Quirine Eijkelenboom (afstandschot)
68'

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse C

8 april 2017 15:00

Deze zaterdag mochten de dames van het 5e aantreden tegen TOS, afkomstig uit onze hoofdstad. Deze stonden tevens op de eerste plek in onze competitie. Bij een verlies of gelijkspel zouden zij hun kampioenschap moeten inleveren. Als wij zouden verliezen, zouden we belangrijke punten mislopen en nog verder afzakken. De perfecte formule voor een spannende wedstrijd.

Ook was het Familiedag én Roze zaterdag én nog eens super mooi weer. Er stonden dan ook veel toeschouwers langs de lijnen, dit zorgde nog eens voor een extra portie motivatie om toch even je best te doen.

Er was een spatje op deze dag, onze trouwe goalie Nickelson kon er helaas niet bij zijn. Hierdoor werd er een heuse loting georganiseerd door EJ. De winnaars gingen naar huis met een gekeepte helft, super leuk! Iedereen kon dan ook niet wachten op de uitslag…

Koen sprak ons nog een paar motiverende woorden toe: er staan mensen te kijken en die willen zien dat jullie plezier hebben in voetbal, dus laat dat dan ook zien! Dan komt het voetballen vanzelf wel goed! Toen floot de scheids (complimenten voor de goed gefloten wedstrijd!) op zijn fluitje en mochten we beginnen. Het ging aardig gelijk op, maar we hadden het zwaar. Hun keeper fungeerde als laatste man waardoor zij altijd iemand vrij hadden lopen die aanspeelbaar was en makkelijk kon doorschuiven. We hadden plezier in het voetbal en onze kans zou nog wel komen. En die kwam! Aangezien de laatste man-keeper ver uit haar doel stond, zag Q haar kans. Ze nam aan, keek naar de goal, keek naar keeper en schoot! De bal vloog over de keeper heen, perfect in het netje! 1-0!

Helaas volgde de 1-1 daarna. Hoewel daar de meningen over zijn verdeeld. Zelfs sommige dames van TOS vroegen zich af waarom ze een penalty kregen. Fred, die zogenaamd iemand neerhaalde in het strafschopgebied, snapte er ook niets van. Maar ach, net zoals je eerste goal, is er ook een eerste keer voor het veroorzaken van een penalty. Zo, die heb je in de pocket!

Wij werden moe en zij speelden de bal rond. TOS was gewoon beter. We konden er niet meer vast genoeg op zitten. Hierdoor ontstond er een tegengoal, 1-2. TOS had ook wel in de gaten dat ze beter waren, ze waren op jacht naar een allerlaatste goal. Mooi schot en onze interim-keeper Esther kon er niet meer tussen komen. Door haar onontdekte keeperkunsten heeft Esther nog wel een paar mooie reddingen laten zien. Zelfs een sliding met je knieën vooruit en dan nog een bal+speler blokkeren. Hoe is het mogelijk gek?! Hiermee heeft ze dan ook de Saskia Veen-Wisselbokaal  verdiend.

Ondanks de nederlaag, hadden we de koppies omhoog en hebben we een lekkere ‘blote-tieten-borrel’ onder douche gehouden. Op naar de komende wedstrijden!

Ps. We stonden de eerste helft al 0-6 achter. Wub, jij ook super bedankt voor het keepen van de 1e helft! Moraal van het verhaal: ook al sta je de eerste helft al achter met 0-6, door gewoon te blijven voetballen met plezier, is de 2e helft alsnog een succes!

Man of the match: Esther van den Bergh