30'
84'

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse C

11 maart 2017 16:30

Afgelopen zaterdag moesten we weer af reizen naar onze hoofdstad. Theoretisch gezien zou het een gemakkelijke pot worden tegen Zeeburgia wat zich met 9 punten op de op een na laatste plek van de ranglijst bevond. Maar niets was minder waar. Misschien kwam het door de voorbereiding, deze was niet zo als we gewend waren. Zo was de ene helft drie kwartier te laat door een lange file, was er bij sommigen wat onenigheid over de shirtjes, en moesten we met z’n 15en warming-uppen op ongeveer 2m2 wat onze spieren niet ten goede kwam. Of misschien kwam het door de scheids van ongeveer 1.35 en 14 jaar oud, die niet veel van zich liet horen en wegviel tussen 22 voetballende vrouwen. Hoe dan ook , dit alles mocht er niet voor gaan zorgen dat we hier punten zouden gaan verliezen.

Nadat we allemaal goed en wel aangekomen waren, iedereen zijn eigen shirt bemachtigd had en het veld éindelijk vrij was konden we beginnen. De eerste tien minuten voerde Ody de boventoon maar daarna zakten we al snel in. Zeeburgia was fel en wij verloren bijna elk duel, wat er voor zorgde dat we een 1-0 achterstand de rust in gingen. Na een flinke motivatie speech in de rust door EJ stapten we weer vol vertrouwen het veld op, we zouden Zeeburgia de tweede helft op vegen en de drie punten in de tas mee terug nemen naar huis.

De tweede helft was Ody duidelijk sterker, we wonnen de duels en er werd goed gecombineerd. Al snel was het Nico die er voor zorgde dat de stand weer gelijk was. Hoe de bal er in ging weet eigenlijk niemand precies, maar hij zat en dat is ten slotte het enige wat telt. Het was een enorm spannende tweede helft, hoewel Ody duidelijk de betere ploeg was kwam Zeeburgia ook nog een paar keer gevaarlijk uit de hoek. Maar door onze ijzersterke verdediging en onze nog sterkere keepster, Nickelson met een aantal uitstekende reddingen zorgden we ervoor dat ons doel de tweede helft schoon bleef. Uiteindelijk was het Q die er voor zorgde dat de drie punten voor ons waren, na een mooie aanval waarbij Nico de bal veroverde, de bal in de voeten van Inge speelde die deze vervolgens netjes voorzette, zodat Q hem gemakkelijk in het linker hoekje kon tikken. 2-1! De laatste minuten was de spanning om te snijden en iedereen kon niet wachten tot er werd afgefloten. Toen eindelijk het verlossende fluitsignaal klonk barste de vreugde echt los. De winst was weer binnen, en daarnaast zijn we nu 10 wedstrijden ongeslagen op rij! Tijd voor de derde helft in de kantine van Zeeburgia waarbij de winst uiteraard ook voor ons was.