten, waarna de wedstrijd op het hoofdkunstgrasveld zou worden afgewerkt. Ody begon fris aan de wedstrijd met verzorgd voetbal en veel balbezit. Dit in tegenstelling tot Klarenbeek, die waarschijnlijk te veel naar onze vorige tegenstanders uit Dalfsen heeft zitten kijken en vooral de lange bal hanteerde. Maar daar liet Ody zich niet door kisten en door met vlagen mooi combinatievoetbal te laten zien drong Ody steeds meer aan op adres van Klarenbeek. Na een half uur voetballen creëerde Ody een grote kans na een goede combinatie tussen Lot en Ils, waarna op de paal schoot en de brilstand een feit bleef.

Vanaf de kant werden we nog aangemoedigd door onze trouwe supporter vader Dani en ook supporter vader Jonne stond het team bij vanaf de zijkant!

Het aanvallende voetbal van Ody's zijde bracht ook veel hoekschoppen met zich mee, die Ody echter niet tot kansen wist om te zetten. Sterker nog, uit een snelle counter van Klarenbeek na een hoekschop van Ody werd in de 40e minuut de 1-0 gemaakt. En zo gingen we met een teleurstellende 1-0 achterstand de rust in. Werk aan de winkel.

Overigens hadden we deze week een prima scheids, waar Klarenbeek duidelijk niet aan gewend was (lees: vorig jaar twee buitenspelgoals ten onrechte goedgekeurd) en vandaag dan ook geregeld buitenspel stond.

Waar Ody de eerste helft het betere voetbal liet zien, begon de tweede helft wat mak en kwam ook Klarenbeek meer in de wedstrijd. Maar door een actie van Dani op de linkervleugel waarbij ze de verdediging van haar af wist te schudden en vervolgens knap met links raak wist te schieten werd de stand weer gelijk getrokken: 1-1! Het tij was gekeerd en Ody ging weer beter voetballen. Maar door matig verdedigen was het Klarenbeek die op voorsprong kwam en vervolgens ook nog eens de 3-1 maakte door van grote afstand te scoren. Ody bleef echter doorvoetballen en verdiende daarmee een vrije trap. Renske was inmiddels het veld ingekomen, en die had wel even wat in te halen na drie weekjes te hebben vertoefd in het zonnige Griekenland, en schoot dan ook de bal perfect in de rechterkruising via onderkant lat, onhoudbaar! En zo werd het 3-2! Met nog 8 minuten op de klok was een gelijkspel nog mogelijk. Maar verder dan enkele aanvallen kwam Ody niet, en

toen in de 90e minuut ook nog werd gewisseld door Klarenbeek was het einde helemaal in zicht. Het meisje dat gewisseld werd was niet van het veld te slaan, iedereen moest gekust en geknuffeld worden tot ergernis van Remi: 'ga er nou maar uit meid, je hebt niet eens goed gespeeld'. Misschien klonk hier de lichte frustatie vanuit Ody's zijde over de gehele wedstrijd in door. Het bleef namelijk een teleurstellende 3-2 na een voetballend gezien goede wedstrijd. Zo konden we weer naar terug naar utrecht met nul punten in de zak.

Het seizoen is echter nog lang en als we zo door blijven voetballen zullen er vanzelf punten gaan komen. Tenslotte: één bonte kraai maakt nog geen winter.

Bous (Anne), Ciska, Dani, Faja (Lisa), Ilse, Inge, Jen, Loren, Lotte, Noor, Remi (Renske)